שמיעת שירים בימי ספירת העומר בעקבות מה שפרסם אחד שמותר לכתחילה

גלעד יצחקוב

Well-known member
הנה קם אחד ובלבל את כולם ואמר שמותר לשמוע
וטען שקודם כל בשו"ע בהלכות ספירת העומר לא מוזכר הדין הזה
איפה מוזכר רק במגן אברהם אמר שמנהג קאליש לאסור ריקודים ומחולות
ובאו האחרונים ואמרו ק"ו לשירים שיהיה אסור
וטען החכם הנ"ל שמה רוצים ממנו זה מנהג קאליש בפולין לא קשור אלינו
ועוד טען שמרן זצ"ל בחזו"ע יו"ט רק כתב שנכון להימנע משמיעת שירים משמע רק מידת חסידות ולא לכפות על כולם לא לשמוע

וכבר ששמעתי זאת ישר ראיתי בלבול לרבים שעשה החכם וכבר קדמני הרב נריה ברבי (חתן הרב יגאל כהן שליט"א)
והגיב לו שקודם מרן השו"ע לא הזכיר את זה כי דעתו שאסור לשמוע שירים כל השנה כדאיתא בסי' תקס מפני החורבן
ובאו האחרונים והתירו מכל מיני סברות (למשל שבהקלטה כמו כל שיר בעצם זה מותר וכו') רק שירי קודש
ואז בא מרן זצ"ל בשם האחרונים (כפי אהרון אגרות משה) ואמר שמי נוהג להקל כל השנה שבימי הספירה ימנע מלשמוע
ואותו החכם בא והחזיר לו תשובה וטען שמרן השו"ע התכוון רק לכלי נגינה והוא התכוון לרדיו ע"כ דבריו
ואינו שם לב כנראה שזה אחד מתירוצי האחרונים אבל בפשיטות דעת מרן לאסור
ועוד קרא החכם הזה מיחוה דעת פוסקים שמתירים בכל ימות השנה וטען שוב שזה מג"א שאוסר בימי הספירה
ועוד בלבל שאין גוזרים גזירות מדעתינו
ועל אלה אני בוכיה תחשוב קצת מה אתה עושה מפיץ סרטון ברשת וכולם תמימים ושומעים ואומרים אה מותר איזה יופי
ושומעים שירים ה' ירחם אם אפשר להעביר הדבר לגדו"י שיטפלו בדבר כי ממה שנודע כבר חצי מדינה כבר שומעת חופשי בגללו וכולם מבולבלים
יש לי את הסרטונים רק הקובץ גדול מדי

נערך לאחרונה על ידי מנחה:
אני חושב שעיקר ההיתר שלו מתבסס על המצב הנפש העגום בעקבות המלחמה וכו.. וזה דומה למי שנמצא במצב רוח "דכאוני" שהתירו לו לכתחילה לשמוע שירים עם כלי נגינה להפיג את העצבות, ואגב זה רק צירף סניפים להקל.

עד שקמתי,
אז כבר, על ההוא בר נש, שיוצא נגד כל הקשור לסדר התפילה והוא בלשון תרגום, שיש לבטלם לגמרי, כי זה מוציא לעז על היהודים הקדושים שחיו לפני רשב"י וחבירו, כי וכי קודם רשב"י וחבירו לא היו מתפללים? כמובן בנוסח שלהם, מה שם לכולם היה תרגום?
ואף הגדיל (מתועד לקפיוטר) לעשות לפני כשנתים מדורת ל"ג בעומר והשליך לשם כל ספרי רשב"י וחבירו והאר"י וגוריו וכן הלאה,
אני מסתכל רק על התוצאה,
נ.ב. היחידי שנלחם בו לע"ע זה ר' ... משכונת בית וגן בעיה"ק, ומיהו הרב בניהו שמואלי אמר נישט משיגנער, (אסור להתעסק עם משוגעים), מ"מ קטונתי אבל אין צל של ספק, וכמובן שכן הנסיון מוכיח, כמה שאתה נלחם בהם, זה יותר מפרסם את דעותיהם.
ולה' הישועה,
ולגופו של עניין, לך נא ראה את מש"כ מופת הדור אביר הרועים מרן מאור ישראל, בספרו שו"ת "יביע אומר" ח"ו סי' י', משם גאון עוזנו ותפארתנו הגאון חיד"א, בספרו קשר גודל סי' י"ב אות ט', וזה תורף דבריו:
"ותפילת נוסח הספרדים עולה בכל אחד מי"ב שערים, האר"י ז"ל", עיי"ש.
מ"מ יראה הלומד מש"כ בספר "תיקון תפילה" להרי"ח הטוב התשפ"ד עמוד 29 הערה 6, ותרו"צ.
ולחיבת הקודש הציין למש"כ ראש הגולה רב רבנן חכם עבדאללה אברהם יוסף סומך, בספרו שו"ת "זבחי צדק" השלם התשפ"ה יו"ד סי' ז' עמוד רע"ד, אודות הגאון חיד"א,
"אנחנו בדורות האחרונים קבלנו עלינו הוראת הגאון חיד"א ז"ל כדברי מרן בש"ע", עיי"ש.

