מי כתב את תמצית התשובות שבסוף ה"יביע אומר"? מרן בעצמו? או לכה"פ הוא ראה את זה?
יש פעמים שיש שינוי בין מה שמרן העלה ביבי"א לבין מה שנכתב בתמצית ההלכות...
זה העתק של כל המפתחות של סוף היביע אומר, מרן כתב את זה. וכבר יש על זה הוכחה לגבי לדר... צא ובחן.מי כתב את תמצית התשובות שבסוף ה"יביע אומר"? מרן בעצמו? או לכה"פ הוא ראה את זה?
לא הבנתי, אז איך יכול להיות שיש סתירה בין מה שנכתב במפתחות בסוף (שמסכם את מה שהעלה בהלכות) לבין מה שנכתב בסי' עצמו? (הוא עצמו כתב את זה על כל החלקים?)זה העתק של כל המפתחות של סוף היביע אומר, מרן כתב את זה. וכבר יש על זה הוכחה לגבי לדר... צא ובחן.
בספר "הלכות בתמונות" יש הוכחות ברורות לזה, שזה כתב ידו של מרן זיע"א.ראיתי חלק מזה בכתב ידו של מרן זיע"א.
נכוןבספר "הלכות בתמונות" יש הוכחות ברורות לזה, שזה כתב ידו של מרן זיע"א.
גם כתב זאת באיזהו מקומן.זכור לי שגם מרן שליט"א אמר שזה ממרן זיע"א
הוא מזמן לא בפורום, [וגם כמעט לא במייל כלל]יש להעיר שבהלכה זו בחזו"ע תרו"מ חזר בו מחזו"ע ברכות, וס"ל כיבי"א.
לתשומת לב @הרב שמעון ללוש
אז מי שיכול להעביר אליו שיעביר.הוא מזמן לא בפורום, [וגם כמעט לא במייל כלל]
הזכיר את זה בתשובהיש להעיר שבהלכה זו בחזו"ע תרו"מ חזר בו מחזו"ע ברכות, וס"ל כיבי"א.
לתשומת לב @הרב שמעון ללוש
אמת. וחזק וברוך.הזכיר את זה בתשובה
ראשית חזק וברוך על עיקר ההערה של הרב לוריא שליט''א (והרבה פעמים גם אני נתקלתי בשאלה הזו תוך כדי לימוד, ואני מקווה שאני יעיין גם בדוגמית שציינת כאן ואולי סוגיא בדוכתא ואחפש גם את הדוגמית שלי עכ''פ) מהנ''ל ( מהספר מרן הראש''ל) אין ראיה אלא לאותם שהובאו שם, אך כידוע שבמשך השנים מרן מלכא נעזר רבות בתלמידיו במכון מאור ישראל לזירוז הדפסת ספריו, וכשם שבחזו''ע זה מהמכון, ודאי לי שחלק מהכרכים האחרונים גם מהם, והם היחידים לאמת זאת ותו לא.בספר "הלכות בתמונות" יש הוכחות ברורות לזה, שזה כתב ידו של מרן זיע"א.
עיין ספר קצות דרכיו!ראשית חזק וברוך על עיקר ההערה של הרב לוריא שליט''א (והרבה פעמים גם אני נתקלתי בשאלה הזו תוך כדי לימוד, ואני מקווה שאני יעיין גם בדוגמית שציינת כאן ואולי סוגיא בדוכתא ואחפש גם את הדוגמית שלי עכ''פ) מהנ''ל ( מהספר מרן הראש''ל) אין ראיה אלא לאותם שהובאו שם, אך כידוע שבמשך השנים מרן מלכא נעזר רבות בתלמידיו במכון מאור ישראל לזירוז הדפסת ספריו, וכשם שבחזו''ע זה מהמכון, ודאי לי שחלק מהכרכים האחרונים גם מהם, והם היחידים לאמת זאת ותו לא.