• מעוניינים להכניס את הספר שלכם או לרכוש את ״אוצר החכמה״? שלחו מייל לכתובת: otzar@moreshet-maran.com
  • שימו לב: ניתן לשלוח (בקובץ וורד) יישובים ומערכות בתורת מרן רבינו עובדיה יוסף זלה"ה, לקובץ בית יוסף תשפ"ו. למייל: office@moreshet-maran.com עד לחג השבועות תשפ"ה. אין התחייבות לפרסם, והרשות נתונה לערוך את הדברים לפני הפרסום. ניתן גם לשלוח מכתבים והערות על הגליונות הקודמים.

דרשו, והמרכז למורשת מרן.

אבל יודעים מה זה יביע אומר מה זה יחוה דעת מה זה חזון עובדיה מה זה ילקוט יוסף מה זה הלכה ברורה וכו' ובלנ"ד בהזדמנות אפרט
מה שבטוח שמי שמזלזל בת"ח הרי הוא כאפיקורוס לכל דבר ועניין! (סנהדרין צט.). אסור להעלותו לתורה, יינו יין נסך ועוד רח"ל.
החפץ חיים פסק שמותר לדבר עליו לשון הרע!!!
בוודאי וכ"ש, ובן בנו של ק"ו, או לחילופין אבי אבות הק"ו, שמדובר במרן זי"ע שלא אני ולא אתה ולא האפיקורוס מ'דרשו' יכולים להגיע לאפס קצהו של מרן זי"ע!!!
נמאס כבר מעלבונה של תורה!!! א"א להמשיך כך!!!
הכל תלוי בחוסר ההערכה למרן זי"ע, בעוונותינו אנו נמצאים בדור "אשר לא ידע את יוסף" כפשוטו!!! בחורי ישיבות ספרדים לא יודעים בכלל מה זה ספר 'טבעת המלך', 'מאור ישראל', לאן הגענו?!
צריכים גאולה!!! זה הפיתרון!!! תחיית המתים בקרוב בחסד וברחמים!!!
אני לא חושב שיש היום מישהו שלא מכיר את מרן
נ"ל שדוקא אחר פטירתו כולם הודו או גילו את גדלותו
יכול להיות שיש ספר מסויים שפחות מוכר כי הוא פחות מעשי אבל זה מצוי גם אצל גדולי הפוסקים
ב"ה הציבור הספרדי היום צועד לאורו של מרן גם כאלו שפעם פחות היו שייכים אליו ולמורשתו היום אכשר דרא
בני תורה ובני ישיבות כולם לאורו ולמורשתו של מרן זיע"א

אני לא חושב שיש היום מישהו שלא מכיר את מרן
נ"ל שדוקא אחר פטירתו כולם הודו או גילו את גדלותו
יכול להיות שיש ספר מסויים שפחות מוכר כי הוא פחות מעשי אבל זה מצוי גם אצל גדולי הפוסקים
ב"ה הציבור הספרדי היום צועד לאורו של מרן גם כאלו שפעם פחות היו שייכים אליו ולמורשתו היום אכשר דרא
בני תורה ובני ישיבות כולם לאורו ולמורשתו של מרן זיע"א
אחסור דרא!!!
כבודו כנראה לא מכיר את עולם הישיבות הספרדי!!!

צריך רק לרחם עליהם. כ"כ חבל על יהודים באמת טובים,שעשו עבוד קודש אדירה, וכל זה בסוף (אם אכן מדובר במניעים לא כשרים,אני כמובן לא מצליח להעלות בדעתי מניע כשר אך מי יודע?) יכול ליפול אם נכשלים בזלזול בצדיק כזה עצום כמו מרן זצוקל

משהו ששיעשע אותי, אני קורא את הסיפור הזה ומנסה להבין על איזה אדמו"ר מדובר, ומאיפה הוא הגיע לכאן פתאום, עד שנפל לי האסימון... מאתגר אותכם. [אם המצב שלהם כך, אז היחס למרן מצוין]
1730656940524.png

@יצחק משען תוכל לסכם בקצרה מה השייכות בין הסיפור לבין דרשו ומורשת מרן
אגב, עיין גם כאן חיבור בין מורשת מרן לדרשו...
שאם תראה שהיום הם "שכחו" שזה היארצייט של מרן אל תיפגע, כי את השם שלו לפחות מותר להם להזכיר מידי פעם...

משהו ששיעשע אותי, אני קורא את הסיפור הזה ומנסה להבין על איזה אדמו"ר מדובר, ומאיפה הוא הגיע לכאן פתאום, עד שנפל לי האסימון... מאתגר אותכם. [אם המצב שלהם כך, אז היחס למרן מצוין]
הצג קובץ מצורף 27429
איני מכיר אדמו"ר זצ"ל שהיה מחלק שטרות...
בדר"כ הם היו לוקחים פדיונות...

שאם תראה שהיום הם "שכחו" שזה היארצייט של מרן אל תיפגע, כי את השם שלו לפחות מותר להם להזכיר מידי פעם...
א. לפי הזכור לי היארצייט היום ולא אתמול (ג' חשוון ולא ב', נכון?)
ב. גם ביא"צ של הגרי"ש אלישיב לא היה איזכור, זה עקבי שם (מדוע? לא יודע, אבל תפסיקו לקחת ללב, תשתכנזו קצת....)

חזור
חלק עליון