• מעוניינים להכניס את הספר שלכם או לרכוש את ״אוצר החכמה״? שלחו מייל לכתובת: otzar@moreshet-maran.com
  • "המרכז למורשת מרן" שמח לבשר לציבור היקר על פתיחת קבוצת הצ'אט "מורשת מרן אונליין" בה יובאו חדשות ועדכונים מעולם התורה, וכן תכנים תורניים מעניינים כולל קטעי וידאו, תמונות והנעשה בעולם הישיבות.

>> להתחברות לחצו עכשיו:

https://news.moreshet-maran.com/

לשליחת עדכונים לחצו כאן, או שלחו למייל: news@moreshet-maran.com

נ.ב. צ'אט זה מאושר בנטפרי.

תופעה מדהימה: חיות ובהמות מסתובבות סביב עצמם בצורת עיגול בכל העולם!

הרב ארוש והרב יוסף ביטון (תלמיד מובהק של בבא אלעזר) שניהם מקובלים ואומרים לך שזה סימן לגאולה באמת, לפי הקבלה. גם לא כתוב בגמ' את העשר ספירות וכו' מה זה קשור? אני רק הבאתי ראיה מהגמ' שדברים בעולם מסמנים על גאולה, וכבר אמר הבן איש חי זצוק"ל (אני יביא לך בהמשך את כל מפורט, מי ששמע כן היה הרב מנשה זליכה זצ"ל בנערותו) שהסימנים שכתוב בגמ' כבר התקיימו, אבל הסימן שנודע לי מן השמים זה שבנות ישראל ילכו בחצי כסות, ובחורי ישראל מתים בגללם!!!". אז אתה רואה שיש עוד סימנים שלא כתובים בגמ' וידועים למקובלים וגדול"י, השיטה שלך לא יודע מאיפה הבאת אותה, אצל איזה מקופ'ל למדת?
גם אם נניח שתופעה עולמית של חיות מסתובבות הוא סימן. הרי כאן אין שום תופעה עולמית אלא כך סיפרו להם שחיות בכל העולם מסתובבות וזה כאמור לעיל לא נכון. וגדולה הערתו של הרב @יצחק משען שאף אחד לא רואה בסביבתו כך אלא רק הצילומים הנ"ל שמאוד מפוקפקים וכאמור.

א. אין זה רבי מנשה זליכה כפי שכתבת.
ב. גם אם נקבל עדות זו, היכן ראית בדברי הבן איש חי הנ"ל שהסימנים שהוזכרו בחז"ל כבר התקיימו, כפי שכתבת לעיל
וכבר אמר הבן איש חי זצוק"ל (אני יביא לך בהמשך את כל מפורט, מי ששמע כן היה הרב מנשה זליכה זצ"ל בנערותו) שהסימנים שכתוב בגמ' כבר התקיימו,
אדרבא מלשונו "וכיון שאיננו רואים אותם הסימנים, הרי שזו לא שנה הבאה" משמע שהסימנים עדיין לא התקיימו בזמנו.
ג. מדוע הבא"ח זיע"א לא אמר שסימן הגאולה הוא שחיות ובהמות יסתובבו בעיגול?

מי אמר שצריך להיות הכל כתוב לפני שקרה המקרה???
הסברא הפשוטה
אם כתוב משהו ואח"כ אתה רואה שזה קורה - זה סימן
אבל אם רואים משהן ואז מחליטים שזה הפשט בספרים - זה לא סימן

המציאות לא משנה את התורה

ומכאן ואילך אקשיב לעצת ר' @יצחק משען ולא אדון יותר בנושא.

הסברא הפשוטה
אם כתוב משהו ואח"כ אתה רואה שזה קורה - זה סימן
אבל אם רואים משהן ואז מחליטים שזה הפשט בספרים - זה לא סימן

המציאות לא משנה את התורה

ומכאן ואילך אקשיב לעצת ר' @יצחק משען ולא אדון יותר בנושא.
שפתיים ישק. הדברים פשוטים וברורים. לא יורים את החץ ואח''כ מציירים את המטרה.

א. אין זה רבי מנשה זליכה כפי שכתבת.
ב. גם אם נקבל עדות זו, היכן ראית בדברי הבן איש חי הנ"ל שהסימנים שהוזכרו בחז"ל כבר התקיימו, כפי שכתבת לעיל

אדרבא מלשונו "וכיון שאיננו רואים אותם הסימנים, הרי שזו לא שנה הבאה" משמע שהסימנים עדיין לא התקיימו בזמנו.
ג. מדוע הבא"ח זיע"א לא אמר שסימן הגאולה הוא שחיות ובהמות יסתובבו בעיגול?
הרב רצאבי הביא שינוי בסיפור שהבן איש חי אמר שהתקיימו כבר הסימנים, הוא שמע את את זה באופן אחר... (אני יביא בהמשך) אני רק העתקתי ממה שהיה לי במאגר שלי...
ובמשך לשאלה ג' שלך וכי הבא"ח זי"ע רוכליה הוא שימנה ויגיד את כל הסימנים שיהיה לפני הגאולה, הוא אמר סימן אחד ויש עוד הרבה סימנים ב"ה...

איך רצית שיסתובבו? בצורה ישרה? אם מסתובבים ודאי זה בצורת עיגול...
ועכשיו ברצינות, אין לנו מסימני משיח אלא מה שאמרו חז”ל ובהצטרף כמה עניינים. ועוד, למאי נפק”מ בסימנים הללו?

איך רצית שיסתובבו? בצורה ישרה? אם מסתובבים ודאי זה בצורת עיגול...
ועכשיו ברצינות, אין לנו מסימני משיח אלא מה שאמרו חז”ל ובהצטרף כמה עניינים. ועוד, למאי נפק”מ בסימנים הללו?
אתה ראית את הסרטון, ואת הדברים שאמר הגה"צ הרב ארוש והרב יוסף ביטון, ותשמע ואחרי זה תראה שיש על מה לדבר...

אני ראית תופעה הרבה יותר מוזרה, מיליוני אנשים מסתובבים סביב עצמם, שקועים רוב שעות היום במסך, אפי' איש ואישה כל אחד במקום לדבר אחד עם השני שקועים שניהם במסך, אני חושב שהתופעה שרק צוברת יותר ויותר תאוצה מעידה יותר מכל על פעמי משיח, לא צריך לעוד תופעות. ה"י.

לא לכולם היוטיוב פתוח (בנטפרי כן, אבל סינונים אחרים לא תמיד פותחים סירטוני יוטיוב).
וכן כתב:
גם באתרוג חלק מיוטיוב פתוח אבל זה המדובר לא וצריך לבקש מהם[אך למי יש סבלנות אם זה לא קריטי אני לא אשלח בקשה ואחכה 3 ימים להתייחסות...]

חזור
חלק עליון