• מעוניינים להכניס את הספר שלכם או לרכוש את ״אוצר החכמה״? שלחו מייל לכתובת: otzar@moreshet-maran.com

מרן בוכה ואתה ישן?! - אבא מה עשו לך? - אריה תתעורר!! - עדיף שניפגש בקליפ' ולא בקלפי!

יש קבוצה שציערה את מרן רבינו הגדול זיע"א כל חייו והפריעה לו בכל מקום להגדיל תורה ולהאדירה ולהקים את עולם התורה הספרדי. בבקשה תחזרו לשוליים של המגזר, אותו מקום שהייתם בו כמוקצה מחמת מיאוס עד לפני כשנה וחצי לפני מות קדושים זצוק"ל.
ואחרי זה הם יספרו שאלו שעושים את הקמפיין נגד א"ד רדפו וציערו את מרן
ואלו שאתם משליטים במפלגה לא ציערו את מרן????
הם לא אמרו שהוא "בעלבת" ו"לא מתאים להנהגה"?????
הם לא החשיבו אותו כקליפת השום ואמרו לתלמידיהם שהוא לא מתאים ל"בני תיירה"?????

תוכל להביא רב אחד שתומך בחוק בגלוי? בינתיים ראינו את רוב חברי המועצת מלבד הרב סלים והרב בצלאל שכולם נגד חוק עם יעדים ומכסות.

להזכירכם: א"א לכפות עלינו את דעת הרב סאלים והרב בצלאל.
על איזה חוק היה מדובר בתמוז תשפ"ה שכל המועצת חתמו בכתב ידם לקדם אותו?

למה שאני לא יספור את הרב צדקה הרב בניהו הרב טופיק הרב יצחק יוסף הרב ברכה ועוד
את מי אתה רוצה שאני יספור, רבנים ספרדים שבמוצהר כפופים לרב לנדא?? לכעורה את זה אי אפשר לספור כי זה לא דעת חכמי הספרדים.
[בלי קשר לזה שאותם רבנים התנגדו לרב עובדיה כל השנים]
לגבי המועצת
1. הרב עדס אמר בשם הגאון מצ'בין שדברים שקשורים לכלל ישראל אי אפשר לסמוך רק על המועצת אלה צריך לשאול את רוב הרבנים שבדור
לא אמרתי לא לספור את הרב צדקה הרב בניהו וכו', רק באותה מידה אתה יכול לספור עוד עשרות ראשי ישיבות שכן תומכים בחוק
אלא מה? אתה לא סופר אותם כי הם לא מסתדרים לך בעין, כי הם כפופים לאשכנזים. ואז מה? גם הרב בניהו והרב יצחק ברכה וכו' הם כפופים לרב צדקה.
תמיד זה כך, יש גדול מסוים שאליו מתבטלים אחרים, אבל עצם זה שהם החליטו להתבטל אליו, זה אומר שהם סומכים על דעתו

ולכן - מה שאמר הרב עדס בשם הרב מטשעבין שצריך לבדוק מה דעת רוב הרבנים שבדור, זה מאוד קשה להגדיר את זה, כי תלוי את מי אתה מחשיב כרבנים שדעתם חשובה בענין
לדוגמא - אני בטוח שרוב ככל הרבנים שהתכנסו בכינוס של 'ועד הישיבות' שהתקיים בבני ברק לפני כחודשיים בערך, הם בעד החוק כפי שיורו גדולי ישראל התומכים בו, כי זה בדיוק היה ההבדל בין הכינוס ש'ועד הישיבות' ארגן, לבין הכינוס שארגנו חסידות גור יחד עם הקנאים

בכל מקרה - ודאי שלא רק דעתם של חכמי הספרדים נוגעת לדבר שהוא נוגע לכלל ישראל, אלא דעתם של כל חכמי הדור [בדיוק כמו הרב מטשעבין שהביא הרב יעקב עדס, שהוא לא לקח רק את חכמי הספרדים...]

