א אד יעלה Well-known member 6 Nov 2024 #21 כבוד התורה אמר: שמותר, כן, אבל לא יודע אם צריך. כמדומני מאבי המחנ"א לחץ כדי להרחיב... בוודאי שמותר אבל היום יש הרבה בעיות האם בכל זאת כדאי להמשיך במנהג
כבוד התורה אמר: שמותר, כן, אבל לא יודע אם צריך. כמדומני מאבי המחנ"א לחץ כדי להרחיב... בוודאי שמותר אבל היום יש הרבה בעיות האם בכל זאת כדאי להמשיך במנהג
כ כבוד התורה Active member 6 Nov 2024 #22 אד יעלה אמר: בוודאי שמותר אבל היום יש הרבה בעיות האם בכל זאת כדאי להמשיך במנהג לחץ כדי להרחיב... כיון שלפי השו"ע הלולב כשר כל עוד שלא נפתח רובו, בזן דרי ודאי שאפשר.
אד יעלה אמר: בוודאי שמותר אבל היום יש הרבה בעיות האם בכל זאת כדאי להמשיך במנהג לחץ כדי להרחיב... כיון שלפי השו"ע הלולב כשר כל עוד שלא נפתח רובו, בזן דרי ודאי שאפשר.
נדב Member 11 Nov 2024 #24 אד יעלה אמר: אין דין שישאר קורא ואין ענין שישאר סגור אני מדבר על פסולים שהעלה האמצעי לא יהיה בו חסר או יבש ולא הבנתי מה זה חץ או שרביט יש ענין שיהיה כחץ או שרביט? לחץ כדי להרחיב... מנהג הספרדים לחשוש לשיטת הגאונים שנחלקה התיומת הוא אם נפרדו כל העלים היוצאים מהשדרה וזה א"א להתקיים רק ע"י קורא.
אד יעלה אמר: אין דין שישאר קורא ואין ענין שישאר סגור אני מדבר על פסולים שהעלה האמצעי לא יהיה בו חסר או יבש ולא הבנתי מה זה חץ או שרביט יש ענין שיהיה כחץ או שרביט? לחץ כדי להרחיב... מנהג הספרדים לחשוש לשיטת הגאונים שנחלקה התיומת הוא אם נפרדו כל העלים היוצאים מהשדרה וזה א"א להתקיים רק ע"י קורא.
נדב Member 11 Nov 2024 #25 כבוד התורה אמר: בלת"ק. פעמים רבות מצאתי שתחת הקורא לא היה סגור לגמרי. אבל מנג הספרדים היה לסמוך על חזקה. לחץ כדי להרחיב... זו לא רק חזקה אלא כל זמן שיש קורא הוא נחשב סגור הגם שהוא פתוח מ"מ הסגירות ע"י הקורא מהני להחשיבו סגור.
כבוד התורה אמר: בלת"ק. פעמים רבות מצאתי שתחת הקורא לא היה סגור לגמרי. אבל מנג הספרדים היה לסמוך על חזקה. לחץ כדי להרחיב... זו לא רק חזקה אלא כל זמן שיש קורא הוא נחשב סגור הגם שהוא פתוח מ"מ הסגירות ע"י הקורא מהני להחשיבו סגור.
א אד יעלה Well-known member 11 Nov 2024 #26 נדב אמר: מנהג הספרדים לחשוש לשיטת הגאונים שנחלקה התיומת הוא אם נפרדו כל העלים היוצאים מהשדרה וזה א"א להתקיים רק ע"י קורא. לחץ כדי להרחיב... למה צריך קורא כדי שלא יפרדו העלים?
נדב אמר: מנהג הספרדים לחשוש לשיטת הגאונים שנחלקה התיומת הוא אם נפרדו כל העלים היוצאים מהשדרה וזה א"א להתקיים רק ע"י קורא. לחץ כדי להרחיב... למה צריך קורא כדי שלא יפרדו העלים?
כ כבוד התורה Active member 12 Nov 2024 #27 נדב אמר: זו לא רק חזקה אלא כל זמן שיש קורא הוא נחשב סגור הגם שהוא פתוח מ"מ הסגירות ע"י הקורא מהני להחשיבו סגור. לחץ כדי להרחיב... מאיפה המקור לדבריך? לא שמעתי זאת בלתי היום.
