• מעוניינים להכניס את הספר שלכם או לרכוש את ״אוצר החכמה״? שלחו מייל לכתובת: otzar@moreshet-maran.com

בקשר לשיר "ובשלטון הכופרים

ממרן עד מרן

Well-known member
באשכול "חדשות ועידכונים על מנהיג הדור"

הועלה העניין של השיר ובשלטון הכופרים - ומכיון שביקשו לא לסטות מהשרשור - פתחתי אשכול מיוחד לנושא זה

ואעלה את מה שכתבתי שם

העניין הוא כזה

מי ששר את השיר הזה , ואינו נהנה מהמדינה והיינו שלא לוקח תקציבים מהם לא במוסדות ולא בדתות ולא בקיצבאות וכו' וכו' וכן לא נהנה משירותי המדינה ככבאות ומד"א וכן שירותי הרפואה והבריאות, רופאים של המדינה קופות חולים ובתי חולים וכו' - וכן את בנותיו לא שם בגני עירייה ולא בבית ספר של משרד החינוך אלא במוסדות עצמאיים שלהם ועוד ועוד-
אז אני מאמין לו ששר מהלב כי הוא באמת מחובר למה ששר

אך אם אני או אתה או כל אחד מהחברים כאן - שלוקחים כסף מהמדינה הן מוסדות והן דתות והן קיצבאות והן בנותינו בגני עירייה ובתי ספר של משרד החינוך, וכן נהנה משירותי כבאות הצלה מד"א ומשטרה וכן נהנים משירותי בריאות המדינה קופות חולים בתי חולים ושאר רופאי המדינה וכו'.

זה לא תרתי דסתרי??

ולאחמ"כ הרב @איש חיל הגיב

לא הבנתי, אנחנו משלמים מיסים, משלמים מע"מ.

פעם חשבת כמה מיסים אנחנו משלמים על קופסת מטרנה וטיטולים

וע"ז השבתי לו
זה עדיין כאין וכאפס לעומת מה שאתה מקבל מכלל שירותי המדינה

ועוד טען הרב @איש חיל

המדינה משקיעה מיליונים באונבירסטאות ובסטודנטים, ובסוף הם הולכים להיות רופאים בחו"ל.

וע"ז השבתי

לא אל תגזים
יש בארץ "אלפי" רופאים ואתה נהנה מהם - לפחות אל תירק לבור שאתה עוד באמצע לשתות ממנו

באשכול "חדשות ועידכונים על מנהיג הדור"

הועלה העניין של השיר ובשלטון הכופרים - ומכיון שביקשו לא לסטות מהשרשור - פתחתי אשכול מיוחד לנושא זה

ואעלה את מה שכתבתי שם

העניין הוא כזה

מי ששר את השיר הזה , ואינו נהנה מהמדינה והיינו שלא לוקח תקציבים מהם לא במוסדות ולא בדתות ולא בקיצבאות וכו' וכו' וכן לא נהנה משירותי המדינה ככבאות ומד"א וכן שירותי הרפואה והבריאות, רופאים של המדינה קופות חולים ובתי חולים וכו' - וכן את בנותיו לא שם בגני עירייה ולא בבית ספר של משרד החינוך אלא במוסדות עצמאיים שלהם ועוד ועוד-
אז אני מאמין לו ששר מהלב כי הוא באמת מחובר למה ששר

אך אם אני או אתה או כל אחד מהחברים כאן - שלוקחים כסף מהמדינה הן מוסדות והן דתות והן קיצבאות והן בנותינו בגני עירייה ובתי ספר של משרד החינוך, וכן נהנה משירותי כבאות הצלה מד"א ומשטרה וכן נהנים משירותי בריאות המדינה קופות חולים בתי חולים ושאר רופאי המדינה וכו'.

זה לא תרתי דסתרי??

ולאחמ"כ הרב @איש חיל הגיב

וע"ז השבתי לו
זה עדיין כאין וכאפס לעומת מה שאתה מקבל מכלל שירותי המדינה

ועוד טען הרב @איש חיל

המדינה משקיעה מיליונים באונבירסטאות ובסטודנטים, ובסוף הם הולכים להיות רופאים בחו"ל.

וע"ז השבתי

לא אל תגזים
יש בארץ "אלפי" רופאים ואתה נהנה מהם - לפחות אל תירק לבור שאתה עוד באמצע לשתות ממנו
קשקוק מוחלט הם גונבים מאיתנו פי ארבע ממה שהם נותנים הציונים ימ''ש

אולי כבודו יכתוב כאן מה המילים של השיר שנדע מה התתרי דסתרי.
"ובחוקותיהם אין אנו מתחשבים".

אבל זה לא העניין בתוכן המילים - אלא במטרה שאתה שר ובעיקר הכוונה ומה זה בא לבטא.

שכביכול אין לך חלק במדינה ושאין אתה חייב לחוקיה.

