• מעוניינים להכניס את הספר שלכם או לרכוש את ״אוצר החכמה״? שלחו מייל לכתובת: otzar@moreshet-maran.com

חוף שרתון לנשים

אני חושב שחלק מהכותבים פה לא הלכו אף פעם לחוף הזה, אני הייתי שם לפני כמה שנים ובעז"ה לא יחזור לשם! ואין מה להשוות את רח' רבי עקיבא לשם, ואם באים להשוות אז אפשר להשוות את זה וכו' ודי לחכימא, וכדאי בדברים אלו להיות זהירים כי די במראה אחד שיכול לחלחל באדם כמו ארס, ואנא שמענא עובדא בבחור שהתקלקל, ולענ"ד לא לחינם יצאו עוררים על זה, איני יודע אם זה ע"פ דין או לא[ בשנים האחרונות לא הייתי] אבל וודאי ששומר נפשו ירחק ,וודאי שגם ללכת בתל אביב זה גרוע ושמעתי שהנהג של הרב עדס סיפר שפעם אחת הם נכנסו בטעות למחלף תל אביב במקום לבני ברק וישר הרב הרגיש בזה ואמר לו שימהר לצאת מתל אביב כי הטומאה שם נוראה [ ועיי' בית הלוי פרשת נח כיוצ"ב] עם כ"ז באזור הים זה חמור שבעתיים וכל מודה על אמת יסכים לזה, ודי בזה!

הבעיה בשרתון שזה עובר דרך חוף מעורב מרחוק ואם מאוד מתאמצים יכולים להיכשל לראות מרחוק ומשמה עד לאסור לכל הציבור הדרך די ארוכה
הנה עוד ראיה שרק אם מתאמצים ישנה בעיה, ונכון שנזיר אמרינן סחור סחור, ובמקרה הזה זה גבר, אבל לאסור לנשים ראייה מרחוק ובהתאמצות? הדרך עוד ארוכה.

הנה עוד ראיה שרק אם מתאמצים ישנה בעיה, ונכון שנזיר אמרינן סחור סחור, ובמקרה הזה זה גבר, אבל לאסור לנשים ראייה מרחוק ובהתאמצות? הדרך עוד ארוכה.
זה לפי הטענה (שלא שמעתי ולא חשבתי עליה עד הוים) שהבעיה היא בחוף המעורב, אבל מה שידוע לי הבעיה היא בדרך לשם.

אני חושב שחלק מהכותבים פה לא הלכו אף פעם לחוף הזה, אני הייתי שם לפני כמה שנים ובעז"ה לא יחזור לשם!
אז בתור אחד שהולך לשם עם ילדיו תדיר , אתן לך פשוט פתרון פשוט.

אם אתה הולך ויורד לחוף דרך הטיילת ה"י , פשיטא ופשיטא שתתיקל בבר מינן רח"ל

אך כל הציבור הבני ברקי שמגיעים לשם, יש את הכניסה המרכזית לחוף הנפרד מעל הטיילת ומשם אתה ישר נכנס לחוף הנפרד מבלי לעבור בכל המרעין בישין.

פשוט אתה צריך להכיר איך להגיע ומאיפה להכנס,

מבטיח לך שבכל חוף שתלך בארץ אם תעבור ליד החוף תראה את כל המראות שבעולם, אין שום הבדל בין חוף ת"א לחוף אשדוד ונתניה, פשוט אתה צריך לדעת איך להכנס ומאיפה

אז בתור אחד שהולך לשם עם ילדיו תדיר , אתן לך פשוט פתרון פשוט.

אם אתה הולך ויורד לחוף דרך הטיילת ה"י , פשיטא ופשיטא שתתיקל בבר מינן רח"ל

אך כל הציבור הבני ברקי שמגיעים לשם, יש את הכניסה המרכזית לחוף הנפרד מעל הטיילת ומשם אתה ישר נכנס לחוף הנפרד מבלי לעבור בכל המרעין בישין.

פשוט אתה צריך להכיר איך להגיע ומאיפה להכנס,

מבטיח לך שבכל חוף שתלך בארץ אם תעבור ליד החוף תראה את כל המראות שבעולם, אין שום הבדל בין חוף ת"א לחוף אשדוד ונתניה, פשוט אתה צריך לדעת איך להכנס ומאיפה
לא מדויק בלשון המעטה.
מכיר בע"פ את הדרך המרכזית לחוף שרתון, ועוד לפני שנכנסים אליו רואים דברים שלא צריך לראות, וגם בדרך, ובפרט בחלק הגבוה שצופה על החופים והטיילת שלמטה (לפעמים יש גדר שמסתירה ולפעמים לא).
וכשגומרים את המסלול חייבים לחצות את הטיילת והזוהמה שם נוראה, כמה פעמים הבטיחו לי שהיום זה השתנה ושבשעות המוקדמות זה נקי וכו' וכשהגעתי העניים שלי נשרפו ה"י.
ושומר נפשו מרחק משם.
נ.ב זה חוץ מהמכשולים בנסיעה, הפרסומת הענק עם התמונות שחץ שמרוחים על בנינים שלמים, והחלונות ראווה של החנויות באזור.

