בימים האחרונים יצאנו לפסק זמן קצר, כדי לעשות בדק בית וחשבון נפש כיצד הפורום יוכל להגיע לנקיות גדולה יותר בעניין כבוד חכמים, בעקבות תקלה שקרתה, חרף הצעדים וההגבלות שננקטו בעבר. כעת בסיעתא דשמיא, לאחר היוועצות עם דעת תורה, הגענו למתווה שבע"ה יהיה לתועלת לכולנו, להיות בפורום נקי יותר, בו יוכלו הרבנים הגאונים שליט"א מכלל המגזרים לדון בדברי תורה, כדרכה של תורה, ללא חשש של היכשלות חלילה בכבוד חכמים. הנהלים הוחמרו, וננקטו גם פעולות טכניות לשם כך. ואנו שמחים לבשר על פתיחת הפורום בחזרה במתכונתו החדשה. תיתכן אולי אי נוחות קטנה, אבל הרווח הוא של כולנו: פורום נקי וזך! כאן המקום לבקש מהציבור לשים יותר לב על כפתור הדיווח שבכל הודעה, ולדווח על תוכן שלדעתם אינו מתאים, ובפרט בתוכן ישן (שאולי חרף ההגבלות הישנות נשאר בטעות). אנו תקווה שבע"ה נזכה להיות מחכמי ארץ ישראל שנוחים זה לזה בהלכה, ולהגדיל תורה ולהאדירה בדרך התורה אשר דרכיה דרכי נועם וכל נתיבותיה שלום. ונסיים בתודה לכל הפונים בתקופה הזו, ושלחו את חיזוקיהם. תודה על האיכפתיות והשותפות, בע"ה יחד נמשיך להגדיל את בית המדרש הדיגיטלי הנוכחי, אשר מביא ברכה לרבבות אלפי ישראל. חזקו ואמצו!
נראה לי שהוא צחק.אז מה הועילו חכמים ב'תקנתם'?
מעולם לא ראיתי עלון זה במגדל העמקאגב בעלון 'משכן מוהר"ן" יש לו פינה קבועה עם שו"ת. וכראה שמשם ערכו את הספר, ולכן שווה לעקוב אחרי העלון ולראות שם תשובות, אלא אם כן התשובות בעלון הם מהספר עצמו ולא חדשות.
התחלתי כבר היום לטפל בזה, אולי מחר אצליח לצלצל אליה בל"נתודה לפותח האשכול הרב @יוסף דהן שהאיר את עינינו בדבר קיומו של הספר.
ושוב תודה רבה לרב @אהרן כהן שהעלה קטעים רבים מהספר.
נקווה שבאמת הרב @יצחק משען יציע להם להביא את הספר לכנסי הרב ברחבי הארץ, זה יחטף כמו לחמניות.....
עלון שנראה בדיוק כמו משכן שילה. אלא שהוא מלא בתוכן ברסלב.מעולם לא ראיתי עלון זה במגדל העמק
למה אתם לא יוצאים נגד ה"יציאות" האלה שנכנסות לתוך ספר הלכתי?!תבורך החכם השלם @אהרן כהן
איזה שמחה ותענוג לקרוא את החלק הזה של התשובות
כמדומני שתשובות כאלה נדירות ביותר בשוק הספרים, ורק הרב גלזר יכול לכתבן כך, ולו נאה ולו יאה
בפרט שיש הרבה 'יציאות' משמחות בתוך דבריו
ושמעתי שגם בסימן ז' יש יציאה משמחת ביותר, אז אם רק תוכל אל תעלה את כל הספר, אלא מסימן א' עד ס, וכן על זה הדרך
הפוך, התשובות הם מתוך עלון פתח הדביר של הרב גלזר. ועלון משן מוהר"ן לוקחים תשובות מתוך הספר.אגב בעלון 'משכן מוהר"ן" יש לו פינה קבועה עם שו"ת. וכראה שמשם ערכו את הספר, ולכן שווה לעקוב אחרי העלון ולראות שם תשובות, אלא אם כן התשובות בעלון הם מהספר עצמו ולא חדשות.
