• מעוניינים להכניס את הספר שלכם או לרכוש את ״אוצר החכמה״? שלחו מייל לכתובת: otzar@moreshet-maran.com
  • שימו לב: ניתן לשלוח (בקובץ וורד) יישובים ומערכות בתורת מרן רבינו עובדיה יוסף זלה"ה, לקובץ בית יוסף תשפ"ו. למייל: office@moreshet-maran.com עד לחג השבועות תשפ"ה. אין התחייבות לפרסם, והרשות נתונה לערוך את הדברים לפני הפרסום. ניתן גם לשלוח מכתבים והערות על הגליונות הקודמים.

בדיחות וחיקויים

ידוע שהבדרן שאול חיון היה יודע לחקות את קולו של מרן מלכא זיע"א והיה מתלבש בגלימתו והיה מחקה את כולו אחת לאחת. אך לא היה אומר ח"ו דברי זלזול, אלא מדבר דברי תורה וביטויים של מרן מלכא וכו' ואז היה מי שהתעורר נגדו ושאל מרן הגר"מ מאזוז שליט"א ע"כ והשיבו שאם אינו עושה ח"ו דברי זלזול בקולו של מרן וכו' אין כאן חשש. ואף הביא לכך ראיה מדברי הנודע ביהודה שהתיר לחזן לחקות את קולו וכו'. ע"ש.

יש לי חבר [חברותא שלי בישיבה קטנה] סיפר לי שבן דוד שלו היה מחeה הרבה רבנים והיה מעוכב שידוך והגיע למרן לבקש מחילה ומרן קיבלו בחביבות גדולה ומחל לו ואמר לו מרן בבדיחותא שיש אשכנזים שמחehם אותו, כאילו להם יש קול יותר יפה....

הנה לך הערב שהרב גלזר מחקה את מרן בפניו וזה לא הפעם הראשונה, ורבינו נהנה וצוחק ושמח, וזאת מלבד שלל החיקויים שמצוין אצלו לרבים מרבני וליצני דורנו
הגה"צ רבי ליאור גלזר שליט"א ביקש ממני בשבת המרורממת של 'קו ההלכה הספרדי' לשאול את רבינו הגדול מרן שליט"א האם הוא מקפיד על כך שהוא יחקה אותו. מרן חייך וענה לי בזה"ל 'שיחקה!, אני לא מקפיד....!

חזור
חלק עליון