אלמוג טלולקר
Active member
האם מגבעת חובה/ או שראוי?
תלוי באיזה תפילה, בשחרית אי"צ כיון שיש טלית.האם מגבעת חובה/ או שראוי?
ומרן הראש"ל שליט"א לא מסכים עם דבריו להלכה.תלוי באיזה בית כנסת, שאם הוא במקום שכולם חובשים כובעים דעת מרן הגר"ח קנייבסקי זצ"ל (כפי שזכורני שהשיב באחד הספרים) שבמקום כזה אם שכח כובעו ילך להביאו ואפילו שבכך יפסיד זמן תפילה. וצע"ע בדברי שאר פוסקים.
מהיכי תיתי שה'היכון' זה בדווקא ע"י מגבעת.ובמנחה וערבית ודאי שחובה, היכון לקראת אלוקך ישראל.
זה הנקודה האם זה חובה משום היכון? או שכיוון שמתפלל עם כיפה גדולה די בכך.מהיכי תיתי שה'היכון' זה בדווקא ע"י מגבעת.
אם היית אומר לכסות את כל הראש - ניחא, אבל בגלל 'היכון'?
תלוי באיזה בית כנסת, שאם הוא במקום שכולם חובשים כובעים דעת מרן הגר"ח קנייבסקי זצ"ל (כפי שזכורני שהשיב באחד הספרים) שבמקום כזה אם שכח כובעו ילך להביאו ואפילו שבכך יפסיד זמן תפילה. וצע"ע בדברי שאר פוסקים.
ילקו"י שבת כרך א' ח"ג עמ' תתמ"ח:ומרן הראש"ל שליט"א לא מסכים עם דבריו להלכה.
עכשיו על זה שאין בזה חיוב, מה נענה על היכון (לפני מלך)? האם די בזה בכיפה גדולה ויוצא בזה משום הכון?
הקדמת אותי... בדיוק הרגע פתחתי שם ורציתי להביא את המקור, ואז אני רואה שהקדמת אותי...
הנטילת ידיים לא נחשב 'היכון'?עכשיו על זה שאין בזה חיוב, מה נענה על היכון (לפני מלך)? האם די בזה בכיפה גדולה ויוצא בזה משום הכון?
תרחיבהנטילת ידיים לא נחשב 'היכון'?
בזה שנוטל ידיים לפני התפילה, לא מקיים בכך את "הִכּוֹן לִקְרַאת אֱלֹהֶיךָ יִשְׂרָאֵל"?תרחיב
לכאו' כל זה על כובע אבל טלית לא מזיזה את התפילין.
בהליכות מרן (כמדומני) כתב בשמו שטלית על ראשו מפריע לו בכוונת התפילהראינו את מרן שבתפילת שחרית ביום חול לא היה שם טלית על הראש.[בשבת היה עם הכובע.]
אשמח להסבר [בעבר שמעתי הסבר.]