לגבי שאר הדברים כבר עניתי בהודעות האחרות

ואחרי זה הם יספרו שאלו שעושים את הקמפיין נגד א"ד רדפו וציערו את מרן
ואלו שאתם משליטים במפלגה לא ציערו את מרן????
הם לא אמרו שהוא "בעלבת" ו"לא מתאים להנהגה"?????
הם לא החשיבו אותו כקליפת השום ואמרו לתלמידיהם שהוא לא מתאים ל"בני תיירה"?????
אם כוונתך לרב אברהם סאלם שמעתי מאחד מתלמידיו המקורבים שגם כשהלך בדרך שונה מדרכו של מו"ר הגר"ע ז"ל מעולם לא דיבר נגדו. וממעט הכרות שיש לי איתו (לפני עשרות שנים הייתי גר בסמיכות לביתו ברחוב אלפנדרי) נראה שאכן כך.

יש קבוצה שציערה את מרן רבינו הגדול זיע"א כל חייו והפריעה לו בכל מקום להגדיל תורה ולהאדירה ולהקים את עולם התורה הספרדי. בבקשה תחזרו לשוליים של המגזר, אותו מקום שהייתם בו כמוקצה מחמת מיאוס עד לפני כשנה וחצי לפני מות קדושים זצוק"ל.
עם כל הכבוד מרן הגר"ש בצלאל שליט"א מעולם לא ציער את מרן (לא יודע לריב עם איש...) ומרן הגר"א סלים שליט"א התפייס עם מרן זי"ע...
חוץ מזה שאמנם מרן רבינו הגדול הראש"ל שליט"א מנהיג את רוב הציבור הספרדי א"א להתעלם ותלך לישיבות בעיקר הפותחות של המגזר הספרדי כמו יסודות, מאור התורה, רכסים, יסודות התורה, בית שמעיה, אש התלמוד, דעת חיים, תפארת הלוי, משכנות התורה, ועוד כוללים וקהילות שחלקים גדולים משם (לא הרוב ולא הכל כמו שמנסים להציג...) התחברו להנהגה של מרנן הנ"ל שליט"א וזאת עובדה מוגמרת וא"א לבטל ולהציג זאת כשוליים...

אני חושב שצריך להכיר במציאות עצמה גם אם היא לא נעימה ולא לברוח מנה, וללמוד איך להתמודד איתה, איך יהיה יותר ביטוי למרן רבינו הגדול שליט"א וכו' לא למחוק אחרים כי ככל שתמחוק חוץ מהפילוג שיקרה לך זה לא יעזור כי הם יגדלו בצורה חזקה ביותר...

יסודות התורה,
מחילה
אבל אני מכיר את הישיבה הנ"ל מבפנים ורוב ככל הבחורים הולכים עם הר' יצחק
ובשבועות האחרונים כולם קינאו את קנאת מרן הראשל"צ שליט"א....
מלבד זה שתמיד דנים בדברי הראשל"צ בילקו"י
ועוד כמה דברים שאיני יכול לפרטם.... (מי שרוצה בפרטי)
וזה מקיש על הישיבות האחרות כנראה...
שרה"י בדעה אחת והבחורים בדעה אחרת...
כי ב"ה הבחורים הספרדים (דווקא המוצלחים) יש להם דעה עצמית מאוד חזקה להאמין בדרך שהם בחרו ללמוד בישיבה ספרדית
וא"כ מה מקום לרחרח כל היום אחרי ההנהגה האשכנזית, ולעשות תחרות מי יותר משתכנז.... ואכמ"ל.

סקר מעריב מהיום | הליכוד 25, בנט 23, הדמוקרטים 11, יש עתיד 9, ישראל ביתנו 9, ישר 9, ש"ס 8, עוצמה יהודית 9, יהדות התורה 7, חד"ש תע"ל 5, רע"ם 5. גוש קואליציה 49.
מי שיודע מה הציבור חושב זה גבוה מידי.....

