מה הקטע? זה סוג של גזענות.כתוב במודעה - דברות קודש בשפת האידיש הצג קובץ מצורף 20696
דנו ע"ז רבות במק"א,מה הקטע? זה סוג של גזענות.
אני לא יודע היכן זה המקו"א שדנו בזהדנו ע"ז רבות במק"א,
והחסידים טענו-
א. יש מיעוט שאינו מבין עברית.
ב. בשבילם אם זה לא באידיש זה הורס את כל האוטנטיות.
למעשה בקשו מר' מיילך, וחשבו גם על הספרדים והליטאים, ובסוף החליטו מה שהחליטו.
בפורום אחראני לא יודע היכן זה המקו"א שדנו בזה
ענית את התשובה בעצמךהאם ראית מימיך בארץ ישראל חסיד שלא מבין עברית? אולי רק הילדים הקטנים שלהם לא יודעים. אני פגשתי חסידים אמריקאים ואפילו הם יודעים עברית טוב מאוד
זה אירוע שלהם, אירוע חסידי, גם לספרדים יש אירוע משלהם.אם לדבר באידיש בשבילם זה אוטנתיות ולא אכפת לי שהספרדים והליטאים ומי שלא יודע אידיש יפסיד אז זה אכן גזענות אוטנתית!!! זה אגואיזם, רק אני קיים ולא אכפת לי מאחרים
שבסוף הוא החליט מה שהחליט...ושיהיה ברור אני לא מדבר על הרב ח"ו
אולי הם רוצים שיהיה מקום לכל ההיימיש, כי אם יהיה בעברית הכל יתמלא עד אפס מקום והם יאלצו אולי להיזנחאני לא יודע היכן זה המקו"א שדנו בזה
האם ראית מימיך בארץ ישראל חסיד שלא מבין עברית? אולי רק הילדים הקטנים שלהם לא יודעים. אני פגשתי חסידים אמריקאים ואפילו הם יודעים עברית טוב מאוד
ב, אם לדבר באידיש בשבילם זה אוטנתיות ולא אכפת לי שהספרדים והליטאים ומי שלא יודע אידיש יפסיד אז זה אכן גזענות אוטנתית!!! זה אגואיזם, רק אני קיים ולא אכפת לי מאחרים
ושיהיה ברור אני לא מדבר על הרב ח"ו
לעשות רק מעמדי יח"צ בצורה כזאת זה לא כבוד התורה, זה פוליטיקה, לקבל מהראשי ישיבות תורה ואורחות חיים זה כבוד התורה, איזה כבוד יש באירוע שכולו זמרים מגוונים, ציבור בני התורה כבר לא נמצא בעידן אירועי גן סאקר שהיה צריך לקרב את כולם באמצעי הזה, לרומם את קרן התורה היום זה במסירת שיעורים ולימוד הלכות..ברוך השם שיודעים לכבד את רבותינו מרנן ראשי הישיבות שליט"א.
גדול יהיה המעמד לכבודה של תורה בע"ה
הוא לא עושה בקבר דוד המלך
רבי בניהו עבר לקבר שמואל הנביא [כפי שהבאתי את ההודעה לעיל]הוא לא עושה בקבר דוד המלך
סקופ
הלימוד דף היומי יגיע ממגדל העמק או מעיר חדש לא נחשוף איזה
יגיע יצחק משען