נערך לאחרונה:
עד שקמתי,
אז כבר, על ההוא בר נש, שיוצא נגד כל הקשור לסדר התפילה והוא בלשון תרגום, שיש לבטלם לגמרי, כי זה מוציא לעז על היהודים הקדושים שחיו לפני רשב"י וחבירו, כי וכי קודם רשב"י וחבירו לא היו מתפללים? כמובן בנוסח שלהם, מה שם לכולם היה תרגום?
ואף הגדיל (מתועד לקפיוטר) לעשות לפני כשנתים מדורת ל"ג בעומר והשליך לשם כל ספרי רשב"י וחבירו והאר"י וגוריו וכן הלאה,
אני מסתכל רק על התוצאה,
נ.ב. היחידי שנלחם בו לע"ע זה ר' ... משכונת בית וגן בעיה"ק, ומיהו הרב בניהו שמואלי אמר נישט משיגנער, (אסור להתעסק עם משוגעים), מ"מ קטונתי אבל אין צל של ספק, וכמובן שכן הנסיון מוכיח, כמה שאתה נלחם בהם, זה יותר מפרסם את דעותיהם.
ולה' הישועה,
זה אדם אחר רבי יעקב

זה אדם אחר רבי יעקב
מה כת"ר רוצה שהוא יגיש נגדי תביעה בבית המשפט
אבל היה בזמנו קראו אותו מר יעקב אוברמאיר מבית היצור של כי"ח,
תקרא אודותיו מקצת בספר - בן איש חי, תולדותיו קורותיו ומורשתו לדורות -, הו"ל ע"י שלום לעם,
מיוסדו של החכם המקובל ר' יעקב משה הלל ראש "חברת אהבת שלום" יכב"ץ מעיה"ק,
ובקציר'ת האומ'ר במבוא לספר "תיקון תפילה" התשפ"ד עמוד 23.
א"ה ומה שאני לא מזכיר כמעט את ספר "ישיבות בג'דאד" ד"ח בשום ענין וזמן, כי מפני כל מה שאני כותב ומביא כאן בפורום בס"ד, זה מראה מקומות לספרים שקראתי או ראיתי עוד מקודם שהו"ל, הספר הנפלא "ישיבות בג'דאד".

נערך לאחרונה:
ועוד טען שמרן זצ"ל בחזו"ע יו"ט רק כתב שנכון להימנע משמיעת שירים משמע רק מידת חסידות ולא לכפות על כולם לא לשמוע

וכבר ששמעתי זאת ישר ראיתי בלבול לרבים שעשה החכם וכבר קדמני הרב נריה ברבי (חתן הרב יגאל כהן שליט"א)
והגיב לו שקודם מרן השו"ע לא הזכיר את זה כי דעתו שאסור לשמוע שירים כל השנה כדאיתא בסי' תקס מפני החורבן
ובאו האחרונים והתירו מכל מיני סברות (למשל שבהקלטה כמו כל שיר בעצם זה מותר וכו') רק שירי קודש
ואז בא מרן זצ"ל בשם האחרונים (כפי אהרון אגרות משה) ואמר שמי נוהג להקל כל השנה שבימי הספירה ימנע מלשמוע
ואותו החכם בא והחזיר לו תשובה וטען שמרן השו"ע התכוון רק לכלי נגינה והוא התכוון לרדיו ע"כ דבריו
ועוד קרא החכם הזה מיחוה דעת פוסקים שמתירים בכל ימות השנה וטען שוב שזה מג"א שאוסר בימי הספירה
ועל אלה אני בוכיה תחשוב קצת מה אתה עושה מפיץ סרטון ברשת וכולם תמימים ושומעים ואומרים אה מותר איזה יופי
ושומעים שירים ה' ירחם אם אפשר להעביר הדבר לגדו"י שיטפלו בדבר כי ממה שנודע כבר חצי מדינה כבר שומעת חופשי בגללו וכולם מבולבלים
מאוד חמור.
לא הבנתי מה קרה בבית הכנסת שלנו. כולם פתאום מתירים ומוכיחים וכו' בעלי בתים צדיקים. פתאום כולם אומרים הסרטון וכו' אני גם חושב שיהיה טוב אפילו התייחסות של גדולי ישראל

והגיב לו שקודם מרן השו"ע לא הזכ
מעניין אם הילדים שלו מתחפשים בפורים הרי זה רק מנהג אשכנז שהרמ"א הזכיר.... אולי זה רק מנהג קלאיש...

יש מנהגים שהשתרשו בציבור וגדולי ישראל סמכו על המנהג, ובודאי שלא יבוא אחד ויעשה סירטון ויהפוך לפוסק הדור.

אוי לנו שכך עלתה בימינו, שמתייחסים לכל סרטון כהלכה למשה מסיני.

אפשר להעלות קישור?

הודעות אחרונות

חזור
חלק עליון