נערך לאחרונה:
עם כל הכבוד מרן הגר"ש בצלאל שליט"א מעולם לא ציער את מרן (לא יודע לריב עם איש...) ומרן הגר"א סלים שליט"א התפייס עם מרן זי"ע...
חוץ מזה שאמנם מרן רבינו הגדול הראש"ל שליט"א מנהיג את רוב הציבור הספרדי א"א להתעלם ותלך לישיבות בעיקר הפותחות של המגזר הספרדי כמו יסודות, מאור התורה, רכסים, יסודות התורה, בית שמעיה, אש התלמוד, דעת חיים, תפארת הלוי, משכנות התורה, ועוד כוללים וקהילות שחלקים גדולים משם (לא הרוב ולא הכל כמו שמנסים להציג...) התחברו להנהגה של מרנן הנ"ל שליט"א וזאת עובדה מוגמרת וא"א לבטל ולהציג זאת כשוליים...
א. אי אפשר להתכחש שכמעט כל רבני המרביצי שצורפו בשנה וחצי האחרונות לציבור הספרדי ציערו ואף רדפו את מרן בחיו באופן מחפיר ומזעזע, ודיברו בחוצפה וגסות רוח על מרן רבינו זיע"א על ספריו ופסיקותיו הרבים, כשהצטרפו אותם חכמים למועצת ולציבור חשבנו שהודו בטעות וחזרו בתשובה, אך לא איחרו כמה חודשים וכבר ראינו את שנאתם הגדולה לממשיך דרכו של מרן זיע"א הלא הוא בנו מרן רבינו יצחק יוסף שליט"א וזקן המועצת מרן רבי משה מאיה שליט"א. (לא אפרט אבל יודעי דבר יודעים מי שם וטו למרן שליט"א שיהיה בגדר חבר מועצת רגיל ולא בהנהגה כלל! למביני דעת עליון בעניין השלישיה וכו', ואכמ"ל). העולה מן האמור שאותם חכמים חיכו לאחרי מות קדושים בשביל להשתלט על מפעל חייו האדיר של מרן רבינו הגדול זיע"א אשר מסר עליו את נפשו מול אותם מהמרביצים לתורה (כלשונו הטהורה של מרן חכם שלום זצוק"ל).

ב. איני יודע היכן כבודו חי, אולי חלק מאותם ישיבות שהזכרתם, ראשי הישיבות נמנים על ציבור המרביצי והתנגדו להנהגתו של מרן רבינו עובדיה יוסף זיע"א. אך בכל אותם ישיבות רוב ככל הבחורים הולכים לאורו של מרן רבינו הגדול זיע"א ויבדל"ח מרן הראש"ל רבינו יצחק יוסף שליט"א. צא וראה!
ועוד כוללים וקהילות שחלקים גדולים משם (לא הרוב ולא הכל כמו שמנסים להציג...) התחברו להנהגה של מרנן הנ"ל שליט"א וזאת עובדה מוגמרת וא"א לבטל ולהציג זאת כשוליים...

אני חושב שצריך להכיר במציאות עצמה גם אם היא לא נעימה ולא לברוח מנה, וללמוד איך להתמודד איתה, איך יהיה יותר ביטוי למרן רבינו הגדול שליט"א וכו' לא למחוק אחרים כי ככל שתמחוק חוץ מהפילוג שיקרה לך זה לא יעזור כי הם יגדלו בצורה חזקה ביותר...
ג. די להינדוס התודעה בתנועה (הקדושה...) ועיתון משכיחי 'הדרך', גע בעצמך הלא עד לפני כשנה כבודו לא היה מדבר כך.

ד. כל מי שכיום לא נפקחו עניו ועדיין מתנגד לדרכו ומורשתו של מרן רבינו עובדיה יוסף זיע"א אין מקומו במעוצת חכמי התורה שמרן הקים ובמפעל חייו של מרן זיע"א. נקודה!

אם כוונתך לרב אברהם סאלם שמעתי מאחד מתלמידיו המקורבים שגם כשהלך בדרך שונה מדרכו של מו"ר הגר"ע ז"ל מעולם לא דיבר נגדו. וממעט הכרות שיש לי איתו (לפני עשרות שנים הייתי גר בסמיכות לביתו ברחוב אלפנדרי) נראה שאכן כך.
ישנה הקלטה ידועה, אך יכול להיות שגר"א סלים חזר בו מאז.

כתור אחד שחי ונושם את עולם התורה, היכלי הכוללים והישיבות, אני מוכרח לומר בצורה חד משמעית,

כבודו כנראה חי ונמצא ביקום מקביל...! ילך כבודו לישיבות שהזכיר ויעשה שם סקר בקרב הבחורים...

