תספורת היום -סקר

האם אתם מסתפרים / מתגלחים היום?

• סה"כ בוחרים
    40

ציון ש

Well-known member
בעקבות הסערה הגדולה בשבוע האחרון האם מותר להסתפר בר''ח אייר שחל בער''ש ובכדי לדעת איזו הוראה פשטה בציבור, ענו על השאלה:
האם אתם מסתפרים / מתגלחים היום?

סיכום כל השיטות
סיכום אשכנזי ביותר! לא מביא את
הרב אופיר מלכה,
הרב יקותיאל אוהב ציון,
הרב דוב קוק.
הגר''מ מזוז.
הרב יוסף משדי
הרב משה פינשטין (ח"ט ל"ו)
הרב אביטבול,
הרב ללוש,
עדות הרב שי שרגא בשםם אביו הגר''ב שרגא ששמע מהרב בן ציון אבא שאול,
הרב י''א דינר,
הרב אבוטבול,
הרב ירוחם ארלנגר,
הרב ינון רביב.
בנוסף הגדיל לעשות ולדון האם יש חיוב להסתפר ביום זה...
נראה לי שזה סיכום דתי לאומי גם בגלל הסגנון וגם בגלל השמות

הרב אופיר מלכה,
הרב יקותיאל אוהב ציון,
הרב דוב קוק.
הגר''מ מזוז.
הרב יוסף משדי
הרב אביטבול,
הרב ללוש,
הרב י''א דינר,
הרב אבוטבול,
הרב ירוחם ארלנגר,
הרב ינון רביב.
אדרבה, יוסיף לנו מר בתמצית את דעתו של כל אחד מהחכמים הנזכרים.

הרב אופיר מלכה,
הרב יקותיאל אוהב ציון,
הרב דוב קוק.
הגר''מ מזוז.
הרב יוסף משדי
הרב אביטבול,
הרב ללוש,
הרב י''א דינר,
הרב אבוטבול,
הרב ירוחם ארלנגר,
הרב ינון רביב.
???

אגב, אני חושב שאין צורך לדון בנושא שוב כאן אחר שכבר נידון באריכות יתירה במקום אחר.
המקום לדון הוא שם. כאן זה בסה"כ סקר בעניין, אז לא כדאי להגיב דעות, מקורות, ראיות, סברות וכד'.

אבל אם הייתי חי בתקופה של המשנה ברורה, והייתי דופק בדלת שלו, ושואל אותו, האם אני ספרדי יכול להתגלח היום, והיה עונה לי שמותר ושכן פסק להלכה בספרו משנה ברורה, האם היה בעיה לצייית להוראה זו, ובפרט במילי שהם לא אפילו איסור דרבנן אלא מנהג שנהגו לא להסתפר !

אבל אם הייתי חי בתקופה של המשנה ברורה, והייתי דופק בדלת שלו, ושואל אותו, האם אני ספרדי יכול להתגלח היום, והיה עונה לי שמותר ושכן פסק להלכה בספרו משנה ברורה, האם היה בעיה לצייית להוראה זו, ובפרט במילי שהם לא אפילו איסור דרבנן אלא מנהג שנהגו לא להסתפר !
אז גם תגיד לכל האשכנזים שלא יברכו על ההלל בר"ח, כי אם הם היו דופקים בדלת של הרמב"ם ושואלים אותו האם אנחנו אשכנזים יכולים לברך על ההלל, הוא היה אומר להם לא.

אדרבה, יוסיף לנו מר בתמצית את דעתו של כל אחד מהחכמים הנזכרים.
אבל המשנה ברורה התיר אליבא דהשו"ע !
עיינו בשרשור הבא שם מבואר כל השיטות עם מקורות ושהמשנ''ב לכאו' אסר אליבא דשו''ע כמו שכתב הרב אביטבול

אבל אם הייתי חי בתקופה של המשנה ברורה, והייתי דופק בדלת שלו, ושואל אותו, האם אני ספרדי יכול להתגלח היום, והיה עונה לי שמותר ושכן פסק להלכה בספרו משנה ברורה,
אליבא דמרן ז"ל?
האם היה בעיה לצייית להוראה זו,
לא
ובפרט במילי שהם לא אפילו איסור דרבנן אלא מנהג שנהגו לא להסתפר !
אז גם תגיד לכל האשכנזים שלא יברכו על ההלל בר"ח, כי אם הם היו דופקים בדלת של הרמב"ם ושואלים אותו האם אנחנו אשכנזים יכולים לברך על ההלל, הוא היה אומר להם לא.
הם קיבלו הוראות הרמב"ם?
אם רבי @מוח חושב היה שואל את רבינו החפץ חיים ז"ל האם מותר לו להסתפר לדעת מרן הב"י ז"ל, והיה משיב לו שמותר לו, ודאי שיכול היה להסתפר.
אבל מהיכ"ת לשלוח את אחינו האשכנזים לשאול את רבינו הרמב"ם ז"ל אם לדעתו מותר להם לברך על ההלל? הם לא קבלו הוראותיו!

הם קיבלו הוראות הרמב"ם?
אם רבי @מוח חושב היה שואל את רבינו החפץ חיים ז"ל האם מותר לו להסתפר לדעת מרן הב"י ז"ל, והיה משיב לו שמותר לו, ודאי שיכול היה להסתפר.
אבל מהיכ"ת לשלוח את אחינו האשכנזים לשאול את רבינו הרמב"ם ז"ל אם לדעתו מותר להם לברך על ההלל? הם לא קבלו הוראותיו!
אתה לא אומר לי ללכת לשאול את הב"י אלא את המשנ"ב, ואת הוראותיו לא קיבלנו. והוא דומה למה שכתבתי, ודו"'ק.
(ואין צורך להרחיב בביאור הראיה והדימוי שכתבתי מרוב פשיטותו [או כמו שנהוג לכתוב: כי @פשוט הוא...])

חזור
חלק עליון