וע"ז השבתי- שאם אתה באמת מצהיר שאין לך חלק במדינה אז לא יתכן שתהנה משורותיה הרבים

הן זה שאתה לוקח מהם כסף דתות או תקציב של בחור ישיבה וכד', והן בקצבאות, והן משרד החינוך אתה שם את בנותיך במוסדות של תקצוב המדינה, נהנה משירותי רפואה בריאות רופאים קופות חולים ובתי חולים של המדינה, שירותי כבאות והצלה שירותי משטרה וכד', ועוד ועוד

וכל המכלול הזה יוצר תרתי דסתרי

אולי כבודו יכתוב כאן מה המילים של השיר שנדע מה התתרי דסתרי.
מילות השיר 'בשלטון הכופרים':
ה' הוא מלכנו ולו אנו עבדים
התורה הקדושה היא חיינו ולה אנו משועבדים.
בשלטון הכופרים אין אנו מאמינים
ובחוקותיהם אין אנו מתחשבים.
בדרך התורה נלך באש ובמים
בדרך התורה נלך לקדש שם שמים"

גם אני חושב שהשיר הזה שייך רק לנטורי קרטא ולא לנו שהרי הרבנים שלנו (כמו מרן זיע"א) הורו לשבת בממשלות ולהציל מה שאפשר בשביל התורה
מאמין שהכל יסתדר עם הגיוס ונוכיח לכולם שרק התורה היא חיינו ולא בדרך של שיר כזה שהר אנו שותים עדיין מבור זה

לבקשת הרב @יהודה מ. אכתוב את מילות השיר (ואגב, לא נראה לי שיש אי מי שחולק על המילים הכ"כ פשוטות האלו!)

"ה' הוא מלכינו ולו אנו עבדים, התורה הקדושה היא חיינו ולה אנו משועבדים,
בשלטון הכופרים אין אנו מאמינים, ובחוקותיהם אין אנו מתחשבים (ואית דגרסי "ובלשכותיהם וכו'..),
בדרך התורה נלך באש ובמים, בדרך התורה נלך לקדש שם שמים"

וע"ז השבתי- שאם אתה באמת מצהיר שאין לך חלק במדינה אז לא יתכן שתהנה משורותיה הרבים

הן זה שאתה לוקח מהם כסף דתות או תקציב של בחור ישיבה וכד', והן בקצבאות, והן משרד החינוך אתה שם את בנותיך במוסדות של תקצוב המדינה, נהנה משירותי רפואה בריאות רופאים קופות חולים ובתי חולים של המדינה, שירותי כבאות והצלה שירותי משטרה וכד', ועוד ועוד

וכל המכלול הזה יוצר תרתי דסתרי
לא ברור לי מדוע תרתי דסתרי, נראה לי דבר פשוט שאם היה גוף חרדי בתוך מדינת ישראל והגוף הזה היה מנהל את כל כלכלת החרדים המצב של החרדי היה טוב לאין שיעור, כי הגם שאני נהנה משירותי המדינה אני שווה מלא לנטל הכלכלי שמוטל על כל הציבור החופשי מאידך איני מקבל כאזרח בשווה כלל ועיקר וגם לא מתקרב לכך, לא בתחום הלימוד העצמאי ולא מתנסים ולא חוגים ולא מגרשי משחק ראויים וגם לא טיפוח רחובות בקיצור כמו שזה משתקף היטב בסנקציות הגיוס אתה נחות מאריתראי שהסתנן לכאן ללא אשרה..

לענד מילות שיר בסדר גם למי שמקבל שירותים מהמדינה וכוונת המשורר עוד יותר טובה ומסתדרת. בסה"כ להכניס את ההיבדלות ומחויבותינו המלאה רק לרבש"ע ולא למדינה ולמוסדותיה. ממש בסיסי וחשוב. בלי להרגיש כל הזמן רגשי נחיתות והתנצלות על עצם קיומינו.
וכן אם הייתי באירן או צרפת וכדו' הייתי מרגיש בנח לשיר שאיני מתחשב בחוקותיהם למרות שהייתי נהנה משירותי המדינה

קשקוק מוחלט הם גונבים מאיתנו פי ארבע ממה שהם נותנים הציונים ימ''ש
ממש לא, אתה יודע אולי כמה עולה אספלט, כמה עולה קו מים, כמה כסף המדינה נותנת לקופות החולים? ועוד לא דיברתי על תקציב הביטחון.
אתה באמת חושב שהמיסים העלובים שאתה נותן למדינה, משתווים להוצאות המדינה עליך?
בורות, וכפיות טובה.

[]ולאחמ"כ הרב @איש חיל הגיב[/]

[]
וע"ז השבתי לו [/]זה עדיין כאין וכאפס לעומת מה שאתה מקבל מכלל שירותי המדינה
ועדיין זה כאין ואפס ממה שמקבלים החילונים וסכומי עתק שהמדינה משקיעה בכדורגל ובשחקנים וכו', ובהצגות הבל וריק.
אגב, רוב הציבור החרדי קונה דירות ומשלם מס רכישה, ושוב אני כותב הציבור החרדי משלם ומשקיע הכל בארץ ולא בחו"ל.

