• מעוניינים להכניס את הספר שלכם או לרכוש את ״אוצר החכמה״? שלחו מייל לכתובת: otzar@moreshet-maran.com
  • שימו לב: ניתן לשלוח (בקובץ וורד) יישובים ומערכות בתורת מרן רבינו עובדיה יוסף זלה"ה, לקובץ בית יוסף תשפ"ו. למייל: office@moreshet-maran.com עד לחג השבועות תשפ"ו. אין התחייבות לפרסם, והרשות נתונה לערוך את הדברים לפני הפרסום. ניתן גם לשלוח מכתבים והערות על הגליונות הקודמים.

גיליון "תורת אדם" להגרא"מ דונט שליט"א [מתעדכן]

אין לדבר סוף, זה סיפורים שיש אותם מידי יום בימו, אבל בדיוק היום שמעתי סיפור ממורינו אז נפיץ אותו כאן לזיכוי הרבים.
היום בבוקר הגיע תלמיד להתברך אצלו ולאחר שיצא ממעונו הוא דיבר איתי מעט ואמר לי "אתה לא מבין איזה אדם גדול הוא" וכולו מרוגש ונסער מאוד.
אמרתי לו מה אתה כ"כ מתלהב אז הוא סיפר לי שהוא מלמד בת"ת בירושלים ולפני שהוא התחיל להיות שם מלמד הוא הלך כמובן להתייעץ עם הרב דונט כי היו לו שם שני אפשריות.
או שהוא מקבל על כל יום שבו הוא מלמד 300 שקל אך חובה שיהיה יום יום, או שהוא מקבל על כל יום רק 100 שקל אך גם אם הוא יחסר יום אחד עדיין הוא יקבל על אותו יום כסף.
וכמובן הוא רצה את האופציה של ה300 שקל כי בקושי קורה שמחסירים אך הרב דונט אמר לו לקחת את האופציה השניה.
ואותו אדם הלך אליו כמה וכמה פעמים כדי לנסות לשכנע אותו להרוויח יותר כסף אך לאחר הפצרות רבות אמר הרב דונט בלשון קודשו: "אתה לא יודע מה אני רואה, לך על האופציה הראשונה".
הוא היה בהלם, מה הרב דונט רואה וכמובן הוא שמע להוראתו והתחיל להיות מלמד.
מס' ימים בודדים לאחר שהתחיל להיות מלמד פרצה הקורונה והוא היה בביתו בערך שבעה חודשים וקיבל על כל יום משכורת.
הלוואי ונזכה להגיע למדרגות קדושות אלו.
[ישנם כמעט כל יום סיפורים במעון קודשו אך אין את הזמן].

גליון פרשת וישב תשפ"ה.
מצורף למטה בקשה מיוחדת מפי מורינו המשגיח שליט"א בענין הגשמים.
להצטרפות לקבלת הגיליון במייל מידי שבוע וכן לתרומות והקדשות ע"ג הגיליון נא לפנות למייל:

a0548556581@gmail.com או לטלפון 0548556581​

בתודה מכון אמונת אדם

קבצים מצורפים

• גיליון פרשת וישב.pdf
    530.3 KB · צפיות: 12
נערך לאחרונה:
הוא מפורסם בעולם בתור משגיח, שהיה מכהן כמשגיח בישיבת באר יעקב יחד עם רה"י הגרמ"ש שפיר"א זצ"ל ואח"כ היה משגיח בישיבת אור ברוך יחד עם רה"י הרב טולידנו זצ"ל.-, אבל היום [לפני 6 שנים] הוא פתח ישיבה ומשמש כראש ישיבה ומשגיח גם יחד לאורך ימים שנים בבריאות איתנה.

הוא מפורסם בעולם בתור משגיח, שהיה מכהן כמשגיח בישיבת באר יעקב יחד עם רה"י הגרמ"ש שפיר"א זצ"ל ואח"כ היה משגיח בישיבת אור ברוך יחד עם רה"י הרב טולידנו זצ"ל.-, אבל היום [לפני 6 שנים] הוא פתח ישיבה ומשמש כראש ישיבה ומשגיח גם יחד לאורך ימים שנים בבריאות איתנה.
מו"ר המשגיח שליט"א מוסר שיעור כללי/שיעורים יומיים בגמ'?

