• מעוניינים להכניס את הספר שלכם או לרכוש את ״אוצר החכמה״? שלחו מייל לכתובת: otzar@moreshet-maran.com
  • שימו לב: ניתן לשלוח (בקובץ וורד) יישובים ומערכות בתורת מרן רבינו עובדיה יוסף זלה"ה, לקובץ בית יוסף תשפ"ו. למייל: office@moreshet-maran.com עד לחג השבועות תשפ"ה. אין התחייבות לפרסם, והרשות נתונה לערוך את הדברים לפני הפרסום. ניתן גם לשלוח מכתבים והערות על הגליונות הקודמים.

אתם אוכלים עוגיות פפושדו בפסח?

האם את אוכלים עוגיות פפושדו ?

  • כן גם בפסח

    קולות: 43 23.9%
  • כן אבל רק לפני ואחרי פסח

    קולות: 77 42.8%
  • בכלל לא

    קולות: 59 32.8%
  • פעם לא היינו אוכלים והיום שהשתפר המצב כן

    קולות: 1 0.6%

  • סה"כ בוחרים
    180
סטָטוּס
סגור לתגובות נוספות.
ואפי' לבני אשכנז. (עיין חזו"ע עמ' רסה כמדומני)
שו״ע תמד ס״א
ארבעה עשר שחל להיות בשבת, בודקין ליל שלושה עשר, ומבערים הכל לפני השבת, ומשיירין מזון שתי סעודות לצורך השבת. דסעודה שלישית זמנה אחר המנחה, ואז אינו יכול לעשותה לא במצה ולא בחמץ, אלא במצה עשירה. וצריך לעשותה קודם שעה עשירית. הגה: ובמדינות אלו שאין נוהגין לאכול מצה עשירה, כדלקמן סימן תס"ב סעיף ד בהג"ה, יקיים סעודה שלישית במיני פירות, או בבשר ודגים, כדלעיל סימן רצ"א סעיף ה' בהג"ה.

ודאי שמעיקר הדין מותר להם, אך הרמ״א מזהיר מזה.
 
שנראה שאתה חס על כבוד כל האדם באשר הוא, גם אם פוגע בכבוד חכמים.
הוא מצטרף לכל הבנים ובני הבית שהעידו שמרן אכל
ואף אחד לא מעיד שהקפיד לא לאכול

וזה נכון לגבי אותו אחד שכמה סומכים עליו בשתי ידים, שהביע דעתו על חומרי ההתפחה שהם כרת, אע"פ שהוא מומר לעבור על כרת ולעלות להר הבית כידוע.
 
נערך לאחרונה על ידי מנחה:
נראה שאתה חס על כבוד כל האדם באשר הוא, גם אם פוגע בכבוד חכמים.
הוא מצטרף לכל הבנים ובני הבית שהעידו שמרן אכל
ואף אחד לא מעיד שהקפיד לא לאכול

וזה נכון לגבי אותו אחד שכמה סומכים עליו בשתי ידים, שהביע דעתו על חומרי ההתפחה שהם כרת, אע"פ שהוא מומר לעבור על כרת ולעלות להר הבית כידוע.
חוץ משחור ולבן, יש גם אפור...
בהצלחה וחג שמח תז"ל רנ"ו.
 
נערך לאחרונה על ידי מנחה:
רבותיי,
אשמח לדעת את מה בדיוק "בדקתם" אתמול ו"בערתם" היום
בדקנו את החמץ וביערנו את הפורום?
(לגופש״ע אין היום שום מצוה לבער את החמץ אם לא משום שלא נבטל את ביעור החמץ באש ונבוא לטעות בשנה הבאה, ורק בשבת אחרי זמן איסור החמץ יש לומר ״כל חמירא וכו׳״; אם לא אוכל חמץ בשבת יכול לומר את זה היום אחרי הביעור)
 
סטָטוּס
סגור לתגובות נוספות.
חזור
חלק עליון