• מעוניינים להכניס את הספר שלכם או לרכוש את ״אוצר החכמה״? שלחו מייל לכתובת: otzar@moreshet-maran.com

הראשל"צ לתלמידי הישיבות: "לקרוע את צווי הגיוס, לזרוק לאסלה ולהוריד את המים"

אביאל י

Active member

הראשל"צ לתלמידי הישיבות: "לקרוע את צווי הגיוס, לזרוק לאסלה ולהוריד את המים"​

חבר ה'מועצת' הראשל"צ הגאון רבי יצחק יוסף התייחס לסוגיית צווי הגיוס הנשלחים לאלפי תלמידי ישיבות ובשיחה שמסר השבוע לתלמידים, קרא להם לקרוע את צווי הגיוס ולהשליך לאסלה: "צריך ללמוד תורה, בשביל מה חזרנו לארץ ישראל? בשביל להיות חילוניים? אנחנו בתקופה שקשה מאוד לעולם הישיבות" | בלעדי (חרדים)​

כיכר השבת | 13:44

חבר מועצת חכמי התורה, הראשל"צ הגאון רבי יצחק יוסף, בהוראה לתלמידי הישיבות לקרוע ולהשליך לאסלה את צווי הגיוס שהצבא שולח בימים אלו לתלמידי הישבות.
בשיחה שמסר הגר"י יוסף בתחילת השבוע לתלמידי ישיבה בירושלים, פנה הרב לתלמידים ואמר: "אתם ברוך ה' יושבים ולומדים, יש לכם בעיות של הצבא, שלחו לכם צו גיוס, תשמעו לגדולי ישראל. אני הראשון שהכרזתי על זה, עוד שאף אחד לא דיבר על זה, בחודש אדר שעבר, הייתי עוד בתפקיד והכרזתי שאם לא ייתנו לנו ללמוד כאן - נסע לחוץ לארץ, צריך ללמוד תורה, בשביל מה חזרנו לארץ ישראל? בשביל להיות חילוניים?".
הגר"י יוסף שיתף: "אמרתי דברים ברורים והגישו עלי בג"צ נתנו הוראה להוציא אותי מהתפקיד שלי כדיין בבית הדין הגדול, לא הצליחו, עמדנו בפרץ, 'לא תגורו מפני איש', גל ראשי הישיבות - בעיקר האשכנזים - התקשרו אלינו וחיזקו".
הגר"י הורה לתלמידים: "אני אמרתי שאם יגיע צו גיוס - לקרוע את זה, יש לכם אסלה בבית? אין בית בלי 'בית כסא', תקרעו את זה (את צו הגיוס. י-כ), תזרקו בתוך האסלה ותורידו את המים. שום דבר, לא להתחשב".

הגר"י הוסיף ואמר לתלמידי הישיבה: "תזהרו לא לעבור באור אדום, לא לעשות עבירות תנועה. למה אני אומר את זה? היה בחור שעשה עבירות תנועה, עצרו אותו - ראו שהוא עריק ולקחו אותו למעצר".
"אל תפחדו", הקב"ה איתכם", הוסיף הרב יוסף: "נקווה שיעבור, זו תקופה שקשה מאוד לעולם הישיבות, יש גזירות, תהיו חזקים".

נערך לאחרונה על ידי מנחה:
שמעתי באומרים לי מה קרה מרן שליט''א הפך להיות מנטורי קרתא . קיצוני וכדו'
אבל האמת צריכה להיאמר שכל זמן שהיה תקופה של גזירות על עולם התורה המנהיגים של הציבור יצאו מגדרם משום שבמלחמה כמו מלחמה שולפים את כל כלי הנשק שיש כדי לשמור על כל משמר על גדיי הצאן שחלילה לא ילכו לרעות בשדות זרים
זה היה עם מרן מלכא זצוק''ל שאמר שנלך לחו''ל ואח''כ גם אמר לרה''מ שגזירת הגיוס קשה לו יותר מפטירת בנו .......ועוד ועוד
אח''כ זה היה גם עם חכם שלום זצוק''ל על הדמעות שלו בכינוס שלושת המועצות ב''ב ועוד כל מני אמירות חריפות
ועכשיו גם מרן שהיבדל''ח אין מה לעשות הציבור לא יכול להישאר ללא מנהיג בלי מרן שליט''א עד עכשיו אף אחד לא היה מדבר נגד הגיוס בצורה חד משמעית אין ספק שמרן שליט''א היה הנחשון הראשון
אשרינו שזכינו