(ואח"כ תתקדם לעוד ישיבות כמו "באר התלמוד", "פורת יוסף", "אבני נזר", "באר יהודה", "בנין אב", "לב אליהו" וכו' וכו')

התוצאות הינם חד משמעיות שרוב ככל בני התורה הספרדים , האברכים ובחורי הישיבות רואים במרן רבינו שליט"א כמורה דרכם

ומיישר אורחותם, ויסורו למשמעתו בכל אשר יאמר כי הוא זה, בבחינת "לכו אל יוסף אשר יאמר אליכם תעשו"!!

זה שראשי ישיבות כאלו או אחרים בחרו להמשיך בקו שלהם כבימי מרן רשכבה"ג זיע"א-זה עניין אחר, ומ"מ ממש לא שייך לעשות היקש לגבי הבחורים.

והדברים פשוטים וברורים לכל מבקש אמת!

נערך לאחרונה:

כבודו מתכוון על הרבנים שלהם או על הבחורים כי אני יודע בצורה חד משמעית רוב הבחורים הולכים לפי פסקי מרן זצוק''ל והיבדל''ח וגם בהשקפות כמתו ....

כתור אחד שחי ונושם את עולם התורה, היכלי הכוללים והישיבות, אני מוכרח לומר בצורה חד משמעית,

כבודו כנראה חי ונמצא ביקום מקביל...! ילך כבודו לישיבות שהזכיר ויעשה שם סקר בקרב הבחורים...

(ואח"כ תתקדם לעוד ישיבות כמו "באר התלמוד", "פורת יוסף", "אבני נזר", "באר יהודה", "בנין אב", "לב אליהו" וכו' וכו')

התוצאות הינם חד משמעיות שרוב ככל בני התורה הספרדים , האברכים ובחורי הישיבות רואים במרן רבינו שליט"א כמורה דרכם

ומיישר אורחותם, ויסורו למשמעתו בכל אשר יאמר כי הוא זה, בבחינת "לכו אל יוסף אשר יאמר אליכם תעשו"!!

זה שראשי ישיבות כאלו או אחרים בחרו להמשיך בקו שלהם כבימי מרן רשכבה"ג זיע"א-זה עניין אחר, ומ"מ ממש לא שייך לעשות היקש לגבי הבחורים.

והדברים פשוטים וברורים לכל מבקש אמת!
הדברים ברורים.
ואגב גם ישיבות מאור התורה ודומיהם, רוב הבחורים הולכים בשיטת מרן זיע"א ואחריו מרן שליט"א
יש לי הרבה חברים ממאור התורה ואין אחד מהם שהוא "תלמיד" של הרב סאלים, אלא אדרבה הולכים אך ורק לאור הנהגת מרן. וז"ב ופשוט.
ועוד שכ"ה גם דרך הבחורים, בד"כ כשיש להם ראש ישיבה אנטי הרב עובדיה, הם אנטי בדיוק הפוך.

ולא הבנתי, לרבנים שצורפו למועצת גם אם נגיד שזה היה אריה, אין להם כתפיים רחבות להחליט? התורה נתונה רק למישהו אחד? לא הבנתי? מה טענה? מי שיש לו טענות והוא אוחז מהם יכול לקום ולעשות מעשה וכל עוד לא עושים אותו הרי כל דיבורים אלו נועדו רק בכדי לפלג ולסכסך איש באחיו ולגרום למחלוקות ע"ג מחלוקות
זה המטרה? את זה חפצתם להשיג?
ואפרופו ההקלטות, בהקלטות יש גם ביזוי לא רק של הרבנים ש"הוכנסו" למועצת אלא גם של גדולי הדור מרן הגרד"ל ומרן הגרמ"ה
אותם גם אריה מינה כדי שיעזרו לו לקדם חוק?????

