אמת!ישנו הגאון רבי אבינועם פרץ ממאה שערים- שולט בכל התורה בלא גוזמא. בבלי ירושלמי מדרשים ספרי ספרא משניות הכל כמונח לפניו.
אחיו של רבי אלחנן פרץ
הוא גר ברחוב חסד לאברהם בבתי ורנר ויש שם בית כנסת קטן בבנין, הוא יושב שם שעות על גבי שעות
לעיתם מהנץ ועד חצות לילה רצוף בשטייגען אדיר
ידוע ומוכרהרב אהרון ירחי רבים לא מכירים בגדלותו.
שו הדא?הגאון חכם אברהם יונה שליט"א - מתלמידיו של מרן רבינו הגדול עוד בזמן שהיה בשכונת בית ישראל שמרן היה אברך בן 30.
הכל אמת ויתר על כן הרב נסיר מספר עליו רבות [הם גרים באותו בנין] שהוא שקוע בתורה ולא שם לב מה קורה ברחוב, רק מ"ש שהוא במחסן וכו', מחילה אבל הוא עומד בראשות כולל טהרות ונמצא שם כל הסדרים [בשנים האחרונות הכולל בבית מדרש דור ודור ברמת שלמה באותו מקום שנמצא כולל הלכה דור ודור שמו"ר הרב נסיר נתמנה לשמש כראש כולל לאחרונה] וגם יש לו כולל ערב טהרות שנדמה לי שהרב אמר שהוא הראשון שמגיע אליו כל ערב.כבר כתבו על רבי דוד בעדני שליט"א
בנו אהובו של מרן רבינו שמעון בעדני זצ"ל
ת"ח נחבא אל הכלים, עושה עצמו כאילו הוא אברך פשוט,
מדובר במישהו בסדר גודל של ר' חיים בקיא בכל התורה כפשוטו
זכורני שבנו שלום אהרן נהרג בפיגוע (קרוי ע"ש רבי שלום אהרן לופס זיע"א)
ולקח כמה שעות עד שמצאו אותו להודיע לו היות והוא שוכר מחסן והוגה שם בתורה מאחרי הנץ עד מנחה רצוף מידי יום עשרות שנים, ולאחמ"כ מערבית ועד חצות הלילה כך מידי יום ביומו,
יחיד בידיעה מבהילה בטהרות ובקדשים
הרב אהרון ירחי רבים לא מכירים בגדלותו.
ידוע ומוכר כןידוע ומוכר
באמת עניו אמיתיכבר כתבו על רבי דוד בעדני שליט"א
בנו אהובו של מרן רבינו שמעון בעדני זצ"ל
ת"ח נחבא אל הכלים, עושה עצמו כאילו הוא אברך פשוט,
אחד מגדולי ישראל, עניו צנוע שקט לא מחזיק טיבותא לנפשיה הולך ברחוב כרגיל בלי פארק ובלי כלום מח"ס סדרת ספרים בהלכה (כדוג' בן איש חי)....ת"ח עצום בקיצורשו הדא?
על חכם אברהם יונה לא שואלים שו הדא! הוא באמת ציס"ע פרוש וקדוש אני אומר את זה מהיכרות של כמעט 40 שנה,שו הדא?
מעולם לא ראיתיו מביט חוץ לד' אמותיועל חכם אברהם יונה לא שואלים שו הדא! הוא באמת ציס"ע פרוש וקדוש אני אומר את זה מהיכרות של כמעט 40 שנה,
ורק סיפור קטן עליו שהיה מתי שנפלו התאומים הוא הלך וראה שכולם במכוניות צועקים ומבוהלים, הוא שאל מישהו מה קרה למה צועקים, אמר לו נפלו התאומים. חכם אברהם אמר לו מי זה התאומים שנפלו, מה הם תינוקים קטנים שנופלים? ההוא טרח להסביר לו שזה בניינים ענקיים באמריקא עם אלפי איש וכו', וחכם אברהם אמר לו אז איך אתם יודעים כאן מה קרה שם?
על חכם אברהם יונה לא שואלים שו הדא! הוא באמת ציס"ע פרוש וקדוש אני אומר את זה מהיכרות של כמעט 40 שנה,
ורק סיפור קטן עליו שהיה מתי שנפלו התאומים הוא הלך וראה שכולם במכוניות צועקים ומבוהלים, הוא שאל מישהו מה קרה למה צועקים, אמר לו נפלו התאומים. חכם אברהם אמר לו מי זה התאומים שנפלו, מה הם תינוקים קטנים שנופלים? ההוא טרח להסביר לו שזה בניינים ענקיים באמריקא עם אלפי איש וכו', וחכם אברהם אמר לו אז איך אתם יודעים כאן מה קרה שם?