יוסי דונט
New member
המעוניינים לקבל את הגיליון למייל כמידי שבוע יש לשלוח בקשה ל: a0548556581@gmail.comשיחה פרשת וישלח
נכתב ע"י נכדו של מורינו רה"י שליט"א,והוגה ע"י רה"י,
המעוניינים לקבל את הגיליון למייל כמידי שבוע יש לשלוח בקשה ל: a0548556581@gmail.comשיחה פרשת וישלח
נכתב ע"י נכדו של מורינו רה"י שליט"א,והוגה ע"י רה"י,
בעזרת ה' יתברךתחזק אותנו מידי פעם מסיפורים ממעון קודשו של מרן רהי נרו
מו"ר המשגיח שליט"א מוסר שיעור כללי/שיעורים יומיים בגמ'?הוא מפורסם בעולם בתור משגיח, שהיה מכהן כמשגיח בישיבת באר יעקב יחד עם רה"י הגרמ"ש שפיר"א זצ"ל ואח"כ היה משגיח בישיבת אור ברוך יחד עם רה"י הרב טולידנו זצ"ל.-, אבל היום [לפני 6 שנים] הוא פתח ישיבה ומשמש כראש ישיבה ומשגיח גם יחד לאורך ימים שנים בבריאות איתנה.
מוסר פעם בשבוע שיעור כללי לכל בני הישיבה.מו"ר המשגיח שליט"א מוסר שיעור כללי/שיעורים יומיים בגמ'?
יש את השיעורים כתובים? אשמח לקבל.מוסר פעם בשבוע שיעור כללי לכל בני הישיבה.
לועד בביתו ביום רביעי בלילה, מגיע מידי שבוע כבר קרוב ל20 שנה אחד הבוגרים, מאלעד, בטרמפים!!!אגב, יש איזה בוגר של הישיבה שמגיע כל פעם לשיחה מק"ס, שאלתי אותו פעם אם יש לו רכב, אמר לי שלא והוא מגיע באוטובוס.
שאלתי אותו מה?, בשביל שיחה של שלשת רבעי שעה אתה מגיע בנסיעה רחוקה באוטובוס???
ענה לי בפשטות: אני מגיע בשביל כל השבוע הקרוב, לא רק בשביל היום!!!
אכן, זה נותן כוחות מעל הטבע, השיחה הזאת מחזקת מאוד, מגיעים מהרבה מקומות.
המיוחד בישיבה שלו, שהוא לא כפוף בהכרח לנורמות הישיבתיות הקלאסיות, בעניינים שאין רוח המקום נוחה מהם, אלא רוח הבריות נוחה מהם... (היינו שאינו חושש למה יגידו ומה יאמרו). ואכמ"ל.אולי שמישהו יכתוב על הישיבה שלו כיום בביתר [מול רמי לוי]
הייתי שם לפני כחצי שנה לכמה שעות, וזה היה ישיבה מאוד מאוד מעניינת... איני יכול לפרט, אבל אולי כאן יהיו מי שידע לפרש
הגאון המדובר, מאוד מזכיר את הגר"ח קוק, ר"י תורת רפאל (ז"ל)
נזכרתי עכשיו שכבר לפני כמה שנים פ"א עליתי עליו בישיבתו שהייתה אז ברחוב דוד בירושלים וניגשתי אליו ומיד חיבק ונישק אותי (ואני לא ידעתיו מעולם ועד עולם), אגב, כך גם ראיתי את הגר"ח קוק הנ"ל כידוע למכיריו
בדיוק ככה!!המיוחד בישיבה שלו, שהוא לא כפוף בהכרח לנורמות הישיבתיות הקלאסיות, בעניינים שאין רוח המקום נוחה מהם, אלא רוח הבריות נוחה מהם... (היינו שאינו חושש למה יגידו ומה יאמרו). ואכמ"ל.