[]ועוד טען הרב @איש חיל [/]

[]
וע"ז השבתי [/]
לא אל תגזים
שאף אחד מעם ישראל לא יבקר בקופות חולים ובבתי חולים,
רואים שם הרבה מאד מאד רופאים, רוסים צרפתים וחוצניקי"ם.
כך שהמדינה אפילו לא שילמה על הלימודים שלהם.

תבדוק כמה יש חילונים שיורדים מהארץ

ועדיין זה כאין ואפס ממה שמקבלים החילונים
אל תשווה בין הציבורים
כי הם משרתים שנים ע"ג שנים [3 שנים רצוף ועוד כ -20 שנה מילואים] , ואתה כלום

כמובן שכתבתי זאת בעינים שלהם

כי ברור מעל כל ספק שאנו מחזיקי העולם , אבל כל עוד ועדיין המדינה ומוסדותיה מוחזקת שלא ע"י אנשי התורה א"כ אני לא יכול לדרוש מהם כמו חילוני, כי אני לא משרת את המדינה כמו החילוני

אל תשווה בין הציבורים
כי הם משרתים שנים ע"ג שנים [3 שנים רצוף ועוד כ -20 שנה מילואים] , ואתה כלום

כמובן שכתבתי זאת בעינים שלהם

כי ברור מעל כל ספק שאנו מחזיקי העולם , אבל כל עוד ועדיין המדינה ומוסדותיה מוחזקת שלא ע"י אנשי התורה א"כ אני לא יכול לדרוש מהם כמו חילוני, כי אני לא משרת את המדינה כמו החילוני
אני לא מסכים עם גישתך, כלומר הם יושבים כאן מכוחנו ואנחנו הדבר המעמיד, ללא עולם התורה אין להם זכות בפיסת הקרקע הזו כלל.

אני לא מסכים עם גישתך, כלומר הם יושבים כאן מכוחנו ואנחנו הדבר המעמיד, ללא עולם התורה אין להם זכות בפיסת הקרקע הזו כלל.
זה אתה יכול לומר לי ולחבריך וילדיך
וכנ"ל אני אומר זאת גם לילדיי

אבל לחילוני אתה לא יכול לומר את זה , ומבחינתו אתה רק מקבל ולא נותן ,

וכפי שהקדמתי כבר לעיל- ברור שאנו מחזיקי העולם , אבל מה לעשות שהמדינה מתוחזקת על מוסדותיה ואגפיה לא ע"י שומרי תורה ומצוות
ולכן אני לא יכול לדרוש מהם שיתנו לי, אם בעיניהם אני לא נותן אלא רק מקבל

אני לא מבין את הויכוח, המדינה על כל אגפיה ומוסדותיה היא לא לרוחנו, היא מנוהלת בידי אנשים אינם שומרי תורה ומצוות, יש המון חילולי שבת וכדו' בחוצות קריה, אבל זה לא סותר את זה שקיבלנו מהמדינה דברים כמו תקציבים לתלמודי תורה וישיבות וכו', נכון זה מעט מן המעט ממה שהם יכלו לתת, אבל עובדה שבשביל המעט הזה הורו גדולי הדור שליט"א וזצ"ל להצביע בעד המפלגות החרדיות
ובהקשר ללשכותיהם אין אנו מתייצבים, זה שיר של הקיצונים שהם נגד המדינה ולעולם לא התייצבו, אנחנו בשונה מהם כן התייצבנו וקיבלנו דיחויים, נשאר לנו רק להתפלל לה' שכל נושא הגיוס יסתדר ונמשיך ללמוד תורה בארץ ישראל באין מפריע, ובא לציון גואל

וכפי שהקדמתי כבר לעיל- ברור שאנו מחזיקי העולם , אבל מה לעשות שהמדינה מתוחזקת על מוסדותיה ואגפיה לא ע"י שומרי תורה ומצוות

נזכיר נשכחות,
נציג אגודת ישראל דר. דה האן חתם הסכם שלום עם מלך ירדן וזה היה חוסך את כל המלחמות על אדמות "פלסטינה" עד היום הזה. אבל, עבור "חוצפתו" הוא זכה לכדור בראש.

אז מי אשם במצב הבטחוני?

אנחנו, חיינו די טוב בכל המדינות הערביות, עיראק, סוריה [במאמר המוסגר, בעקבות המדינה איבדנו חלקים נרחבים מהכתר], תימן, מרוקו, מצרים.
מדוע נאלצנו לעזוב את בתינו?
מדוע אנחנו הספרדים שילמנו את מחיר מלחמת השחרור?

האשכנזים בכל מקומות מושבותם, אנגליה, ארצות הברית, וכו' לא ראו כל צורך לעלות למדינה שבקושי הוקמה. אבל אנחנו הספרדים גורשנו ממקומותינו לכל מיני מעברות, בשביל "להפריח את השממה"...

שלא יבואו ויספרו לנו סיפורים.

תרתי דסתרי אמור לייצג כביכול סתירה במעשה האדם או בהשקפותיו, אולם מדבריך ניכר שיש כאן יותר בעיית "מיחזי" איך הם מקטלגים אותנו.

חזור
חלק עליון