• מעוניינים להכניס את הספר שלכם או לרכוש את ״אוצר החכמה״? שלחו מייל לכתובת: otzar@moreshet-maran.com

פסק הלכה דרמטי ממרן שליט"א בעניין פינוי בינוי [בשכונת שמואל הנביא]

סטָטוּס
סגור לתגובות נוספות.
כמה קל לבלבל במוח.
וכי אדם שמעוניין למצות זכויותיו ולממש הפוטנציאל של ביתו, הוא משוכנז?
מי משכותב כאן בפורום הנקרא מורשת מרן נגד אחד מהמיוחדים שבדורינו הלא הוא המרא דאתרא דשכונת שמואל הנביא שרבבות מתייעצים ומבקשים את ברכותיו , בודאי ובודאי שהוא ממש לא מאלה שאוהבים את הרבנים הספרדים האמיתיים שהולכים בדרכו של מרן

וכל מי שמדבר על כמה קל לבלבל את המוח בודאי אינו מבין כלל וכלל את המשמעויות הכבדות שגורם הפינוי בינוי ובפרט אצל אנשים מבוגרים
[וגם צעירים שהילדים לומדים במוסדות בשכונה וכן כולל וכן עבודה של האישה שנמצאת ליד הבית] קל לך לדבר כי אתה בכלל לא מפונה

באמת זה הפתיע אותו מאד. אך חבל לגרום להרבה אנשים ששומעים למרן. שכעת יעברו על 'לכאורא' דבריו. לא חושב שרובם ישר יבטלו את דעתם כעת. אני כעת חושש מחמת דעת מרן. אך רבים מתלמידי גדול דורנו המתגוררים בשכונה מסופקני אם ישר יקפלו עמדתם. אלא ינסו לדבר עם מרן שיחזור בו (שיבין את דעתם) וכו'
לא לעבור על דבריו?
אם בהלכות שבת, ברכות טהרה עם כל החומרה שיש בזה הולכים אחרי מרן
פתאום כאן כתובים "הוציאו מהרב יצחק מכתב" חבר'ה אם הרב לא היה רוצה לכתוב וזו לא הייתה דעתו, הוא לא היה כותב!!!
אם הרב כתב זוהי דעתו, וגם מי שתלמיד שלו ולא יעשה כן לפחות לא לעוות את המציאות!!! להוריד ראש ולומר בזה עברנו על לאו של ככל אשר יורוך.
כ"ש (מו שכבר נכתב לעיל) גדלי ישראל חתומים על זה. ועוד גם אם כמו שטענו כי רב שכונה לא יכול להכריע בדיני ממונות, מ"מ גדולי ישראל, ובראשם אלו הגרים בשכונה ומקירים את הבעיות מקרוב (גירושין נשירה וכו' ויש המון סיפורים בשכונה ל רוחניות, לא חסר, לצערנו) לבוא במחי יד כי יש פוסקים גדולים אחרים שחולקים?

למה רק כזה נח פתאום מכירים בגדולה של מי שעד אתמול (חלק לא מבוטל!!!!) לא ידע על קיומם כלל?????

מי משכותב כאן בפורום הנקרא מורשת מרן נגד אחד מהמיוחדים שבדורינו הלא הוא המרא דאתרא דשכונת שמואל הנביא שרבבות מתייעצים ומבקשים את ברכותיו , בודאי ובודאי שהוא ממש לא מאלה שאוהבים את הרבנים הספרדים האמיתיים שהולכים בדרכו של מרן

וכל מי שמדבר על כמה קל לבלבל את המוח בודאי אינו מבין כלל וכלל את המשמעויות הכבדות שגורם הפינוי בינוי ובפרט אצל אנשים מבוגרים
[וגם צעירים שהילדים לומדים במוסדות בשכונה וכן כולל וכן עבודה של האישה שנמצאת ליד הבית] קל לך לדבר כי אתה בכלל לא מפונה
אף אחד לא כתב נגד הגברא, ואיני צריך שתספר לי מיהו הרב יצחק כהן.
בודאי שקל לבלבל במוח, אנשים גרים בחורבות עם פיצוץ אוכלוסין, תשתיות לקויות, וכו' וכו' ורוצים לשפר דיור, זוהי זכותם.