מו"ר המשגיח שליט"א מוסר שיעור כללי/שיעורים יומיים בגמ'?
מוסר פעם בשבוע שיעור כללי לכל בני הישיבה.
וכן כל יום הוא מוסר וועד בחובות הלבבות, כל יום לוועד אחר.
וכמובן שיחה פעם בשבוע, מידי יום שני בשעה 19:00
אגב, יש איזה בוגר של הישיבה שמגיע כל פעם לשיחה מק"ס, שאלתי אותו פעם אם יש לו רכב, אמר לי שלא והוא מגיע באוטובוס.
שאלתי אותו מה?, בשביל שיחה של שלשת רבעי שעה אתה מגיע בנסיעה רחוקה באוטובוס???
ענה לי בפשטות: אני מגיע בשביל כל השבוע הקרוב, לא רק בשביל היום!!!
אכן, זה נותן כוחות מעל הטבע, השיחה הזאת מחזקת מאוד, מגיעים מהרבה מקומות.
לקבלת השיחה השבועית במייל, בשמע, בצפייה וכן בגיליון ניתן לפנות למייל:

a0548556581@gmail.com

מוסר פעם בשבוע שיעור כללי לכל בני הישיבה.
יש את השיעורים כתובים? אשמח לקבל.
אגב, יש איזה בוגר של הישיבה שמגיע כל פעם לשיחה מק"ס, שאלתי אותו פעם אם יש לו רכב, אמר לי שלא והוא מגיע באוטובוס.
שאלתי אותו מה?, בשביל שיחה של שלשת רבעי שעה אתה מגיע בנסיעה רחוקה באוטובוס???
ענה לי בפשטות: אני מגיע בשביל כל השבוע הקרוב, לא רק בשביל היום!!!
אכן, זה נותן כוחות מעל הטבע, השיחה הזאת מחזקת מאוד, מגיעים מהרבה מקומות.
לועד בביתו ביום רביעי בלילה, מגיע מידי שבוע כבר קרוב ל20 שנה אחד הבוגרים, מאלעד, בטרמפים!!!

שיחתו השבועית של מורינו המשגיח הגה"צ הגרא"מ דונט שליט"א
פרשת מקץ- חנוכה תשפ"ה
לקבלת הגיליון במייל מידי שבוע וכן לתרומות והנצחות ניתן לפנות למייל: a0548556581@gmail.com

קבצים מצורפים

• גיליון פרשת מקץ- חנוכה.pdf
    810.2 KB · צפיות: 9
אולי שמישהו יכתוב על הישיבה שלו כיום בביתר [מול רמי לוי]
הייתי שם לפני כחצי שנה לכמה שעות, וזה היה ישיבה מאוד מאוד מעניינת... איני יכול לפרט, אבל אולי כאן יהיו מי שידע לפרש
הגאון המדובר, מאוד מזכיר את הגר"ח קוק, ר"י תורת רפאל (ז"ל)
נזכרתי עכשיו שכבר לפני כמה שנים פ"א עליתי עליו בישיבתו שהייתה אז ברחוב דוד בירושלים וניגשתי אליו ומיד חיבק ונישק אותי (ואני לא ידעתיו מעולם ועד עולם), אגב, כך גם ראיתי את הגר"ח קוק הנ"ל כידוע למכיריו

אולי שמישהו יכתוב על הישיבה שלו כיום בביתר [מול רמי לוי]
הייתי שם לפני כחצי שנה לכמה שעות, וזה היה ישיבה מאוד מאוד מעניינת... איני יכול לפרט, אבל אולי כאן יהיו מי שידע לפרש
הגאון המדובר, מאוד מזכיר את הגר"ח קוק, ר"י תורת רפאל (ז"ל)
נזכרתי עכשיו שכבר לפני כמה שנים פ"א עליתי עליו בישיבתו שהייתה אז ברחוב דוד בירושלים וניגשתי אליו ומיד חיבק ונישק אותי (ואני לא ידעתיו מעולם ועד עולם), אגב, כך גם ראיתי את הגר"ח קוק הנ"ל כידוע למכיריו
המיוחד בישיבה שלו, שהוא לא כפוף בהכרח לנורמות הישיבתיות הקלאסיות, בעניינים שאין רוח המקום נוחה מהם, אלא רוח הבריות נוחה מהם... (היינו שאינו חושש למה יגידו ומה יאמרו). ואכמ"ל.

המיוחד בישיבה שלו, שהוא לא כפוף בהכרח לנורמות הישיבתיות הקלאסיות, בעניינים שאין רוח המקום נוחה מהם, אלא רוח הבריות נוחה מהם... (היינו שאינו חושש למה יגידו ומה יאמרו). ואכמ"ל.
בדיוק ככה!!
הוא עובד ע"פ איך שהוא רואה ברוח קודשו לחנך את הבחורים ולגדלם לתורה.
הוא לא סופר איש ממטר, הוא חי עם הקב"ה בכל תזוזה שלו, הוא מאמין שאף אחד לא יכול להזיק לו מלבד מה שהקב"ה גזר.
הוא אהוב מאוד על כל התלמידים, יש אווירה מאוד נחמדה סביבו, עד כדי כך שקוראים לו "סבא", בישיבה מרוב אהבת התלמדים אליו, סבא הלך, סבא מגיע, וכו' וכו'

חזור
חלק עליון