• שימו לב: ניתן לשלוח (בקובץ וורד) יישובים ומערכות בתורת מרן רבינו עובדיה יוסף זלה"ה, לקובץ בית יוסף תשפ"ו. למייל: office@moreshet-maran.com עד לחג השבועות תשפ"ה. אין התחייבות לפרסם, והרשות נתונה לערוך את הדברים לפני הפרסום. ניתן גם לשלוח מכתבים והערות על הגליונות הקודמים.

אתם אוכלים עוגיות פפושדו בפסח?

האם את אוכלים עוגיות פפושדו ?

• כן גם בפסח

קולות: 43 23.9%
  • כן אבל רק לפני ואחרי פסח

קולות: 77 42.8%
  • בכלל לא

קולות: 59 32.8%
  • פעם לא היינו אוכלים והיום שהשתפר המצב כן

קולות: 1 0.6%

• סה"כ בוחרים
    180
סטָטוּס
סגור לתגובות נוספות.
מה שלמדתי מכל השרשור פה, שיש פה אנשים כל כך כישרוניים בהמון תחומים אם היו משקיעים את זמנם בכישורים שלהם במקום בטחינת מים, היו עושים הרבה טוב בעם ישראל, וגם הרבה זוזים..

זה לא דיבה,
מש"כ שאתה בעל תשובה, א, זה אתה פרסמת, ב, ועוד יותר שזה לא גנאי
מש"כ שאתה לא מודרך, זה מעט ממה שמגיע לך על מה שכתבת כאן:
גם אם הראשל״צ יבוא על מפתן ביתי ויגיד לי לאכול, ויאכל מול העיניים שלי, אני לא אוכל.
ומכל שכן מהדוגמא של קדוש ישראל החפץ חיים, שבדבר כזה שהוא לא מעוגן ותלוי בדעת הש"ע וכד', אלא ענין של מציאות, וגם אם רבך מחמיר יש כ"כ כר נרחב להקל, ומעתה עצם מה שכתבת זה בוטה ומזלזל, וגם אם בפועל תנהג כמו שכתבת תהיה חצוף ועז פנים כלפי גדול הדור
ואעיקרא שאף אחד לא יודע מי אתה, וסתם בוכה ומבכה ונתפס על מילה במקום להתבונן שוב בדבר החמור שכתבת

ומ"ש:
ממשיך לזעום על תגובה אחת שכבר ביארתי עניינה ואפילו חזרתי ממנה
זה מה שביארת:
יש לי דעת תורה ואיתה אני הולך, הגם שזה לא דרך הראשל״צ יצחק יוסף שליט״א, שאני מכבדו עד למאד.
ואתה מתעקש לא להבין שאין קשר בין הדברים. וכבר מלתי אמורה לך שתשאל על זה את רבך ותחזור. חבל שאתה לא מתייעץ ועושה דברים על דעת עצמך.
ולא ראיתי שחזרת בך, שורה תחתונה היית אוכל או לא?

מה שלמדתי מכל השרשור פה, שיש פה אנשים כל כך כישרוניים בהמון תחומים אם היו משקיעים את זמנם בכישורים שלהם במקום בטחינת מים, היו עושים הרבה טוב בעם ישראל, וגם הרבה זוזים..
אמת לאמיתה
מספיק לדון בדבר שברור לרבותינו שליט"א וזצ"ל
מספיק לנדון זה

איפוא כבוד לת"ח?
מבחינתי מי שמוציא לעז כל כך גדול על מפעל שהוא בכלל לא ביקר בו לא מגיע לו כבוד.
וכבר התבטאו עליו הרב אברהם יוסף שליט"א והרב דוד נקי שליט"א בדברים הרבה יותר חריפים שאסור לשמוע לו בשום הלכה!

מבחינתי מי שמוציא לעז כל כך גדול על מפעל שהוא בכלל לא ביקר בו לא מגיע לו כבוד.
וכבר התבטאו עליו הרב אברהם יוסף שליט"א והרב דוד נקי שליט"א בדברים הרבה יותר חריפים שאסור לשמוע לו בשום הלכה!
הרב חותה אמר שמשחק באש?

עדות חדשה מחתנו של מרן זצוק"ל שהיה אוכל עוגיות פפושדו בפסח!!! (ואמר שיש גם צילום, אולי נזכה לזה בקרוב...)
יש לי בעבור כבודו וחבריו סרטון שיחזק בכם בע"ה את אמונת החכמים.
לדעתי זה פעם ראשונה שהוידאו הזה מופץ. וניתן להגיד שהוא סוף פסוק בעניין ה'עדות'.

הרב צ'יקוטאי - חתנו של מרן זצ"ל - על הפפושדו
"הרב עובדיה בכבודו בעצמו בפסח היה אוכל, והבן שלי ליאור צילם אותו, עדי צילם אותו, צילמו את הרב אוכל גטניו ופפושדו בחג עצמו".

נערך לאחרונה:
סיכומם של דברים.
נושא הפפושדו עורר סערות רבות בשנים האחרונות וכמובן בגלל שזה היה המוצר היחידי שמרן זצוק"ל נתן עליו כשרות אחרי היותו ברבנות.
אבל בסוף תמיד האמת מתגלה (והכל התחיל ב"ה מהחוברות "בהלכה ובאגדה" של הרב דוד נקי שליט"א) ומשנה לשנה יותר ויותר בני תורה מבינים את העניין שזה המוצר היחידי שאין בו בעיות בפסח. (כמו שהתבטא הרב עמאר שליט"א).

- והשבוע ברוך ה' מסרתי על כך שיעור לפני כמאה אנשים. (ומתוכם עשרות אברכים ת"ח) ובסוף השיעור נתתי לכל אחד לשאול שאלות עד שברוך ה' לא היה לאף אחד שאלה על הנושא!!!
ושאלתי בסוף אז יש מאן דהו שלא הולך להכניס את העוגיות לבית שלו? וברוך ה' כווווווווווווווווולם הסכימו איתי שהשנה הם הולכים להכניס את העוגיות לבית. (ורק כמה אמרו שהם פשוט לא אוהבים את העוגיות...)

- שעזרת ה' נזכה משנה לשנה רק להבהיר את הנושא לכמה שיותר אנשים!

חג פסח כשר ושמח!

ושאלתי בסוף אז יש מאן דהו שלא הולך להכניס את העוגיות לבית שלו? וברוך ה' כווווווווווווווווולם הסכימו איתי שהשנה הם הולכים להכניס את העוגיות לבית.
השנה גם יש צורך אמיתי לאלו שלא מבשלים מצה לשבת ע״פ, לצורך סעודה שלישית.

סטָטוּס
סגור לתגובות נוספות.
חזור
חלק עליון