אני חושב שעל שלי אני ורק אני הבעלים, מה ביתו שלו וברשותו וכו'. ואין לי בכלל שאלה מה אני צריך לעשות. אלא שישנם אחרים הסבורים אחרת, אשר על כן אני מציע להם שיזמנוני לדין תורה, וככל אשר יורו הדיינים אעשה.
הדיינים לא רצו להזמין אותך ולהטריח את כבודו (שהוא כנראה מהמבוגרים בפורום) אלא כתבו לך מכתב מה עליך לעשות

ואתה כתמים חוזר על הזמנה לבית דין (מה יש לך לומר לדיינים?... :unsure: )

הדיינים לא רצו להזמין אותך ולהטריח את כבודו (שהוא כנראה מהמבוגרים בפורום) אלא כתבו לך מכתב מה עליך לעשות

ואתה כתמים חוזר על הזמנה לבית דין (מה יש לך לומר לדיינים?... :unsure: )
חידוש נפלא, שדיינים מורים לבעל דין מה לעשות בלי לשמוע אותו כלל. אכשור דרא ב"ה.

אנשים בשכונה משוועים להרווחה. גרים בצפיפות דיור ורובם ככולם אברכים הנואשים לפת לחמם. סוף סוף רוצים לעשות פינוי בינוי בהסכמת רוב השכונה, מדוע להילחם כ"כ בדעה זו????
שים לב טוב טוב אם אנשים משוועים לפת לחמם אז יש את התוכנית תמ"א 38 שלא תיקח הרבה זמן וגם לא תייקר כלל את העלויות של הוועד בית לעומת הפינוי בינוי שכידוע העלויות של הבנין והאחזקה גבוהות מאוד ואם הם משועים לפת לחם איך פתאום אחרי שיקבלו בית חדש האם יהפכו לעשירים גדולים תחשוב הרבה לפני שאתה מפרסם דברים בעלי משמעות רחבה מאוד
משפחתי הקרובה מאוד גרה בשמואל הנביא והם ממש אינם משועים לפינוי בינוי אדרבה מרגישים עוול וסיוט נוראי מהדבר עד כדי גרימה לנזק בריאותי ונפשי חמור

דרך אגב - לכן עד היום יש שטח לא בנוי בכניסה לעיר (מתחת למתחם של דיסקין) כי רבני השכונה מונעים מהקבלנים והיזמים (על אף שיש תוכניות מוכנות!!!) לא מוכנים לבנות כי התוכנית היא מגדלים בטענה שזה ישנה את צביון השכונה!!!
יש כאן המון הפסדים ולאורך שנים ובכ"ז כולם מצייטים והמקום שומם!!!

למה כאן עם כל ההוואי שיש למקום הקדושה שספגו הקירות והאיזור כולו מענקי הרוח שהילכו ברחובות אלו, למה דווקא את זה למחוק????
רבונו של עולם.

דרך אגב אני לוקח קצת מהענווה שיש לפשוט ואספר סיפור על עצמי - ובכן:
הייתי לפני איזה עסק עם רווח לא קטן, כמובן כמו כל דבר עליתי לאחד מחכמי ישראל גדול ת"ח מוסכם הולך בין אנשים דעתו עם הבריות, ובקשץי ברכה.
החכם הורה לי מחמץ סיבה כל שהיא (כמובן לא גשמית של הפסדים וכדו', אלא רוחנית תורנית הלכתית, שגם בזה היה אפשר ללכת לשמוע רב אח שבוודאי היה מתיר, ואני יודע שהיה מתיר ואף דוחף אותי ללכת על עסק זה) ובכ"ז יצאתי ממקום מושבו של החכם
התקשרתי למי שהייתי צריך לעשות עמו העסק הנ"ל, והודעתי לו כי מחמת וזו ההוראה של הרב על אף שאני אולי לא מבין כך זה מה שאני עושה
שלום ולהתראות, ובזה תם הדיון (ומדובר על רווח של כמה מאות שקלים!!!).

כך צריך להיות כאן

דרך אגב - לכן עד היום יש שטח לא בנוי בכניסה לעיר (מתחת למתחם של דיסקין) כי רבני השכונה מונעים מהקבלנים והיזמים (על אף שיש תוכניות מוכנות!!!) לא מוכנים לבנות כי התוכנית היא מגדלים בטענה שזה ישנה את צביון השכונה!!!
יש כאן המון הפסדים ולאורך שנים ובכ"ז כולם מצייטים והמקום שומם!!!