נדב אמר: זו לא רק חזקה אלא כל זמן שיש קורא הוא נחשב סגור הגם שהוא פתוח מ"מ הסגירות ע"י הקורא מהני להחשיבו סגור. לחץ כדי להרחיב... מאיפה המקור לדבריך? לא שמעתי זאת בלתי היום.
נדב Member 2 דצמבר (12) 2024 #28 אד יעלה אמר: למה צריך קורא כדי שלא יפרדו העלים? לחץ כדי להרחיב... העלים לא מחוברים אחד לשני מטבעם ורק כל עלה מחובר בגבו אבל העלים כולם ביחד לא מחוברים ומחמת זה נעשה הכסכוס אבל כשיש קורא כל העלים מחוברים כאחד.
אד יעלה אמר: למה צריך קורא כדי שלא יפרדו העלים? לחץ כדי להרחיב... העלים לא מחוברים אחד לשני מטבעם ורק כל עלה מחובר בגבו אבל העלים כולם ביחד לא מחוברים ומחמת זה נעשה הכסכוס אבל כשיש קורא כל העלים מחוברים כאחד.
A abc123 Well-known member 10 ספטמבר (9) 2025 #29 במשנת יוסף מוכרים ארבעת המינים, ויש מהודרים אא ויש זול יותר שנקרא דרי סגור שוקולד. מוזר שדוקא הסגור עם קורה הוא הזול. מה ההסבר?
במשנת יוסף מוכרים ארבעת המינים, ויש מהודרים אא ויש זול יותר שנקרא דרי סגור שוקולד. מוזר שדוקא הסגור עם קורה הוא הזול. מה ההסבר?
א אד יעלה Well-known member 10 ספטמבר (9) 2025 #30 abc123 אמר: במשנת יוסף מוכרים ארבעת המינים, ויש מהודרים אא ויש זול יותר שנקרא דרי סגור שוקולד. מוזר שדוקא הסגור עם קורה הוא הזול. מה ההסבר? לחץ כדי להרחיב... עייל לעיל ותרווה נחת ובייחוד בסרטון שהובא לעיל תקשיב טוב מה אומר המגדל שם.
abc123 אמר: במשנת יוסף מוכרים ארבעת המינים, ויש מהודרים אא ויש זול יותר שנקרא דרי סגור שוקולד. מוזר שדוקא הסגור עם קורה הוא הזול. מה ההסבר? לחץ כדי להרחיב... עייל לעיל ותרווה נחת ובייחוד בסרטון שהובא לעיל תקשיב טוב מה אומר המגדל שם.
A abc123 Well-known member 10 ספטמבר (9) 2025 #31 אד יעלה אמר: עייל לעיל ותרווה נחת ובייחוד בסרטון שהובא לעיל תקשיב טוב מה אומר המגדל שם. לחץ כדי להרחיב... חסום לי. מישהו רוצה להסביר למה סגור קורה עולה זול יותר?
אד יעלה אמר: עייל לעיל ותרווה נחת ובייחוד בסרטון שהובא לעיל תקשיב טוב מה אומר המגדל שם. לחץ כדי להרחיב... חסום לי. מישהו רוצה להסביר למה סגור קורה עולה זול יותר?
מתלמידי מרן הראש"ל Moderator 10 ספטמבר (9) 2025 #32 abc123 אמר: מישהו רוצה להסביר למה סגור קורה עולה זול יותר? לחץ כדי להרחיב... היכן שאני בדרך כלל הייתי קונה הסגור היה עולה יותר ושם במכירה הנ''ל הם חושבים שהקורה פחות מהודר ולכן מוכרים את זה בפחות כך נראה לענ''ד
abc123 אמר: מישהו רוצה להסביר למה סגור קורה עולה זול יותר? לחץ כדי להרחיב... היכן שאני בדרך כלל הייתי קונה הסגור היה עולה יותר ושם במכירה הנ''ל הם חושבים שהקורה פחות מהודר ולכן מוכרים את זה בפחות כך נראה לענ''ד