• מעוניינים להכניס את הספר שלכם או לרכוש את ״אוצר החכמה״? שלחו מייל לכתובת: otzar@moreshet-maran.com
  • "המרכז למורשת מרן" שמח לבשר לציבור היקר על פתיחת קבוצת הצ'אט "מורשת מרן אונליין" בה יובאו חדשות ועדכונים מעולם התורה, וכן תכנים תורניים מעניינים כולל קטעי וידאו, תמונות והנעשה בעולם הישיבות.

>> להתחברות לחצו עכשיו:

https://news.moreshet-maran.com/

לשליחת עדכונים לחצו כאן, או שלחו למייל: news@moreshet-maran.com

נ.ב. צ'אט זה מאושר בנטפרי.

פירצה חמורה בצניעות (חוף משפחות)

כדאי וראוי מאוד לפרסם מקומות ואתרים שאין שם פריצות כלל, מקום שמיועד רק לחרדים עם שעות נפרדות, כי גם בבתי מלון יש עירבוביא בחדרי אוכל ובלובי גם אם כולם חרדים זה לא מתאים שיושבים בנים ובנות יחד ופשוט.
רבינו כתב שלא חסר מקומות שאין בעיות כאלו וכו' אדרבה מי שיודע בברור מוחלט שיכתוב כאן לתועלת הרבים (אולי לעשות מדור מיוחד לשם כך) יש"כ
כמעט ואין! עד שהיום היה אמור להתחיל הפרדה מגדרית בכמה מסלולים דחו את זה. מעשה שטן.
אני יש לי הרבה מה לכתוב מאיפה שהייתי בימים האלה, אך אני לא כותב מהסיבות שלי

רק אני אכתוב בתור איש חינוך שלדעתי העניה אם הבחורים שלכם ירצו שתיקחו אותם לקייאקים וכדו' ותסרבו כי הרב אמר, ואז הבחור יגיד אני יסע לבד, לעניות דעתי האבא הזה מעביר בנו למולך!!! כי כמה שיש חטאים בקייאקים והכל, הבן לבדו עלול להיכשל בדברים חמורים שמי יודע לאיפה יגיע.
זה לא שאני אומר ללכת לקייאקים אלא להיות מתון מתון שוה אלף זוז בכל הנושא הרגיש הזה

כבודו אדם מתוק מדבש, כאילו לא חי בדור שלנו, הלוואי והילדים היו נותנים להורים להישאר בבית, היום יש תחרות גדולה להיכן יוצאים וכו'
חשבתי שהרעיון הטוב ביותר למי לשכור דירה או להחליף דירה בעיר חרדית אחרת כמו ירושלים בני ברק צפת אשדוד ושינוי אוירה יש בזה הרבה מן הנופש ...

יישר כח וכן למר.
כאילו לא חי בדור שלנו, הלוואי והילדים היו נותנים להורים להישאר בבית, היום יש תחרות גדולה להיכן יוצאים וכו'
חי בדור שלנו, ויוצא עם המשפחה לטייל ולהחליף כוחות, אבל לא בגלל תחרות.
וכאן המקום להודות לראשי ומנהלי הישיבות שעושים "קמפ" לבנינו הי"ו תחת השגחתם על טהרת הקודש.
חשבתי שהרעיון הטוב ביותר למי לשכור דירה או להחליף דירה בעיר חרדית אחרת כמו ירושלים בני ברק צפת אשדוד ושינוי אוירה יש בזה הרבה מן הנופש ...
זה אכן מה שאני עושה.
שכרתי דירה באור הגנוז, עם בריכה...
והולכים לרשב"י ולעמוקה ולרבי יהודה בר אלעי וכיוצ"ב ב"ה.
ועושים קצת מנגל, וב"ה כולם שמחים ומרוצים.

זה אכן מה שאני עושה.
והולכים לרשב"י ולעמוקה ולרבי יהודה בר אלעי וכיוצ"ב ב"ה.
ועושים קצת מנגל, וב"ה כולם שמחים ומרוצים.
האם זה תלוי בגילאים ובחבר'ה של הילד?!
אני עדיין הילדים שלי לא בחורים אז איני יודע...

האם זה תלוי בגילאים ובחבר'ה של הילד?!
אני עדיין הילדים שלי לא בחורים אז איני יודע...
גם הקטנים נהנים מאוד ב"ה, מביאים גם משחקי קופסה למיניהם, וב"ה נהנים כל רגע.

אגב חשוב מאוד גם לשמור קצת על השגרה, ושהילדים יקומו בזמן, יתפללו, ילמדו וכו'.

גם הקטנים נהנים מאוד ב"ה, מביאים גם משחקי קופסה למיניהם, וב"ה נהנים כל רגע.