אה. זו היתה ההסתפקות שלי. האם אחרי יציאת הספר משם נלקחות השאלות. או הפוך נכתבו בעלון והועתקו לספר.הפוך, התשובות הם מתוך עלון פתח הדביר של הרב גלזר. ועלון משן מוהר"ן לוקחים תשובות מתוך הספר.
עי' כאןבסימן קנ"ב:
"והנה עצתי לכבודו, שעם כל הנ"ל ראה לקבל הכל באהבה, וראה אותה כחולה בזה, דאם אישה בגיל שלה עם חמישה ילדים חושבת על חימצון שערות, שחלק מהם כבר הפך לבן, ומתערב הצבע הבלונדיני ע ם הלבן ויוצר מראה של "גוזל חולה" רח"ל, שאם כך תבין לבד שהיא סובלת ממשהו שגובל בחוסר ביטחו ן וערך עצמי, ועל כן מרשה לעצמ ה להזדלזל בעיני הבריות"
זה מהיציאות שאפילו שהם בכתב אתה רואה את בעל השמועה לפניך מספר את זה :)
יש שם דיון על מישהו ו... מה זה קשור לעניין?עי' כאן
יש שם דיון ע"ז ממש.יש שם דיון על מישהו ו... מה זה קשור לעניין?
אה. אבל אני לא דנתי על הבן אדם ההוא ולא תקפתי אותו (לא שאני חושב גם טוב עליו. פשוט לא נכנסתי לעניין) אז אין משם תקיפה עליי איך אתה עושה איפה ואיפה.יש שם דיון ע"ז ממש.
בוודאי! מה השאלה?! בהלכות כן, רק שבהשקפות יתכן ויהיו חילוקים.שבוע טוב,
האם הרב גלזר פוסק בספרים שלו לפי מרן זצ"ל ומרן שליט"א?
התשובה פשוטה, וכבר בתגובה הראשונה שלי כתבתי אותהלמה אתם לא יוצאים נגד ה"יציאות" האלה שנכנסות לתוך ספר הלכתי?!
בגלל שזה בדיחות ולא צעקות?!
מהסכמת מרן הראש"ל שליט"א משמע שחולק על דברי מרן זיע"א בענין ברכה על המסטיק, וגם לענין ברכת הגלידה משמע קצת. מענין מה כתב שם.בוודאי! מה השאלה?! בהלכות כן, רק שבהשקפות יתכן ויהיו חילוקים.
ובשיעורים שלו לא מספר את הבדיחות האלו?!התשובה פשוטה, וכבר בתגובה הראשונה שלי כתבתי אותה
אם אני אקנה את הספר הזה זה יהיה בשביל היציאות ולא בשביל ההלכות... אבל לשיעור אמורים לבוא בשביל להתחזק ולא לשמוע צרחות ובדיחות
ושיעור שמיועד לבדיחות אין מקומנו שם
וכך אני אומר לתלמידים שלנו שמוטב לא לשמוע רבנים כמוהו
הבעיה שכאשר אומרים לצעירים לא לשמוע מישהו מסוים הם מסתקרנים דוקא לשמוע אותו
אגב, אם אתה מחפש ספים עם בדיחות יש ספרים יותר מוצלחים...התשובה פשוטה, וכבר בתגובה הראשונה שלי כתבתי אותה
אם אני אקנה את הספר הזה זה יהיה בשביל היציאות ולא בשביל ההלכות... אבל לשיעור אמורים לבוא בשביל להתחזק ולא לשמוע צרחות ובדיחות
ושיעור שמיועד לבדיחות אין מקומנו שם
וכך אני אומר לתלמידים שלנו שמוטב לא לשמוע רבנים כמוהו
הבעיה שכאשר אומרים לצעירים לא לשמוע מישהו מסוים הם מסתקרנים דוקא לשמוע אותו