ועוד לפני שנכנסים אליו רואים דברים שלא צריך לראות, וגם בדרך,
זה בכל חוף תראה , כי כל החופים נמצאים בערים "מעורבות" וכדי להגיע לחוף אתה צריך להכנס קודם "לעיר" ושם יש מראות אסורות

וכבר כתבתי לעיל - שזה לא דין דווקא בים או בת"א, אלא כל עיר מעורבת בקיץ הולכים בפריצות , גם באזור שהוא לא קשור לים

וא"כ אין הבדל - אם אתה נכנס לעיר מעורבת בקיץ אפי' לא באזור ים וכד' , יש במציאות מראות אסורות ופריצות ותועבה

זה בכל חוף תראה , כי כל החופים נמצאים בערים "מעורבות" וכדי להגיע לחוף אתה צריך להכנס קודם "לעיר" ושם יש מראות אסורות

וכבר כתבתי לעיל - שזה לא דין דווקא בים או בת"א, אלא כל עיר מעורבת בקיץ הולכים בפריצות , גם באזור שהוא לא קשור לים

וא"כ אין הבדל - אם אתה נכנס לעיר מעורבת בקיץ אפי' לא באזור ים וכד' , יש במציאות מראות אסורות ופריצות ותועבה
לא ידוע לי על עיר עם פריצות נוראה כזו חוץ מטבריה באזור החוף.

לא ידוע לי על עיר עם פריצות נוראה כזו חוץ מטבריה באזור החוף.
לצערי , אך "בתוך עמי אנוכי יושב" , ובכל עיר מעורבת שאתה נכנס בקיץ יש פריצות בכל מקום , כי התלבושת [במקרה הטוב] היא מועטת מאוד , ולא רק בחוף אלא אפי' ליד הבית.

רק מי שהיה יכול להעיד
גם כאשר מגיעים מלמעלה ניתן למצוא [ואני מדגיש למצוא גם אם הוא לא מחפש.....] בצדדים כל מיני מרעין בישין...
וגם כאשר יורדים במדרגות אם אתה לא עם הענינים למטה רואים גם מרעין בישין.
וגם כאשר חוצים את הטילת ואין מצב בלי לחצות.... עוברות שם כסדר כל סוגי המרעין בישין
והלואי שנצליח להתרחק משם ומכל הדומה לזה
אני מבין ומבין מאוד כמה ק' לאנשים לדבר על זה ובמיוחד שזה כביכול עבר למודעות רחוב..
אבל מי שטוען שאין כלל מכשולות בכל הדרך הוא טועה ומטעה [ואולי גם חוטא ומחטיא, ולמה אני אומר אולי כי יכול להיות שיש מי שמצא היתר או שהוא מצליח להישמר וכדו', אבל לבוא ולומר שהכל חלק.... זה פשוט לא אמת]. ונכון גם אני שמעתי שיש שהולכים אבל גם שמעתי שיש מתוכם שלוקחים אותם עם רכב עד לפתח... ומה עם הנהג לא יודע ... אולי טריד במלא'... אולי ואולי ........
ולמזהיר ולנזהר שלומים תן כמי נהר
וה' יזכנו ללכת בדרך הישר תמיד ולעשות רצונו בלבב שלם אכי"ר

רק מי שהיה יכול להעיד
גם כאשר מגיעים מלמעלה ניתן למצוא [ואני מדגיש למצוא גם אם הוא לא מחפש.....] בצדדים כל מיני מרעין בישין...
וגם כאשר יורדים במדרגות אם אתה לא עם הענינים למטה רואים גם מרעין בישין.
וגם כאשר חוצים את הטילת ואין מצב בלי לחצות.... עוברות שם כסדר כל סוגי המרעין בישין
והלואי שנצליח להתרחק משם ומכל הדומה לזה
אני מבין ומבין מאוד כמה ק' לאנשים לדבר על זה ובמיוחד שזה כביכול עבר למודעות רחוב..
אבל מי שטוען שאין כלל מכשולות בכל הדרך הוא טועה ומטעה [ואולי גם חוטא ומחטיא, ולמה אני אומר אולי כי יכול להיות שיש מי שמצא היתר או שהוא מצליח להישמר וכדו', אבל לבוא ולומר שהכל חלק.... זה פשוט לא אמת]. ונכון גם אני שמעתי שיש שהולכים אבל גם שמעתי שיש מתוכם שלוקחים אותם עם רכב עד לפתח... ומה עם הנהג לא יודע ... אולי טריד במלא'... אולי ואולי ........
ולמזהיר ולנזהר שלומים תן כמי נהר
וה' יזכנו ללכת בדרך הישר תמיד ולעשות רצונו בלבב שלם אכי"ר
העניין הוא שהיה מי שאמר לעיל, שאע"פ שזה נכון, מ"מ אין הבדל בין חוף זה לחוף אחר, שבכל חוף שתצטרך לעבור בתוך עיר תראה את הדברים הנ"ל.