אגב חשוב מאוד גם לשמור קצת על השגרה, ושהילדים יקומו בזמן, יתפללו, ילמדו וכו'.
זה ברור שהקטנים נהנים אני רואה אצלי...
אבל שאלתי דווקא על בחורים שמחפשים אקשן

בנוסף, אם שייך מומלץ יותר לצאת לטייל בשבוע שלפני פסח, שאז הנחלים ריקים יחסית, ויותר מצויים בני ישיבות ולא ציבור שאינו שומר תורה ומצוות, ובעיקר בשעות הבוקר, רק לקחת בחשבון שהמים ממש קרים...

זה אכן מה שאני עושה.
רק שימת לב...
כשיש ילדים קטנים בריכה היא מאוד מסוכנת... כמו"כ יש לדעת שגם במשפחה אין שום היתר להכנס לבריכה בנים ובנות יחד, ודל"ב.

נערך לאחרונה:
כעת קיבלתי תשובה לגבי נחל הבניאס התחתון ממישהו שהיה שם השבוע יום שלם ואמר ש95 אחוז שהיו שם היו חרדים צנועים
חונים בחניון אקליפטוס בקיבוץ שדה נחמיה, נכנסים בשביל שמאלה עד ששומעים את המפל ואפשר למצוא שם פינות שקטות ליד הנהר

אני עצמי הייתי ליד ישוב חורפיש יש שם מעיין קטן ונחמד, זה הקישור לחניה של הרכב, משם הולכים 10 דק' עד למעיין, כשהייתי שם היו כולם חרדים
[הבחורים שלנו שיהיו בריאים לקחו אותי שעה וחצי ברגל עד שם מצומת אלקוש, ורצו להמשיך עד סאסא, הכי קצר זה מה שאני שולח]
<iframe src="https://embed.waze.com/iframe?zoom=16&lat=33.011878&lon=35.348060&ct=livemap" width="600" height="450" allowfullscreen></iframe>

כמו כן נסענו לפינת חמד שכוחה בנחל אכזיב, נכנסים בחניון של הנחל, אך פונים שמאלה ובקצה ימינה ובצד ימין יש פינה נחמדה להיות בה, כמעט אין נפש חיה שם. זה הקישור
<iframe src="https://embed.waze.com/iframe?zoom=17&lat=33.042693&lon=35.175712&ct=livemap" width="600" height="450" allowfullscreen></iframe>
[מי שיגיע לשם ויפגוש את היהודי עם הבעיות בשלום בית ישאל אותו אם עשה את 2 העצות שנתתי לו]

זה הקישור לחניון אקליפטוס
<iframe src="https://embed.waze.com/iframe?zoom=17&lat=33.195873&lon=35.626903&ct=livemap" width="600" height="450" allowfullscreen></iframe>

95 אחוז שהיו שם היו חרדים צנועים
תמהני עליכם, ומה עם החמש אחוז, שמירת העיניים בכאלו מקומות אפילו אם יש חשש נ"ל שכדאי מאוד לברוח משם, בגלל שאחינו התועים הולכים שם 'בלי בגדים', וזה לא שמירת העיניים אלא קלקול העיניים כמעט וודאי, וד"ל.

תמהני עליכם, ומה עם החמש אחוז, שמירת העיניים בכאלו מקומות אפילו אם יש חשש נ"ל שכדאי מאוד לברוח משם, בגלל שאחינו התועים הולכים שם 'בלי בגדים', וזה לא שמירת העיניים אלא קלקול העיניים כמעט וודאי, וד"ל.
ותמהני על אלו החרדים שגרים בערים שרוב התושבים חילונים או בערים מעורבות, שיש שם פריצות נוראה (בלי ידיים ובלי שרוולים וכו' ה"י) של 80 אחוז ויותר, איך אפשר ללכת ולגור שם, איך יתכן לגור הא איכא דרכא אחירנא,
אז עד שדנים על הקיאקים וכדו' שמי שמגיע מוקדם כמעט ולא רואה שום פריצות, הרי שיש לדון על הערים המעורבות שהמצב שם חמור שבעתיים....

ותמהני על אלו החרדים שגרים בערים שרוב התושבים חילונים או בערים מעורבות, שיש שם פריצות נוראה (בלי ידיים ובלי שרוולים וכו' ה"י) של 80 אחוז ויותר, איך אפשר ללכת ולגור שם, איך יתכן לגור הא איכא דרכא אחירנא,
אז עד שדנים על הקיאקים וכדו' שמי שמגיע מוקדם כמעט ולא רואה שום פריצות, הרי שיש לדון על הערים המעורבות שהמצב שם חמור שבעתיים....
איפה איכא דרכא אחרינא? לעבור דירה? במחילה אפילו על להוציא כסף דנו הפוסקים אם נקרא דרכא אחרינא. ולא אכחד שבמגדל העמק ועוד יש בריכות בחצרות הבניינים בו תרמוש כל חייתו יער, אבל כשתגור כאן ח"ו תבין וא"א לי להסביר מה ההרגשה כלפיהם
רק פוק חזי שהמציאות שילדים שגרו במציאות כזו לא מתרגשים מכל נסיון שבא אליהם, לעומת ילדים שגרו בעיר חרדית שכל רוח קלה ומראה חריג מבלבל אותם

חזור
חלק עליון