• מעוניינים להכניס את הספר שלכם או לרכוש את ״אוצר החכמה״? שלחו מייל לכתובת: otzar@moreshet-maran.com
  • שימו לב: ניתן לשלוח (בקובץ וורד) יישובים ומערכות בתורת מרן רבינו עובדיה יוסף זלה"ה, לקובץ בית יוסף תשפ"ו. למייל: office@moreshet-maran.com עד לחג השבועות תשפ"ו. אין התחייבות לפרסם, והרשות נתונה לערוך את הדברים לפני הפרסום. ניתן גם לשלוח מכתבים והערות על הגליונות הקודמים.

שמו"ת פרשת האזינו

קריאת שמו"ת לפר' האזינו שנת התשפ"ה

ישנו ספר חדש מכת"י שהו"ל ע"י "מרכז מורשת יהדות בבל" לחכם הבבלי ושמו הטוב ח"ר שלמה תווינא זיע"א
חיבר למעלה מ-ק"ג ספרים בכל מקצוות פרד"ס תורתנו הקדושה נלב"ע כ"ד אלול התרע"ג
ובספרו הבהיר "כתבנו לחיים" על הלכות מועדי תשרי דיני ער"ה הלכה י"ב עמוד כ"ח
שיש לקרוא השמו"ת בערב החג עיי"ש
וכ"כ החכם הנ"ל בספרו "מעוז חיי" שהו"ל ע"י מכון "ניר דויד" להגר"י ניסן יצ"ו
דיני ער"ה עמוד ח' הלכה ב' שיקרא ער"ה השמו"ת ע"כ עיי"ש

נ.ב. כן נהג המקובל האלוהי חכם מרדכי שרעבי ראש ישיבת המקובלים ק"ק "נהר שלום" יכב"ץ

כתיבה וחתימה טובה!

בסדר ולא ידוע לי שהיה משהוא יוצא דופן
ואף בעיתון "פרח" "מגיד מישרים" "שושנה" שהיה יוצא תח"י של הגר"ש תווינא זצוקללה"ה
כמה וכמה פעמים כתב בחוכמה ותבונה להגן על חכמי דורו
נ.ב. וכתוב (לא מצאתי לע"ע מקור מוסמך) בסוף תולדות חייו שהו"ל ע"י מכון "ניר דויד" בראשית ספרו "עין משפט - עין זוכר"
שם עמוד' ל"ז כשנשאל הגרי"ח שאלה בהלכה מעיר כלכותא ענה ואמר למה לכם לבוא אצלי יש לכם חכם גדול והוא ר' שלמה תווניא עיי"ש
כתיבה וחתימה טובה!

בסדר ולא ידוע לי שהיה משהוא יוצא דופן
ואף בעיתון "פרח" "מגיד מישרים" "שושנה" שהיה יוצא תח"י של הגר"ש תווינא זצוקללה"ה
כמה וכמה פעמים כתב בחוכמה ותבונה להגן על חכמי דורו
נ.ב. וכתוב (לא מצאתי לע"ע מקור מוסמך) בסוף תולדות חייו שהו"ל ע"י מכון "ניר דויד" בראשית ספרו "עין משפט - עין זוכר"
שם עמוד' ל"ז כשנשאל הגרי"ח שאלה בהלכה מעיר כלכותא ענה ואמר למה לכם לבוא אצלי יש לכם חכם גדול והוא ר' שלמה תווניא עיי"ש
כתיבה וחתימה טובה!
אם תוכל לבדוק הענין לעומקו, יען איזה חוקר טען לי אחרת.

א' - ראשית, "המוציא מחברו עליו הראיה"
ב' - ושני לו, חוץ מר' יעקב זמיר ואולי ג"כ ר' ששון שבת "ישיבות בג'דאד" בכל הכתוב לחיים אצלם לא רואה משהוא יוצא דופן
ג' - ועל השלושה, אולי תחכים אותי אני מאוד ישמח בתנאי שזה לא גובל כ"ש בזלזול ח"ו
כתיבה וחתימה טובה!

חזור
חלק עליון