בעקבות הסערה שאמרן מרן רבינו מנהיג הדור שליט"א שגם מי שבטלן לא יתגייס לצבא שלא יתקלקל
פורסם בתקשורת:

נשות הלוחמים מגיבות: "מרן הגר"י יוסף צודק"

תנועת נשות הלוחמים למען קדושת המחנה מתייחסת לסערה: "קדושת המחנה לא נשמרת. מדוע שהחרדים ירצו להתגייס?"

אבי יעקב י"ד בכסלו תשפ"ה, 15/12/24 13:43

תנועת נשות הלוחמים למען קדושת המחנה מתייחסת לסערה על דבריו של מרן הראשון לציון רבי יצחק יוסף שתועד אומר כי גם מי שאינו לומד אסור לו להתגייס לצה"ל. בתנועה ציינו כי דבריו של הרב יוסף התייחסו לחשש מפני חילון של מתגייסים חרדים והסבירו כי על צה"ל לספק פתרונות ומסגרות מתאימות לחרדים המבקשים להתגייס לצה"ל ולהפסיק לקדם אג'נדות פרוגרסיביות המחלישות את רוח הלוחמים.

אפרת לופו, רכזת קשרי ממשל בארגון חותם ומייסדת התנועה הסבירה: "דבריו של הרב יצחק יוסף מבטאים חשש אמיתי גדול וכאב על בחורים חרדים אשר בחרו להתגייס לצה"ל ואיבדו את אמונתם בשל החוסר במסגרת המתאימה לאורחות חייהם. אם בחור חרדי מאבד את אמונתו בצה"ל מדוע שהחרדים ירצו להתגייס? צה"ל חייב לקדם מסגרות מתאימות לשמירה על אורח חיים תורני ובכך לפתוח את השורות לאלפי חרדים המבקשים להתגייס".

לופו הוסיפה: "המחויבות של כולנו להצלחת צה"ל ולמצוות עזרת ישראל מיד צר לא מוטלת בספק. כנשות ללוחמים אשר משרתים במילואים מאות ימים מאז תחילת המלחמה בעוד אנו צריכות להחזיק את ביתנו מבחינת מעשית ורוחנית אנו קוראות לכל מי שיכול לתרום את חלקו בצה"ל לעשות זאת. אלא שגם אנו נתקלות פעמים רבות במקרים בהם בוחרים בכירי צה"ל לקדם אג'נדות וערכים הפוגעים ברוחו של צה"ל ובקדושתו כצבאו של היהודי. לא לשם כך שלחנו את בעלינו הגיבורים למאות ימים מול האויב האכזר".

"צה"ל כצבא יהודי חייב להיות מחובר לערכי היהדות והמסורת, משם שואבים הלוחמים את כוחם לעמוד במלחמה הקשה בה אנו מצויים ומכוח ערכי נצח אלו הם מכים באויב בכל החזיתות. צבא יהודי עם רוח יהודית הוא צבא מנצח. אנו קוראות לבכירי צה"ל לחדול מקידום אג'נדות זרות, לדבוק בערכי היהדות ולהתמקד כל כולו בהשגת הניצחון המוחלט ובהשמדת האויב".

על מי כבודו מדבר כי אני לא התכוונתי לכבודו
לא עליך! פשוט, עברתי על השרשורים וראיתי שיש פה אנשים שמסלפים את המציאות, ומתעלמים מעובדות!
1. מי נלחם לשמר את הפסקים של מר"ן בכל הכח?
2. מי הכי קרוב בהשקפה למר"ן? וכו' וכו'

לא כל הרבנים בש"ס חושבים כמו הראשל"צ שליט"א על מי שלא לומד ואכמ"ל וד"ל
איזה רב חולק על דברי רשכב''ג זצוק''ל שכתב במפורש במכתב עוד בשנת תש''ס שגם מי שאינו לומד לא להתגייס איזה רב יכול לקחת על כתפו בחור בישיבה שהוא בטלן ונמצא במסגרת ישיבה בתיבת נח להגיד לו להתגייס ש 90 אחוז הוא יורד מהדרך מציאות

חזור
חלק עליון