ויאמר יצחק יש כאן איזה גברת שלקחה רציני מדאי את כל העסק של הצבא , וטוב שלפחות השאירו מילון מושגים בסוף שיסביר לנו קצת את הקודים שלהם
אני הייתי ממליץ לעשות סיפור כזה מנשות האברכים שרצות ומתרוצצות וטורחות בלי לקבל הערכה מאף אחד מסביב וגם בלי לחכות למחיאות כפים
*נלחמות בשקט. מנצחות בגדול. לכבוד נשות המילואים הלביאות.*
בוקר. כוננות עם שחר. הקפצה. הילדים אומרים משהו. בדיקה. התראת שווא, סתם משחקים. חוזרת למיטה לשבע שעות השינה המטכ"ליות שאני אף פעם לא זוכה לממש עד תום. עוד הקפצה. הפעם התראת אמת, הילדים רבים, מרחיקה את הקטנה הבלתי מעורבת, שלא תיפגע. מעלה את הגדול למשפט. יצא בזול, קיבל חנינה.
התארגנות ליציאה לשטח. בודקת שכל הפק"לים נמצאים, מעלה את הילדים על ציוד, 'מספרי ברזל להתפקד' וחוצים גב"ל (גבול בדרך לגן). בלת"ם, בכי, בלאגן, הקטנה שכחה את המוצץ. שולחת את שני הגששים לאיתור. שלילי. הקטנים יורדים לפזצט"א. יש! המשימה בוצעה עם אפס כתמים! המוצץ הסתתר מאחורי קרוקס סורר שהסתנן מתחת לספה. מתחילה לנוע לנ.צ. השונות. ילד אחד, שניים, וסוגרת מעגל עם הקטנה בגן. קטנה בלחי והמשכנו.
מניעה את הרכב ויוצאת לכיוון הנ.צ. הבאה, מתפללת שלא אאחר ואקבל דקות ביציאה.
נוסעת בשיירה אחת ארוכה שנעה באיטיות (פקק) עד שלבסוף דוקרת את הנ.צ. מחנה את הרכב ועולה בדילוגים למשרדים. משימות מבצעיות מכל הכיוונים יחד עם טלפון מהגן על עזרה הומניטרית שהקטנה צריכה (היא אומרת שכואב לה ה... משהו התורן). מנסה להגיע לאיזו שהיא עסקה עם הקטנה, ומקווה שזה יחזיק מעמד ויביא להפוגה.
יוצאת מהמשרדים ו... וואי, אין אספקה לצהריים... לא צו 9 זו הבעיה שלי... צו 8... מנסה לאתר סופר, לחתור למגע כמה שיותר מהר ולהגיע לקופה המהירה. צל"ש על רכישה מהירה. חוזרת לרכבת, מבצעת איסוף מנקודה לנקודה. עולים חזרה לבסיס האם ופריסת צהריים. מגישה את הצלחות ומנסה למנוע דו"צ מהכפית של הקטנה אל עבר האחים. הצלחה חלקית. השמלה נפגעה, אך הילדים חולצו בהצלחה. מכריזה בסמכותיות על חדל אש. הקטנה נוצרת את הכפית ומכניסה לפה.
הולכים לגינה. הסתערות על המתקנים. הגדול שלי נכנס מהחלון סטייל ימ"מ וחודר אל התור למגלשה. נכנסת למו"מ להסדרת התור בתקווה שלא תהיה הסלמה. הגענו להסכם עד לפעם הבאה. מוציאה את המנאכי"ם (מנות אין כוח יותר מזה) של ארוחת הערב בספסל. הילדים מזהים את המטרה ונעים במהירות אל הפיתה. הקטנה מגיעה באיזה שהוא שלב ובעיקר מסייעת הומניטרית לציפורים שיאכלו את כל חתיכות הפיתה שהיא משאירה מסביבה.
