פסק הלכה דרמטי ממרן שליט"א בעניין פינוי בינוי [בשכונת שמואל הנביא]

סטָטוּס
סגור לתגובות נוספות.
מחילה, לא מבין מה אתה טוען, אם ישנה סוללת רבנים החולקת, זכותי לסבור כמוהם, ומי שלא מתאים לו שיתבעני לדין תורה.
תסבור כמוהם . לבריאות.
תכתוב כאן בצד ואני חולק. [אל תשכח להעלות לכאן].
1726577893264.png
וגם כאן
1726578405416.png

נערך לאחרונה:
בתור אחד מתושבי השכונה אני חתמתי בעד הפינוי בינוי. .
וכואב לי שמרן הרב יצחק עכשיו הוציאו מכתב ממנו. ורוב ככל ישראל הולכים לאורו.
זה הזמן לקיים מצוות "ועשית" מהודר
על ימין שהוא שמאל וכ"ש על ימין שהוא ימין!!!
מורך ורבך , לא?

זה הזמן לקיים מצוות "ועשית" מהודר
על ימין שהוא שמאל וכ"ש על ימין שהוא ימין!!!
מורך ורבך , לא?
באמת זה הפתיע אותו מאד. אך חבל לגרום להרבה אנשים ששומעים למרן. שכעת יעברו על 'לכאורא' דבריו. לא חושב שרובם ישר יבטלו את דעתם כעת. אני כעת חושש מחמת דעת מרן. אך רבים מתלמידי גדול דורנו המתגוררים בשכונה מסופקני אם ישר יקפלו עמדתם. אלא ינסו לדבר עם מרן שיחזור בו (שיבין את דעתם) וכו'

מתי? כשבשמואל הנביא היו יותר כלבים מתושבים? וכשהתושבים ברובם היו מחללי שבתות?
כן.
כיון שרוב התושבים שומרי התורה קיבלוהו לרב עליהם הוי מרא דאתרא.
ולא ראינו באף פוסק שכתב שכיון שבמצרים היו הרבה קראים (אולי רוב איני יודע), וכלבים וגויים, הרמב"ם לא נקרא מרא דאתרא שם. וכנ"ל לגבי רוב המרי דאתרין שהוזכרו בפוסקים.

כן.
כיון שרוב התושבים שומרי התורה קיבלוהו לרב עליהם הוי מרא דאתרא.
ולא ראינו באף פוסק שכתב שכיון שבמצרים היו הרבה קראים (אולי רוב איני יודע), וכלבים וגויים, הרמב"ם לא נקרא מרא דאתרא שם. וכנ"ל לגבי רוב המרי דאתרין שהוזכרו בפוסקים.
אז מרא דארעא דישראל הוא הרמב"ם?
וגם אז באותה תקופה רוב התושבים היו תלמידי הרב אלבז, ואם מישהו הפך את שמואל הנביא לחרדית, זה הרב אלבז.

באמת זה הפתיע אותו מאד. אך חבל לגרום להרבה אנשים ששומעים למרן. שכעת יעברו על 'לכאורא' דבריו. לא חושב שרובם ישר יבטלו את דעתם כעת. אני כעת חושש מחמת דעת מרן. אך רבים מתלמידי גדול דורנו המתגוררים בשכונה מסופקני אם ישר יקפלו עמדתם. אלא ינסו לדבר עם מרן שיחזור בו (שיבין את דעתם) וכו'
חבל שמרן בשו"ע גרם להרבה אנשים לעבור על איסור דיבור בחזרת הש"ץ שגדול עוונו מנשוא...

הרב יצחק כהן ת"ח חשוב וצדיק אך לא רבם של כל השכונה. כמו שרב ראשי לא רב של כל ישראל. אין כולם חייבים לקבל את דעתו. וכי אנחנו חתמנו בקניית הדירה בשכונה שנצייט רק לדעת רב השכונה? זה שייך רק בקריית צאנז נתניה שם יש חוקים של חסידות צאנז. אנחנו מכבדים ומעריכים מאד את הגה"צ הרב יצחק כהן. אך יש דעות נוגדות לו. ולא קיבלנו אותו (רוב השכונה) לרבנו ומורנו. בהלכה ובהשקפה אנחנו (רובם) הולכים לפי דעת מרן זצ"ל ויבדל"ח מרן שליט"א ולא לפי רב השכונה. ולכל אחד יש את רבו.

אך רבים מתלמידי גדול דורנו המתגוררים בשכונה מסופקני אם ישר יקפלו עמדתם. אלא ינסו לדבר עם מרן שיחזור בו (שיבין את דעתם) וכו'
א. זה לא נכון תלמידיו הרבים כבר מצייטים לפסק.
ב. לגופן של דברים אי מבין אותך שאתה חושב שאתה מפסיד ממון וזה קשה לך אבל למי שמחפש אתהאמת צריך להתבטל לחכם ולא לנסות להוציא ממנו היתרחים.
אגב כמו שמרן שליט"א כתב יש תוכניות מעולות של תמא 38 שהרבנים בעדה שנותנת 2 חדרים ושתי מרפסות כך שגם הגשמיות לא מוזנחת כאן.
ואני יחדש לך שגם הרבה אשכנזים עוברים אליה , ומבינים שזה יותר כדאי - מבלי להוסיף מאות שכנים, חנויות ראוה וקומות מסחר, גלות ל-10 שנים, ושאר מרעין בישין.
והנוטל עצה מן הזקנים אינו נכשל. אשריך!

סטָטוּס
סגור לתגובות נוספות.
חזור
חלק עליון