• מעוניינים להכניס את הספר שלכם או לרכוש את ״אוצר החכמה״? שלחו מייל לכתובת: otzar@moreshet-maran.com

שיח הצלף בכותל המערבי

שלחו לי היום הסרטה של החוקר הנכבד ישראל גליס [שמקורה מערוץ 2000. כעת חסום לי] שטוען שבכותל צומח צלף בעזרת גברים ובעזרת הנשים. וצמח זה מכוון בדיוק כנגד קדש הקדשים
ועוד טוען שצמח זה מאז החורבן עקר אינו מוציא פירות, וכעת התחיל הצמח שבעזרת נשים להצמיח פירות
ומצטט מספר שערי ירושלים של ר' משה ריישר מלפני 500 שנה שכאשר צמח זה יצמיח פירות תתקרב הגאולה
ועוד אמר שיש סגולה לקחת 5 עלים מכל שיח והוא מסוגל לזיווג
והנה ספר שערי ירושלים אינו מלפני 500 שנה אלא לפני כ150 שנה בלבד [ובאוצר החכמה בטעות כתוב שם המחבר נוסבוים. לתשומת לב @אהרן כהן ]
והמחבר ר' משה ריישר מביא הרבה דברים מעניינים על מנהגי הספרדים בכל ארצות המזרח
והוא זכה לפגוש את רבי חיים פאלאג'י ולתאר את מראה קודשו
[זה לשון התיאור שם 1690235128450.png]
ובעוברי בכל הספר לא ראיתי שמובא כפי מה שמצטט גליס בשמו
רק זה מה שראיתי בעמ' 106
1690235368917.png
ועוד שכפי המקובל מקום קדש הקדשים אינו מול הכותל הנגלה אלא יותר משמאל במקום שנקרא "הכותל הקטן" שעוברים אליו דרך הרובע
אשמח יש מי שבירר מעט נושא זה

שלחו לי היום הסרטה של החוקר הנכבד ישראל גליס [שמקורה מערוץ 2000. כעת חסום לי] שטוען שבכותל צומח צלף בעזרת גברים ובעזרת הנשים. וצמח זה מכוון בדיוק כנגד קדש הקדשים
ועוד טוען שצמח זה מאז החורבן עקר אינו מוציא פירות, וכעת התחיל הצמח שבעזרת נשים להצמיח פירות
ומצטט מספר שערי ירושלים של ר' משה ריישר מלפני 500 שנה שכאשר צמח זה יצמיח פירות תתקרב הגאולה
ועוד אמר שיש סגולה לקחת 5 עלים מכל שיח והוא מסוגל לזיווג
והנה ספר שערי ירושלים אינו מלפני 500 שנה אלא לפני כ150 שנה בלבד [ובאוצר החכמה בטעות כתוב שם המחבר נוסבוים. לתשומת לב @אהרן כהן ]
והמחבר ר' משה ריישר מביא הרבה דברים מעניינים על מנהגי הספרדים בכל ארצות המזרח
והוא זכה לפגוש את רבי חיים פאלאג'י ולתאר את מראה קודשו
[זה לשון התיאור שם הצג קובץ מצורף 10544]
ובעוברי בכל הספר לא ראיתי שמובא כפי מה שמצטט גליס בשמו
רק זה מה שראיתי בעמ' 106
הצג קובץ מצורף 10546
ועוד שכפי המקובל מקום קדש הקדשים אינו מול הכותל הנגלה אלא יותר משמאל במקום שנקרא "הכותל הקטן" שעוברים אליו דרך הרובע
אשמח יש מי שבירר מעט נושא זה
פסטיבל מספרי סיפורים...

חזור
חלק עליון