עדות אישית של האימאם חסן שלגומי
אני, בן ישמעאל, אימאם, מוסלמי, איש שלום, מגיש כאן את עדותי הכנה על העם המופלא הזה:
אני חייב להודות, אני מאמין בדתות ובנסים. אבל יש משהו בעם הזה — עם ישראל — שמרגיש שהוא, בעצם, נס חי.
עם שניסו להשמידו הבבלים לפני 4000 שנה… ונכשלו. עם שניסו למחוק אותו הפרעונים לפני 2800 שנה… ונכשלו. עם שרצו להיכחדו הרומאים לפני 2000 שנה… ונכשלו. עם שהשמידו אותו הנאצים לפני 80 שנה… מבלי להצליח להעלימו. עם שנלחמו בו הערבים בחמש מלחמות כדי למחוק אותו מהמפה… ונכשלו.
זהו עם קטן במספר, אך בעל כוח ייחודי, ברכה אלוהית. היכן שהוא מניח יד, הוא מצליח. בפיננסים, מסחר, מדע, פילוסופיה, ספרות… ארץ מדברית שהפך אותה לגן עדן, ללא נפט או גז, אך עם חירות, דמוקרטיה, אינטליגנציה ורצון.
זהו עם שהעניק לעולם את איינשטיין, ניוטון, קפקא, קרל מרקס, ניטשה, שפינוזה, פרויד… ועוד רבים אחרים שהשאירו חותם על האנושות.
ישנן מציאויות ש neither reason nor logic can explain. יש רק מילה אחת לזה: נס.
מזה שנתיים וחצי, העם הזה נלחם בחמישה חזיתות. אמרו שהוא מתעייף, שהוא עומד להתמוטט… ובכל זאת, הוא מפתיע את העולם בפתיחת חזית חדשה נגד אויב איראני שמפחיד רבים, אפילו בין המשטרים הערביים.
עם זה, למרות מספרו הקטן, יש בו אומץ של אצילים, חוכמה של נביאים, סבלנות של צדיקים, ונחישות של שורדים. איך זה יכול להיות אחרת, כשידוע שהם צאצאי אברהם, שלמה, דוד, משה, יעקב, יוסף, (שר"י)… ו-1523 נביאים ושליחים מצאצאיהם?
זהו עם שהביא לעולם את המונותאיזם ואמונה באל אחד. עם המונע בצמא לחיים, עבודה, חדשנות והמשכיות, שנמשך יותר מ-4000 שנה.
באמת, אינני מוצא מילה אחרת לתאר אותו מאשר: עם-הנס.
אם לערבים הייתה ראייה בהירה, הם היו בוחרים להתאגד עם עם זה, ללמוד ממנו, לשתף פעולה איתו… אולי היו נדבקים בידע שלו, חוכמתו, כבודו.
חסן שלגומי