ע"ה ס"ט
Well-known member
ודעת מרן הראש"ל שליט"א שבנ"ד צריך לשמוע למרא דאתרא, ושדעת המרא דאתרא כאן היא דעת ההלכה.אם זה אסור אז כן. אבל פה זה לא דעת השו"ע. אלא דעת הרב יצחק כהן.
ודעת מרן הראש"ל שליט"א שבנ"ד צריך לשמוע למרא דאתרא, ושדעת המרא דאתרא כאן היא דעת ההלכה.אם זה אסור אז כן. אבל פה זה לא דעת השו"ע. אלא דעת הרב יצחק כהן.
אדרבה, כאן דעת המרא דאמרא ומרן הראש"ל שליט"א שוות, אז אתה מוזמן ללכת כמותם!!!אנחנו (רובם) הולכים לפי דעת מרן זצ"ל ויבדל"ח מרן שליט"א ולא לפי רב השכונה.
וכן לאידך גיסא.קים לי.
נכון, אבל הוא כבר שם.וכמה אוילי לקחת דיון על ממונו של אדם למקום של אשכנזים ספרדים.
בן תורה אמיתי!באמת כל הנושא הזה השתנה בעת שגדול הדור ושר התורה מרן שליט"א הורה כך. אף שאני בדעתי היה כן בעד הפינוי בינוי. כעת איני מסוגל להיות בעד למרות שיש לי סברות להכא ולהתם. לעשות נגד דעת מרן (אם יבורר לי שאכן 100% זו דעתו) לא אוכל.
אני חושב שעל שלי אני ורק אני הבעלים, מה ביתו שלו וברשותו וכו'. ואין לי בכלל שאלה מה אני צריך לעשות. אלא שישנם אחרים הסבורים אחרת, אשר על כן אני מציע להם שיזמנוני לדין תורה, וככל אשר יורו הדיינים אעשה.דעתך אינה רלוונטית!!!
אתה בוחר רב לפי מסקנת הפסק שלו?!
או שאתה עושה לך רב ומתבטל אליו?!
אה"נ. שיזמנוני לד"ת.וכן לאידך גיסא.
אין לי מושג.נכון, אבל הוא כבר שם.
אחרת תסביר לי איך כל הרבנים האוסרים וכל המתירים אשכנזים?!
כמה הגה"צ הרב יצחק כהן שליט"א צדיק יסוד עולם חסידא ופרישא, אינו רלוונטי לנידון כלל.אגב , למרות הבורות שמפגינים כאן חלק מהכותבים מי הוא רב השכונה הגה"צ רבי יצחק שידוע בחסידותו קדושתו ולא פחות מכך בדאגתו לכל יהודי ובמיוחד לבני השכונה .
הרב מפקיר את עצמו ,בריאותו, וזמנו למען הכלל ופה יבואו מספר בורים ויטיפו לו על דאגה למסכנים???
וכי הרב לא מודע לכל זה??
ידוע לכם כמה שוחד ניסו להציע לו שיבנו לו בית כנסת, ישיבה, בתים ותרומות רק שיסכים לזה... והרב [שלכ"ע אינו איש מלחמה ומדון] עומד על כך שהדבר הוא הרס רוחני וגשמי!
למי אשמע למי שנותנים לו שוחד והוא לא משוחד או לבעלי אינטרסים ותאוות ממון??? [חלילה אין כוונתי לרבנים המתירים]
ודו"ק.
באמת כל הנושא הזה השתנה בעת שגדול הדור ושר התורה מרן שליט"א הורה כך. אף שאני בדעתי היה כן בעד הפינוי בינוי. כעת איני מסוגל להיות בעד למרות שיש לי סברות להכא ולהתם. לעשות נגד דעת מרן (אם יבורר לי שאכן 100% זו דעתו) לא אוכל.
לגזור ולשים על המקרר.אני חושב שעל שלי אני ורק אני הבעלים, מה ביתו שלו וברשותו וכו'. ואין לי בכלל שאלה מה אני צריך לעשות.
אמת. כמה עקום אדם יכול להיות כשמצטט חצאי דברים!הספר מוסר הכי טוב לאלול!!
לגזור ולשים על המקרר.
הלכת רחוק!הרב יצחק כהן ת"ח חשוב וצדיק אך לא רבם של כל השכונה. כמו שרב ראשי לא רב של כל ישראל. אין כולם חייבים לקבל את דעתו. וכי אנחנו חתמנו בקניית הדירה בשכונה שנצייט רק לדעת רב השכונה? זה שייך רק בקריית צאנז נתניה שם יש חוקים של חסידות צאנז. אנחנו מכבדים ומעריכים מאד את הגה"צ הרב יצחק כהן. אך יש דעות נוגדות לו. ולא קיבלנו אותו (רוב השכונה) לרבנו ומורנו. בהלכה ובהשקפה אנחנו (רובם) הולכים לפי דעת מרן זצ"ל ויבדל"ח מרן שליט"א ולא לפי רב השכונה. ולכל אחד יש את רבו.
תנוח דעתך, אף אחד לא מזלזל, כולם מכירים בצדקותו המופלגת. הנידון הוא ממוני נטו, ובהלכות חו"מ.הלכת רחוק!
קרוב אליכם לשמואל הנביא יש שכונת קרית בעלזא ושמה יש וועדה על השכונה..
אבל כל מי שמזלזל בפה קדוש רבי יצחק כהן שליט"א רבה של שכונת שמואל הנביא אני מקווה שלא יקרה לו משהו.
כולל אנשים פשוטים כאן בפורום.
כמה קל לבלבל במוח.כל הכותבים כאן בעד פינוי בינוי הם או שאינם תושבי השכונה או שהם משתכנזים וזה ברור
בשכונה עם רב אשכנזי מי שהיה מוביל מהלך נגד המרא דאתרא היו קורעים אותו בכל הצורות בין הכשרות ובין שאינם
לצערי נכון.נראה לי שמי שקורה לעצמו פשוט הוא מלא בגאוה,
ב"ה ממש לא נכון.ובשנאה לרבנים ספרדים
לאורם נלך ???בתור אחד מתושבי השכונה אני חתמתי בעד הפינוי בינוי. וכואב לי לראות שמרן אומר שלא. עם כל הכבוד יש פה צער גדול לרוב המשפחות בשכונה ורצונם בפינוי בינוי. החוק אומר שעושים פינוי בינוי אם יש רוב. ויש יותר מרוב.. אני מעריך את הרב יצחק כהן שהוא ת"ח חסיד ועניו. אבל שמואל הנביא שכונה ענקית וגם אם הוא רב השכונה. זה לא 'מרא דארעא דישראל' או גדול הדור שמחויבים לשמוע לדעתו. תלמידיו שישמעו. אך לכפות זאת על אלו שאינם תלמידם במלחמת חורמה. אין זה דרך. וכואב לי שמרן הרב יצחק עכשיו הוציאו מכתב ממנו. ורוב ככל ישראל הולכים לאורו. וחבל מאד שכך המצב. יש עוד צדדים. לנו אין מס' דירות שיש לכמה הראשים שלוחמים בפינוי בינוי. וגם הרב יצחק כהן עם כל הכבוד לא כולנו קיבלנו דעתו עלינו. ואכמ"ל. אחר המחילה מכבוד תורתו וגדולתו.