למה כאן עם כל ההוואי שיש למקום הקדושה שספגו הקירות והאיזור כולו מענקי הרוח שהילכו ברחובות אלו, למה דווקא את זה למחוק????
רבונו של עולם.

דרך אגב אני לוקח קצת מהענווה שיש לפשוט ואספר סיפור על עצמי - ובכן:
הייתי לפני איזה עסק עם רווח לא קטן, כמובן כמו כל דבר עליתי לאחד מחכמי ישראל גדול ת"ח מוסכם הולך בין אנשים דעתו עם הבריות, ובקשץי ברכה.
החכם הורה לי מחמץ סיבה כל שהיא (כמובן לא גשמית של הפסדים וכדו', אלא רוחנית תורנית הלכתית, שגם בזה היה אפשר ללכת לשמוע רב אח שבוודאי היה מתיר, ואני יודע שהיה מתיר ואף דוחף אותי ללכת על עסק זה) ובכ"ז יצאתי ממקום מושבו של החכם
התקשרתי למי שהייתי צריך לעשות עמו העסק הנ"ל, והודעתי לו כי מחמת וזו ההוראה של הרב על אף שאני אולי לא מבין כך זה מה שאני עושה
שלום ולהתראות, ובזה תם הדיון (ומדובר על רווח של כמה מאות שקלים!!!).

כך צריך להיות כאן
אשריך וטוב חלקך בעולם הזה ובעולם הבא.
ואם שאלת רב וכך הורה עליך לציית.

חידוש נפלא, שדיינים מורים לבעל דין מה לעשות בלי לשמוע אותו כלל. אכשור דרא ב"ה.
מחכה ממך למקורות בכל ההסטוריה ההלכתית, איך היו מוצאים קראית קודש לדברים כאלו ואחרים
איך היו מורים לדברים של רוחניות וגשמיות כאחד

וכלום היו שומעים,
בדור הזה שופט את שופטיו

המציאות היא שהמצוקה כיום הולידה רבים רבים שבעוונות פרקו עול.
פריקת העול אינה קשורה לגודל הדירה אלא לסגנון חינוך שלום בית פרנסה מצומצמת אוירה גרועה בבית מוסדות לימוד וכדו' אין לזה כל קשר לפינוי בינוי
הפינוי בינוי לא יהפוך את הבן אדם לבעל הכנסה גבוהה יותר כל חודש או ליראת שמים או לסבלנות לילדים וכו' וכו'
אני מכיר באופן אישי אנשים בשמואל הנביא שדגלו עשרה ילדים בצמצום וב"ה כל בנייך למודי ה' ולעומתם אנשים שנתנו לילדיהם הכל ובכ"ז פרקו עול
כמו כן לא ידוע לי שבאלעד או בבני ברק או בקרית ספר המצב כל כך נורא וכבל זאת כמות הפרחחים ומסוכנותם לציבור עולה עשרות מונים על הבחורים המסכנים של שמואל הנביא
כמו כן רובם של הפרחחים שמסתובבים בשונה אינם תושבי השכונה כלל אלא מגיעים לאור שהוא מרכזי ויש חנויות וכדו' תחשבו מה יהיה כשיהיה פינוי בינוי עם קניון וחלונות ראוה וכו' וכו'
כמו כן פעם היו בשכונה משפחות רווחה שהמדינה שלחה אותם לגור בשמואל הנביא והמצב המפחתי מגרם למה שגרם ולא הדירה גרמה למצב

חידושים נפלאים בדיני ממונות שלא שמעתם אוזן מעולם...
מחכה ממך למקורות בכל ההסטוריה ההלכתית, איך כן היו מוצאים קראית קודש לדברים כאלו ואחרים

וכלום היו שומעים,
בדור הזה שופט את שופטיו

מחכה ממך למקורות בכל ההסטוריה ההלכתית, איך היו מוצאים קראית קודש לדברים כאלו ואחרים

וכלום היו שומעים,
בדור הזה שופט את שופטיו
אני יודע שבדיני ממונות יש בית דין.

ואתה מוזמן לקרוא היטב את המכתב של רבי דוד כהן שליט"א שהעליתי לעיל.

סטָטוּס
סגור לתגובות נוספות.
חזור
חלק עליון