בוודאי שמותרשמותר, כן, אבל לא יודע אם צריך.
כמדומני מאבי המחנ"א
אבל היום יש הרבה בעיות האם בכל זאת כדאי להמשיך במנהג
ועשית ככל אשר יורוך! תורמים עכשיו למרכז למורשת מרן. לחצו כאן לתרומה.
בוודאי שמותרשמותר, כן, אבל לא יודע אם צריך.
כמדומני מאבי המחנ"א
כיון שלפי השו"ע הלולב כשר כל עוד שלא נפתח רובו, בזן דרי ודאי שאפשר.בוודאי שמותר
אבל היום יש הרבה בעיות האם בכל זאת כדאי להמשיך במנהג
מנהג הספרדים לחשוש לשיטת הגאונים שנחלקה התיומת הוא אם נפרדו כל העלים היוצאים מהשדרה וזה א"א להתקיים רק ע"י קורא.אין דין שישאר קורא ואין ענין שישאר סגור
אני מדבר על פסולים שהעלה האמצעי לא יהיה בו חסר או יבש
ולא הבנתי מה זה חץ או שרביט יש ענין שיהיה כחץ או שרביט?
זו לא רק חזקה אלא כל זמן שיש קורא הוא נחשב סגור הגם שהוא פתוח מ"מ הסגירות ע"י הקורא מהני להחשיבו סגור.בלת"ק.
פעמים רבות מצאתי שתחת הקורא לא היה סגור לגמרי.
אבל מנג הספרדים היה לסמוך על חזקה.
למה צריך קורא כדי שלא יפרדו העלים?מנהג הספרדים לחשוש לשיטת הגאונים שנחלקה התיומת הוא אם נפרדו כל העלים היוצאים מהשדרה וזה א"א להתקיים רק ע"י קורא.
מאיפה המקור לדבריך?זו לא רק חזקה אלא כל זמן שיש קורא הוא נחשב סגור הגם שהוא פתוח מ"מ הסגירות ע"י הקורא מהני להחשיבו סגור.
העלים לא מחוברים אחד לשני מטבעם ורק כל עלה מחובר בגבו אבל העלים כולם ביחד לא מחוברים ומחמת זה נעשה הכסכוס אבל כשיש קורא כל העלים מחוברים כאחד.למה צריך קורא כדי שלא יפרדו העלים?
עייל לעיל ותרווה נחתבמשנת יוסף מוכרים ארבעת המינים, ויש מהודרים אא ויש זול יותר שנקרא דרי סגור שוקולד. מוזר שדוקא הסגור עם קורה הוא הזול. מה ההסבר?
חסום לי. מישהו רוצה להסביר למה סגור קורה עולה זול יותר?עייל לעיל ותרווה נחת
ובייחוד בסרטון שהובא לעיל תקשיב טוב מה אומר המגדל שם.
היכן שאני בדרך כלל הייתי קונה הסגור היה עולה יותר ושם במכירה הנ''ל הם חושבים שהקורה פחות מהודר ולכן מוכרים את זה בפחות כך נראה לענ''דמישהו רוצה להסביר למה סגור קורה עולה זול יותר?