מה אמר בדיוק?זכור לי שכך אמר מורנו הראש"ל
מה אמר בדיוק?זכור לי שכך אמר מורנו הראש"ל
אנכי ידעתיהו בתור קבלן, ותחילת חוליו היה שנפל מפיגום ליד שושנים לדודלא היה ירקן בשוק הבוכרים העליון, שותפו של פואד?
ביררתי כעת אצל אחד מזקני שכונת הבוכרים, ומר אמר חדא ומר אמר חדא ולא פליגי. תחילתו ירקן וסופו קבלן.אנכי ידעתיהו בתור קבלן,
השקעת....ביררתי כעת אצל אחד מזקני שכונת הבוכרים,
כל שיחה עם זקני ירושלים זו השקעה שווה.השקעת....
אמת!כל שיחה עם זקני ירושלים זו השקעה שווה.
מה אמר בדיוק?
לא מחמת שהם בעייתיים אלא שפשוט לא נהגו לאומרם.
היום סיפר לי אחד מוותיקי שאול צדקא שהיה מולא אבא נקי צועק למרן רבינו עובדיה בשיעור ''כבוד הרב גדול המעשה'' להזכיר שצריך לספר סיפור... והיה שם אחד אביו של אדון בניהו זכאי שאמר מחילה אנחנו רוצים להספיק עוד גמרא... ענהו מרן ''אם רבינו עזרא עטיה היה מספר לנו סיפורים אני לא יספר?!"כל שיחה עם זקני ירושלים זו השקעה שווה.
רק אל תגרום לנו לחכות הרבה !אכתובם במקומם אי''ה. אם יספיק הזמן.
אם יש משהו שקשור למרן זיע"א, כתוב אותו בראשונה!!! מחכים!!!היום סיפר לי אחד מוותיקי שאול צדקא שהיה מולא אבא נקי צועק למרן רבינו עובדיה בשיעור ''כבוד הרב גדול המעשה'' להזכיר שצריך לספר סיפור... והיה שם אחד אביו של אדון בניהו זכאי שאמר מחילה אנחנו רוצים להספיק עוד גמרא... ענהו מרן ''אם רבינו עזרא עטיה היה מספר לנו סיפורים אני לא יספר?!"
ובבית חכם משה שרבאני סופרו היום עוד מעשים עתיקים נפלאים ואכתובם במקומם אי''ה. אם יספיק הזמן.
מאן הוא?אדון בניהו זכאי
אני חושב שהם אחים, ח"ר שמואל זכאי ואביו של בניהו זכאי.מאן הוא?
הכרתי את המנוח רבי שמואל זכאי ז"ל מתלמידי רבינו זיע"א, אביו של הרב אהרן זכאי שליט"א ראש ישיבת אור יום טוב וחמיו של הגר"ר אלבז שליט"א.
לא זכיתי להכיר.אני חושב שהם אחים, ח"ר שמואל זכאי ואביו של בניהו זכאי.
אביו של ר' בניהו זכאי זצ''ל שמו רבי יצחק זצ''ל ושמעתי שהרה''ג ר' ראובן אלבז שליט''א אמר לר' בניהו זצ''ל שישים פראק ויצא לעם, אבל הוא בענוותנותו נשאר עם קסקט עד יומו האחרון.היום סיפר לי אחד מוותיקי שאול צדקא שהיה מולא אבא נקי צועק למרן רבינו עובדיה בשיעור ''כבוד הרב גדול המעשה'' להזכיר שצריך לספר סיפור... והיה שם אחד אביו של אדון בניהו זכאי שאמר מחילה אנחנו רוצים להספיק עוד גמרא... ענהו מרן ''אם רבינו עזרא עטיה היה מספר לנו סיפורים אני לא יספר?!"
ובבית חכם משה שרבאני סופרו היום עוד מעשים עתיקים נפלאים ואכתובם במקומם אי''ה. אם יספיק הזמן.
ר' שמואל ור' בניהו אחים בניו של ר' יצחקאני חושב שהם אחים, ח"ר שמואל זכאי ואביו של בניהו זכאי.
אמת ויציב כל מה שכתב כב' גם בהודעה הפרטית, אני שכחתי עם מי נסעתי בזמנו, זה לא היה ר' בניהו זכאי אלא מישהו אחר.ר' שמואל ור' בניהו אחים בניו של ר' יצחק
אגב, הפגישה של הרב אלבז עם בתו של ר' שמואל ז''ל נעשתה בביתו של ר' בניהו.
יישר כוח!ולכבוד ר' @אושרי רביב אני מספר עוד מעשה שסיפר ר' בניהו זכאי בזמנו, שפ''א עלה מרן רבינו עובדיה חזן והיה שם הפייטן הדגול מרדכי? כלפון שהיה סגי נהור, ובאמצע התפילה דפק כלפון עם מטהו בחוזקה וצעק בהתרגשות אני אומר לכם חכם עובדיה הוא גאון הגאונים בחזנות ואין שני לו. איך עבר ממקאם למקאם וחזר ועלה וירד ונכנס ויצא בלי להתבלבל.
מפי מי המעשה הזה?ולכבוד ר' @אושרי רביב אני מספר עוד מעשה שסיפר ר' בניהו זכאי בזמנו, שפ''א עלה מרן רבינו עובדיה חזן והיה שם הפייטן הדגול מרדכי? כלפון שהיה סגי נהור, ובאמצע התפילה דפק כלפון עם מטהו בחוזקה וצעק בהתרגשות אני אומר לכם חכם עובדיה הוא גאון הגאונים בחזנות ואין שני לו. איך עבר ממקאם למקאם וחזר ועלה וירד ונכנס ויצא בלי להתבלבל.