אבל שוב, מסתמא תמחקו כי אתם פורום כזה שרוצים לשמוע רק את עצמכם, לכו לבית כנסת [בסנהדריה] ותדברו איש עם אחיו וזהו, למה להשקיע בפורום [כאילו זה קבוצת וואצפ טלפונית של בוגרות סמינר שכולם היו באותו מקום וחושבים אותו דבר רק מחליפים ביניהם מידע אבל לא דעות כי כולם כאן אותה דעה
ולא, אתם לא איזה מיליון איש וציבור גדול, אלא מאות נייקים חוזרים על עצמם... עד שיוכח אחרת
כי לא יתכן שכולם פה ואין ולו לאחד מכם דעה שונה שיכולה לקום ולנער פה את המוח של מישהו
זה לא אומר שלרבנים אחרים אין כתפים להחליט,
אלה במצב הנוכחי שיש למעלה מ 80 אחוז מגדולי הדור הספרדים שטוענים שהחוק הזה אסון אסור לשס לקדם אותו,
וחוץ מזה שחלק מהרבנים הספרדים שתומכים בחוק, הם עונים לשואלים אותם שהם תומכים בגלל רב דב לנדא,
אנחנו בחרנו שס ולא ג, כי אנחנו רוצים את ההנהגה של הרבנים הספרדים ולא הלטאים.
מי שאומר שהוא כפוף לרב דב, צריך להיות במועצת אחרת.
וחוץ מזה שרובו הגדול של הציבור השסי לא מכיר את הרב סלים והרב בצלאל.
אלה את הרב יצחק יוסף.
ולכן זה ממש מגוכח שדרעי טוען שהוא פתאום כפוף אליהם.
מעינין לעינין באותו עינין,
מספר עובדות
1. הדרך מצנזרים את הרב יצחק
2. אמר לי עובד בבני יוסף שחילקו להם לוחות שנה עם תמונות של רבני שס, רב אחד נעדר מהתמונות, ניחשתם טוב, הרב יצחק.
3. שמעתי מאחד מתלמידי הרב יצחק כי יש רבנים שמאוימים לא ללכת ליזדים במוצש כרב מקדים
מזה ועוד סיפורים דומים אני מסיק שנעשה כאן מהלך מתוחכם להשכיח ולהעלים מהציבור את הרב יצחק.
רבותי להיתעורר.
זה מזעזע,
ויהודי יחודי, במקום לנסות להתפלסף על רבנים כאלה ואחרים
ששומעים כאלה מעשה נבלה חיבים למחות בכל תוקף
ומי שלא מוחה הוא בבעיה.
לא משנה מה הדעה שלך ומי הרב שלך,
אם אתה לא מוחה בביזוי כבוד התורה כזה, זה מוכיח כאלף עדים שאתה.....

נערך לאחרונה:
זה לא אומר שלרבנים אחרים אין כתפים להחליט,
אלה במצב הנוכחי שיש למעלה מ 80 אחוז מגדולי הדור הספרדים שטוענים שהחוק הזה אסון אסור לשס לקדם אותו,
וחוץ מזה שחלק מהרבנים הספרדים שתומכים בחוק, הם עונים לשואלים אותם שהם תומכים בגלל רב דב לנדא,
אנחנו בחרנו שס ולא ג, כי אנחנו רוצים את ההנהגה של הרבנים הספרדים ולא הלטאים.
מי שאומר שהוא כפוף לרב דב, צריך להיות במועצת אחרת.
וחוץ מזה שרובו הגדול של הציבור השסי לא מכיר את הרב סלים והרב בצלאל.
אלה את הרב יצחק יוסף.
ולכן זה ממש מגוכח שדרעי טוען שהוא פתאום כפוף אליהם.
מעינין לעינין באותו עינין,
מספר עובדות
1. הדרך מצנזרים את הרב יצחק
2. אמר לי עובד בבני יוסף שחילקו להם לוחות שנה עם תמונות של רבני שס, רב אחד נעדר מהתמונות, ניחשתם טוב, הרב יצחק.
3. שמעתי מאחד מתלמידי הרב יצחק כי יש רבנים שמאוימים לא ללכת ליזדים במוצש כרב מקדים
מזה ועוד סיפורים דומים אני מסיק שנעשה כאן מהלך מתוחכם להשכיח ולהעלים מהציבור את הרב יצחק.
רבותי להיתעורר.
זה מזעזע,
ויהודי יחודי, במקום לנסות להתפלסף על רבנים כאלה ואחרים
ששומעים כאלה מעשה נבלה חיבים למחות בכל תוקף
ומי שלא מוחה הוא בבעיה.
לא משנה מה העדעה שלך ומי הרב שלך,
אם אתה לא מוחה בביזוי כבוד התורה כזה, זה מוכיח כאלף עדים שאתה.....
כל מילה בסלע !