לקראת סיום הלוזי"ם (לו"ז ילדים מתוקים), מקלחות, מור"קים לפני השנה שאבא סיפר לי, מעלה אותם על ב' (פיג'מה) והדממה. שקט בגזרה. מתיישבת על הספה. מרגישה מיסוך עשן שעוטף אותי. מתעוררת לקול צלצול הפלאפון. אולי זה בעלי? מזהה את היעד ונעה לכיוונו בזריזות. יש לו כמה דקות. משתפת בחלק מהאתגרים. נושכת שפתיים שיישאר רק חלק. יודעת שעם ישראל צריך אותו חזק. וגם אני. תומכת, מעודדת וגם מתחזקת. נגמר הזמן. רות. סוף. ובלב יודעת שיש פה משהו שמעל הזמן.
נוחתת חזרה למציאות ורואה את שדה הקרב שמתחולל בבית. מתחילה מהנכנ"ש (ניקוי כלים, ניקוי שיש) וממשיכה הלאה בטיהור המבנה. מתלבטת אם גם אני אלך על מנא"כ ואז... דפיקות בדלת... הסיוע הלוגיסטי של השכנות החמודות שדואגות לפנק מדי פעם. איזה תומכות לחימה מקסימות. אוכל, מקלחת, עולה על ב' ונכנסת למצב שינה. העיניים כמעט נעצמות. חיוך קטן על עוד ניצחון קטן במלחמה. ביחד נלחמים ביחד מנצחים. הדממה.
נשות המילואימניקים, הלוחמות הגיבורות
מצדיעים לכם
,
עם ישראל
(ישראל פסטרנק)
*מילון צבאי קצר*:
_*כוננות עם שחר* - תרגולת צבאית של כוננות גבוהה במיוחד בשעת בוקר מוקדמת_
_*שעות שינה מטכ"ליות* - על פי הפקודות לכל חייל מגיע שבע שעות שינה בלילה_
_*פק"ל* - פקודת קבע לקרב. דברים שהחייל חייב שיהיו עליו בעת יציאה למשימה מבצעית_
_*מספרי ברזל* - הדרך למנות חיילים בעת יציאה לשטח בכדי לוודא מעקב אחר כולם_
_*גב"ל* - גבול בין לאומי_
_*בלת"מ* - בלתי מצופה. אירוע שהתרחש בצורה שונה מהתכנון המקורי_
_*פזצט"א* - פול, זחל, צפה, טווח, אש, אלו הצעדים שעל לוחם לנקוט בעת היתקלות באויב. משמש גם ככינוי להשתטחות על הקרקע_
_*נ.צ.* - נקודות ציון. התנועה במשימות צבאיות מתרחשת על פי סימון של נקודות מסויימות במפה_
_*סגירת מעגל* - כשהכוחות מצליחים לסגור על מטרה שנמלטת_
_*דילוגים* - דרך התנועה של חיילים בכניסה לשטח לחימה, ריצה מהירה ממחסה למחסה_
_*שעות ביציאה* - אחד מהעונשים שחייל יכול לקבל. הוא צריך להישאר בבסיס מספר שעות ורק לאחר מכן הוא רשאי לצאת לביתו_
_*צו 9* - ארגון שחרט על דגלו את מניעת הכנסת האספקה והסיוע לאזרחי האויב בעזה בשעת מלחמה_
_*בסיס האם* - הבסיס המרכזי של היחידה_
_*דו"צ* - דו צדדי. כינוי לירי שגוי בין כוחותינו לכוחותינו_
_*ימ"מ* - יחידה משטרתית מיוחדת שעוסקת גם בחילוץ חטופים במצבים מסובכים_
_*מנ"ק* - מנת קרב. מנות המזון שמקבלים החיילים בשטח_
_*מדי א'* - מדים ייצוגיים שחיילים סדירים וקצינים צריכים ללבוש אותם בשטחים ציבוריים_
_*מדי ב'* - מדים פחות רשמיים שהחיילים לובשים בבסיס, מתאמנים איתם ולוחמים איתם_
_*מור"ק* - מורשת קרב. סיפורי היסטוריה צבאית של חיילים ויחידות צבאיות שמעבירים מדור לדור_
_*נקנ"ש* - ניקוי נשק_
_*הדממה* - נוהל שכל היחידה יוצאת לחופש יחד ואין פעילות ביחידה_