טוב, כיוון שהנושא הזה נפתח, וכמובן שיש כאן ב׳ דעות לכל צד (אולי אפילו ג׳), חשבתי לכתוב משהו.
בבקשה תקראו עד סוף תגובתי לפני שאתם מגיבים בקיצוניות (כי התגובה שלי הולכת להיות קיצונית).
הראש שלי מלא בסוכר כרגע (מטעמים שלא אפרט), מחילה אם אראה שאני כותב בצורה לא הכי תורנית.
אודה על האמת, אנכי בשר ודם, עפר ואפר, ומה אעשה שהבורא ברא אותי אדם רדוד. כשאני עוזר למאן דהוא, תורם וכו׳, עוזר בבית, מכין את החמין, אותי אישית זה מחמם את הלב לקבל הערכה כל דהיא.
שוב, אני בן אדם רדוד, אך בסופו של דבר אני בן אדם.
לא, אני לא מצפה לקבל שום תודה על שום הודעה שלי, אך כשאני נכנס לפעמים לפורום ואני רואה התראות של קבלת תודה, זה מחמם את הלב.
שוב, אני בן אדם רדוד.
לא, אני לא כותב הודעות בשביל לקבל תודה.
כן, אפשר לומר כשאני כותב ומשקיע אני מצפה לקבל תודה, בשולי תודעתי אמנם, כי בתודעה שלי אני יודע שחברי פורום (לתורה) [מורשת מרן] מעריכים מי שמשקיע מעצמו ושופך את הגיגי נפשו, גם אם לא לוחצים על התודה או אומרים זאת בהדיא.
כן, אני יודע שכשאני כותב דברים אישיים על ניסיונותי בחיים וכיו״ב, בד״כ אני אקבל תודה. אך אני לא עושה זאת בשביל זאת ח״ו. אבל משהו בשולי תודעתי אולי כן משפיע עלי לעשות זאת? ייתכן שכן, ייתכן שלא.
האם זה עושה אותי אדם שפל? חומרני? אחד כזה שהופך את פורום (לתורה) [מורשת מרן] לרשת חברתית?
לא אכפת לי.
אני לא מצפה לתודה מאף אחד, אבל כשאני מקבל כזה זה נותן חמימות מעט בלב.
כבר אמרתי שאני בן אדם רדוד, לא אכפת לי שאנשים יחשבו עלי כזאת.
המסקנא שלי אמנם עבור הנושא זה לא אני, אלא למה לעשות עבור זאת רעש.
כולנו קודם כל בני אדם לפני שאנחנו יהודים, ואחרי שאנחנו יהודים ברוך ה׳, ואם עבור יהודי אחד לחיצת תודה עושה לו את היום, מי אני שאמנע זאת ממנו?
ומי שחושב בדעתו שכל הרעיון של נתינת תודה מרגיש מלאכותי, לא ראוי לפורום (תורה) [מורשת מרן] וכו׳, ובכ״ז מעריך את דבריו של מאן דהוא, לכה״פ יכתוב לו בפרטי כפי שכתבו כאן.
תודה לכל מי שקרא את התגובה הארוכה הזו.
לא, אני לא צריך את התודה שלך, זה אני שצריך להודות לך שאתה משקיע לקרוא את התגובה שלי.