2. אמר לי עובד בבני יוסף שחילקו להם לוחות שנה עם תמונות של רבני שס, רב אחד נעדר מהתמונות, ניחשתם טוב, הרב יצחק
יש לי את היומן הזה בבית בהזדמנות אני העלה את זה לכאן

לא אמרתי לא לספור את הרב צדקה הרב בניהו וכו', רק באותה מידה אתה יכול לספור עוד עשרות ראשי ישיבות שכן תומכים בחוק
אלא מה? אתה לא סופר אותם כי הם לא מסתדרים לך בעין, כי הם כפופים לאשכנזים. ואז מה? גם הרב בניהו והרב יצחק ברכה וכו' הם כפופים לרב צדקה.
תמיד זה כך, יש גדול מסוים שאליו מתבטלים אחרים, אבל עצם זה שהם החליטו להתבטל אליו, זה אומר שהם סומכים על דעתו

ולכן - מה שאמר הרב עדס בשם הרב מטשעבין שצריך לבדוק מה דעת רוב הרבנים שבדור, זה מאוד קשה להגדיר את זה, כי תלוי את מי אתה מחשיב כרבנים שדעתם חשובה בענין
לדוגמא - אני בטוח שרוב ככל הרבנים שהתכנסו בכינוס של 'ועד הישיבות' שהתקיים בבני ברק לפני כחודשיים בערך, הם בעד החוק כפי שיורו גדולי ישראל התומכים בו, כי זה בדיוק היה ההבדל בין הכינוס ש'ועד הישיבות' ארגן, לבין הכינוס שארגנו חסידות גור יחד עם הקנאים

בכל מקרה - ודאי שלא רק דעתם של חכמי הספרדים נוגעת לדבר שהוא נוגע לכלל ישראל, אלא דעתם של כל חכמי הדור [בדיוק כמו הרב מטשעבין שהביא הרב יעקב עדס, שהוא לא לקח רק את חכמי הספרדים...]

לגבי שאר הדברים כבר עניתי בהודעות האחרות
מפלגת שס אמורה להיות כפופה לגדולי הדור הספרדים ולא הלטאים.
מי שרוצה הנהגה אשכנזית מצביע ג.
היום המצב הוא שחד משמעית רוב ככל גדולי הדור הספרדים מתנגדים לחוק,
מי ששואל את הרב בניהו למה הוא מתנגד לחוק הוא יודע להסביר בדיוק למה זה אסון,
והוא אומר שזה חוק שיחריב את עולם הישבות הספרדי, והוא לא אומר אני מתנגד כי הרב צדקה מתנגד.
משאכ וכו ודי למבין
זה ממש הזוי שפתאום שמסתדר לשס רבנים שכפופים לאשכנזים היא פונה אליהם
איך אמר הרב יצחק "הלכה אחת מי שמע מהם" אין כאן זילזול חלילה בשום רב
אלה רבני הציבור השסי אלה שהולכים לאורם ושואלים אותם שאלות בהלכה מתנגדים לחוק.
דרך אגב, הרב יצחק שהוא הרב המוביל והבולט בשס שרוב הציבור השסי הולך לאורו רצה ללכת לכינוס של גור
ועל זה בין היתר כתבו גדולי הדור "לחצים שאין הדעת סובלתם"
בנוסף אם אתה חושב שברנים הלטאים יש קונצנזוס סביב החוק
אתה טועה ובגדול.
היתד ושאר התשקורת בוחרת להשמיע צד מסוים,
וגם חלק מהרבנים שתומכים הם אומרים בתנאי שהיה שינוים כלומר לחוק של דרעי אנחנו מתנגדים.

נושאים דומים בפורום

חזור
חלק עליון