העניין הוא שהיה מי שאמר לעיל, שאע"פ שזה נכון, מ"מ אין הבדל בין חוף זה לחוף אחר, שבכל חוף שתצטרך לעבור בתוך עיר תראה את הדברים הנ"ל.
זה העניין שזה גם לא מדויק, אני הלכתי לחוף הרצליה, ואם מגיעים רק מהצד הימני של החוף (ממשיכים בכביש 2 ואח"כ עושים פרסה ופונים ימינה ואח"כ שמאלה לחוף הנפרד) ולא מגיעים מהכביש השמאלי של החוף שאז צריך לעבור ליד החופים המעורבים, בד"כ לא תראה אפילו רבע מהפריצות של שרתון וסביבתו, וזה באמת דומה לעיר מעורבת קלאסית.

בתוך עיר רואים דבר אחד וליד החוף ... ולא שח"ו יש קולא ברמת המראה.. אבל זה לא אותו דבר... וכבר הארכנו.. [ודרך אגב גם בחוף הרצליה בחניה המצב לא הכי מזהיר... בלשון המעטה וגם אם מגיעים מימין, ועדיין שרתון יותר גרוע לכאו'], ואם יהיה מי שירצה [ואין כונתי אילך הרב לוריא, אלא למי שמתעקש לא לקבל צד אחר] להמשיך להתעקש שיתעקש.... שנזכה ללכת בדרך הישר תמיד ולקיים את רצונו ית' מתוך שמחה תמיד אכי"ר

נערך לאחרונה:
בתוך עיר רואים דבר אחד וליד החוף ... [ודרך אגב גם בחוף הרצליה בחניה המצב לא הכי מזהיר... בלשון המעטה וגם אם מגיעים מימין, ועדיין שרתון יותר גרוע לכאו'], ואם יהיה מי שירצה להמשיך להתעקש שיתעקש.... שנזכה ללכת בדרך הישר תמיד ולקיים את רצונו ית' מתוך שמחה תמיד אכי"ר
כוונתי היתה בתוך עיר היינו ליד חוף אחר.

הבעיה בשרתון שזה עובר דרך חוף מעורב מרחוק ואם מאוד מתאמצים יכולים להיכשל לראות מרחוק ומשמה עד לאסור לכל הציבור הדרך די ארוכה
אתה מאוד מגמתי להתיר ללכת לחוף הזה, אם אתה רוצה לילך ויש לך בעיה בראייה ולכן אתה לא רואה פריצות שם אא"כ אתה מתאמץ, תלך. אבל אל תקרר את רוב ציבור בני התורה הנורמלים שלא מכניסים עצמם לדרכים מליאות בפריצות גרועה פי אלף ממה שיש ברחובות, ואכ"מ.

נ.ב. ישנה הוראה של כמה מגדולי הפוסקים בבני ברק שאיסור לילך לשם. איני זוכר כעת שמות. אולי הרב לוריא יתזכר אותנו.

אתה מאוד מגמתי להתיר ללכת לחוף הזה, אם אתה רוצה לילך ויש לך בעיה בראייה ולכן אתה לא רואה פריצות שם אא"כ אתה מתאמץ, תלך. אבל אל תקרר את רוב ציבור בני התורה הנורמלים שלא מכניסים עצמם לדרכים מליאות בפריצות גרועה פי אלף ממה שיש ברחובות, ואכ"מ.

נ.ב. ישנה הוראה של כמה מגדולי הפוסקים בבני ברק שאיסור לילך לשם. איני זוכר כעת שמות. אולי הרב לוריא יתזכר אותנו.
דבריך ברורים ופשוטים! מזכיר לי משפט שאמר לי אחד -אתה יודע שאייפון זה דבר טוב, כמה שיעורי תורה יש בזה וכמה זיכוי הרבים אפשר לעשות עם זה, ואפ' שיש פריצות זה רק למי שמחפש את זה, ובוודאי כל השומע ישחק לו ! ואף שודאי שאין כוונת החו"ר הפורום דכאן לזה הייתי חייב לכתוב זאת וימחלו לי כת"ר

חזור
חלק עליון