מישהו העלה למאזינים למאזינים של דרך המלךלא בקי בכל דרשות מרן זיע"א. אבל לא נראה לי שדיבר בדבר הזה.
יעשו שאילת רבומה אם נמצאים במדינות רחוקות שפגישה עולה הון
אני כו''כ מסכים איתך, עד כדי שמרוב להיטותם של כלל הכותבים נגד למסור תמונה נמנעתי מלהגיב את מה שהיה צריך, חששתי כי במקום שאין המקבל ישמע את דבריך אין בכך צורך, הדברים פשוטים וברורים. רק באמת צריך לזכור שאיסור גמור להעביר את התמונה או להראות לחבר את התמונה.מה פסול בזה, כדי למנוע עגמת נפש ופגישת חינם שאפילו אין הו"א, זה יותר טוב. ואין בזה שום בעיה שהאמא תראה את התמונה של המדוברת ובשום אופן לא הבחור. זה נותן כיוון כי לפעמים שדכנים ברצונם לקדם דברים וכשרואים תמונה הדברים יותר מתבארים ומתבהרים.
לו יהי כדבריך.מה פסול בזה, כדי למנוע עגמת נפש ופגישת חינם שאפילו אין הו"א, זה יותר טוב. ואין בזה שום בעיה שהאמא תראה את התמונה של המדוברת ובשום אופן לא הבחור. זה נותן כיוון כי לפעמים שדכנים ברצונם לקדם דברים וכשרואים תמונה הדברים יותר מתבארים ומתבהרים.
בעצם אתה רוצה לקבוע 'גדרים' ו'סייגים' מדעתך, ובכן המעתי היא שתקים בית דין, אך כל אימת שמצד הדין אין בעיה ולא נקבע בשום מקום או בית דין לתת בזה גדר, א''כ כל אדם אחראי למעשיו, ומי שבאמת מעביר את התמוה הוא פושע ורשלן, אך בודאי שמותר לראות תמונה לפני כן בכדי למנוע הוגמת נפש, ומאי גרע מלראות את הבחורה בפגישה עצמה ואז להפיל את השידוך.לו יהי כדבריך.
הבעיה בדורנו דור המיילים והוואטסאפים שתמונות רצות כאש בשדה קוצים, וכשפלוני מתארס חבריו כבר יודעים איך הכלה נראית...
ובית הוועד הפך וכו'.
מה שהיה טוב לאבותינו ולנו, מתאים גם לבנינו ולבנותינו.
וכבר אמרו החסידים לא יעשה כן במקומנו לתת הצורה לפני הבחורה...
ובכן, סיפורי הניסים והישועות הם לכאן ולכאן, כי הנה אני מכיר אדם שהציעו לו בחורה וכל התיאורים היו נשמעים לו לא כו''כ טובים, ופתאום כשהוא ראה תמונה הוא הבין שלטעמו אין בה בעיה כלל וכלל וכו' וכו'. וברור שאין ללמוד הלכה מסיפורים ומעשיות, הדעת והשכל צריכים להכריע, והדעת מכריעה שאין בזה בעיה יען שאדם רוצה למנוע עוגמת נפש ולא גרע מלעשות פגישה ולהוריד את השידוך.ידידי היקרים
תמונה אי אפשר להיתרשם
אמרה לי אמא אחת [שבעבר התייעצה עימי רבות בהקשר לילדיה - בנושאי השידוכים ]
שאם היתה רואה גם את תמונת כלתה - בטוח שבנה לא היה נפגש איתה .
חבר בכולל אמר לי על אשתו שהוא בטוח במאה אחוז שאם היה רואה תמונה שלה לא היה נפגש איתה ......
אפשר לאמת עוד עשרות סיפורים כאלו ואחרים
הבנתי אותך. בוחר שלא להגיב אל תשובה שהיא סתם מתריסה ומתעלמת מגוף הטענה.תגיד לי אדם הראשון ראה תמונה של חווה ??????
הוא אפילו לא שמע פרטים עליה ותראה איזה שידוך נפלא
כמה צאצאים יש להם חיו באושר ועושר ..
יצחק ראה תמונה ???
תראה איזה חיים מאושרים היו לו
גרע כיוון שיש עוד צד של היתרשמות מסגנון דיבור צורת הבעת פנים וכד'ומאי גרע מלראות את הבחורה בפגישה עצמה ואז להפיל את השידוך.
כלל וכלל לא, אמרתי דעתי לפי הנראה לי,בעצם אתה רוצה לקבוע 'גדרים' ו'סייגים' מדעתך,
הצעתך נשללה!ובכן המעתי היא שתקים בית דין,
לא כל דבר נכנס להגדרות של "מותר" ו"אסור". יש גם מה ראוי ולא ראוי,אך כל אימת שמצד הדין אין בעיה ולא נקבע בשום מקום או בית דין לתת בזה גדר, א''כ כל אדם אחראי למעשיו,
בזה אני מסכים איתך.ומי שבאמת מעביר את התמוה הוא פושע ורשלן,
גרע וגרע טפי שצניעותם של בנותינו מחוללת, ותמונתם רצה ומתגלגלת לה, והחברים דנים וכו' וכו'.אך בודאי שמותר לראות תמונה לפני כן בכדי למנוע הוגמת נפש, ומאי גרע מלראות את הבחורה בפגישה עצמה ואז להפיל את השידוך.
אתה סותר את עצמך מיניה וביה, מצד אחד, כתבת להביא ראיה מאדם הראשון וחוה, ומצד שני אתה אומר שאנו חיים היום בדור אחד. אז אני חוזר בי ממה שאמרתי שהבנתי אותך כי לא הבנתי אותך.
היא לא מתריסה היא שואלת שאילה אמיתית
בפרט שלצערי ולצערך [כן אני בטוח בזאת]
אנו חיים בדור הרבה יותר פרוץ מדורם !
נ.ב.
ועיין בתשובתו של @פשוט כי כל מילה שלו בסלע
וזה מה שאנו מעבירים בהדרכה לשידוכים