כתוב על המשכשיר המשכרי לא עוב דלפנות לנהג ופניתי לנהג ואמר לי שלא לתקף אח"ח פתאום חזר לעבודתו ושאלתי שוב הנהג וטען שלא צריך לנקב מה צריך לעשות במקרא כזה?
שוב ושוב אני חוזר ומדגיש, נהגים בשום אופן אינם בעלי סמכות לעניינים שכאלה!!!
כל נהג אומר מה שבא לו, לי רוח ליבו, ולפי האוירה שמרגיש, ורוב הנהגים כיום אין יראתם בצד החזק שלהם בלשון המעטה...
ואסור לסמוך על הנהגים!!!
וכך בכל דבר ודבר, צריך שהסמכות תהיה מפי הגורמים הרלוונטיים!!!
רק אספר מעשה כדי להמחיש את הענין
לפני יומיים, הייתי בחנות ואדם קנה שם כמה בובות לבנותיו, ועל אחת הבובות לא היה רשום מחיר, הוא שאל את המוכר וגם לא ידע, אז אמר לו: נעשה לך את זה ב-10 ש"ח, והלקוח הסכים, כשיצא מהחנות, פניתי אליו, ואמרתי לו: למה אתה חושב שהמוכר יש לו סמכות להחליט ולקבוע מחירים, יתכן ובובה כזאת עולה יותר, וגם לפי ראית עיני, נראה שבובה כזו עולה לפחות 20 ש"ח... ב"ה הדברים נפלו על אוזניים קשובות, והוא חזר לחנות ושאל את המוכר, מי המנהל כאן? המוכר נתן לו את המספר של בעל החנות, הוא שאל אותו כמה עולה בובה כזו, הוא ביקש קוד לזיהוי, ואמר שהבובה עולה 40 ש"ח!!!! זאת אומרת שהמוכר גנב את בעל החנות ב-30 ש"ח, והלקוח הטיפש והתמים עוד מאמין לו... ושותף בגזילתו!!
לכן בעיקרון אין למוכר סמכות להחליט כאלה דברים!
אבל אה"נ יש מקרים מסויימים ובודדים שבהם יש למוכר סמכות, וכגון לדברים קטנים... וכן לנהג ובכל דבר...
שח"ו לא ניתבע על איסור גזל, כי אלו דברים שאדם לא חולם שנכשל בהם, והרי "גזל מקטרג בראש", ועוד מעט ר"ה ויו"כ, והתפילות לא מתקבלות כשהגזל מעכב...