אשמח לדעת אם כבודו יודע איזה סוגים יש.(יש בזה כמה סוגים)
תלוי בפלוגתת הנאמן והראשלצאשמח לדעת אם כבודו יודע איזה סוגים יש.
לענ"ד נראה לדינא שאסור לענוד שעון חכם שהדרך לראות מה השעה על ידי לחיצת כפתור משום שמא ילחץ על הכפתור בשבת.
אשמח לדעת היכן.הראשלצ
מובא שם הכל.אשמח לדע
נראה לדחות משום שאין לנו לגזור גזרות מדעתנואשמח לדעת אם כבודו יודע איזה סוגים יש.
לענ"ד נראה לדינא שאסור לענוד שעון חכם שהדרך לראות מה השעה על ידי לחיצת כפתור משום שמא ילחץ על הכפתור בשבת.
אם זה רק היה מטעם שמא ילחץ, אה"נ יש לדון בזה כנ"ל.נראה לדחות משום שאין לנו לגזור גזרות מדעתנו
מדברי מרן רבינו הגדול בשו"ת יביע אומר ח"ז נראה לאסור.נראה לדחות משום שאין לנו לגזור גזרות מדעתנו
צריך לבאר באיזה שעון מדובר ובאיזה אופן הוא עושה פעולתו , כי אם נניח שברגע שמסובבים את השעון חכם הוא מציג את השעה או עושה פעולה כלשהי בוודאי שיהיה אסור ואם עושה התראות בעת ענידה או הסרה מהיד וכו', אבל אם הוא כל הזמן מציג את השעה על הצג כמו שעון דיגיטלי אה"נ
לי יש שעון כזה, יש בו מצב חיסכון סוללה שכאשר היא מפועלת אין שום חיישנים לא דופק לא תזוזה אלא מצב קבוע של שעון רגיל, וגם יש בו נעילה שבשביל לפתוח אותו צריך ללחוץ לחיצה ארוכה, אעפ"כ איני לבושו משום מחזי.נראה פשוט שאסור כי בעת שאתה מסתכל על השעון האור על מסך נדלק ועל כל נדנוד נדלק המסך
לי יש שעון כזה ויש בו כרטיס אשראי והוא מודד דופק שינה וכו' ואין בו שום יכולת לראות תמונות וכדומה, והוא לא טאצ' אלא ע"י כפתורים (כמדומני שהוא מהיחידים שאינם צריכים חיבור לטלפון שאינו כשר בשביל תפעול כמובן הוא עולה הרבה כסף).צריך להדגיש שהמכשיר הזה מסוכן מאוד מבחינה רוחנית
ורואים את השעה אפילו שלא לוחצים על כפתור.לי יש שעון כזה, יש בו מצב חיסכון סוללה שכאשר היא מפועלת אין שום חיישנים לא דופק לא תזוזה אלא מצב קבוע של שעון רגיל, וגם יש בו נעילה שבשביל לפתוח אותו צריך ללחוץ לחיצה ארוכה, אעפ"כ איני לבושו משום מחזי.
כןורואים את השעה אפילו שלא לוחצים על כפתור.