יהודה בן דוד - משנת יוסף
Well-known member
שיעורים בהלכות נדה הרחקות ב (דקה 47).מה לכתוב בקול הלשון?
נ.ב. צ'אט זה מאושר בנטפרי.
שיעורים בהלכות נדה הרחקות ב (דקה 47).מה לכתוב בקול הלשון?
אולי הרב @בנימין לוריא יוכל להעלות קישור.שיעורים בהלכות נדה הרחקות ב (דקה 47).
לא עובדלהכניס 1484
כנראה זזה קוד אישי.אולי יש צורך בקוד אז להכניס 1484
נראה דצ"ל: 1848כנראה זזה קוד אישי.
כי זה לא נותן לי גישה.
ניתן להתקשר למספר שיש ויתנו לכם קוד אולי טעיתי בספרות, אם טעיתי תעדכנו לצורך כולם ואתקן בהודעה שלילא עובד
יגידו לך שם הרב מאיה אינו עיראקי...אני דיברתי פה אל פה עם הגר"מ מאיה שליט"א ואמר לי שזוכר שבפורת יוסף אמרו שהגיעו לבגדאד רבנים אשכנזים והם שינו להם הרבה מנהגים ולכן רבנו יוסף חיים בעל הבן איש חי לא רצה לשנות מנהגם שהיה נהוג. [אמר לי גם מי מראשי הישיבה שאמרו את זה אלא שאניני זוכר..]
אחר המחילה, אני ביארתי דבריי היטב היטב, אבל אחזור עליהם שוב..אני לא מבין איך יכול להיות שיש שטוענים שלא היה כלל חכם בבגדד, צריכם לחקור היטב הדק, ולהכיר את החכמים של אותו דור בשביל להחליט כך. פשוט שצריך לומר שאותו חכם היא לא חיבר ספר שכך אנו יודעים מה ההסטוריה שלו. אני עדין חוקר את הענין הזה ונראה לי שהגעתי לקצה חוט, כי היה חכם אשכנזי שהיה בבל, והוא לא חיבר שום ספר.
אז אולי במקום שנאמר דעות בלי לבדוק אולי נבדוק יחד כל החברים כאן, ונזכה להגדיל תורה ולהאדירה.
ממש לא נכון.הראשל"צ שליט"א כוונתו לחלוק על דברי הבא"ח ולהוציאם מתורת הלכה ע"ס השערה זו.. והיאך נניח הנחה ע"ג הנחה ונסתור הלכות הבא"ח בשופי..
אין שום הבנה מהו הלימוד זכות המשונה הזה, שאין לו שורש וענף כלל.וזה ס"ה ללמד זכות על הבא"ח למה חלק על מרן שכתב בעצמו שקיבלנו הוראותיו אפילו מאה יחלקו נגדו, ואפילו הקל נגדו. כי ראה בבבל מנהגים שונים, ולא ידע שהונהגו ע"י אותו רב אשכנזי שהיה או לא היה. וכל סיבה אחרת שתגיד למה חלק על הש"ע, כולל מה ששמעת מת"ח מובהקים ולא אמרת לנו מה אמרו, לא תשנה כקוצו של יו"ד את השגות מרן זיע"א על הבן איש חי. ופשוט.
חשוב להבהיר שלא ע"ז עומד העולם ואין בזה שום נפק"מ למעשה.
הלימוד זכות שהלך אחרי מנהג בבל בכמה דברים כי אולי חשב שהוא מנהג קדום שמרן בהקדמתו הודה שמנהג כזה מבטל את פסקיו, ולא ידע שזה מיסוד רב אשכנזי.אין שום הבנה מהו הלימוד זכות המשונה הזה, שאין לו שורש וענף כלל.
גם הגאון החיד"א ז"ל חלק על מרן במקומות רבים, וכי גם הוא הושפע מגאון אשכנזי עלום?
כמה מגוחך לומר כן על מה שפסק בא"ח לומר ביוה"כ שחל בשבת או"א רצה נא במנוחתנו, כשמנהג האשכנזים לא לאומרו...הלימוד זכות שהלך אחרי מנהג בבל בכמה דברים כי אולי חשב שהוא מנהג קדום שמרן בהקדמתו הודה שמנהג כזה מבטל את פסקיו, ולא ידע שזה מיסוד רב אשכנזי.
חבל על הזמן לדון בכל דבר לגופו, לא מחייב ש"כל" המנהגים בבבל מאותו רב אשכנזי, וגם לא מסתבר, אבל יש מנהגים שהלכו אחר הרמ"א ולא אחרי מרן, וזה מסביר יפה.כמה מגוחך לומר כן על מה שפסק בא"ח לומר ביוה"כ שחל בשבת או"א רצה נא במנוחתנו, כשמנהג האשכנזים לא לאומרו...
ועל הגחיד"א ז"ל מאי איכא למימר?