• מעוניינים להכניס את הספר שלכם או לרכוש את ״אוצר החכמה״? שלחו מייל לכתובת: otzar@moreshet-maran.com

יש לכם כעת את ההזדמנות שמרן רבינו עובדיה השתוקק אליה ולא זכה לה...

לא זכה לה? תיארתי לעצמי שמיד אח"כ לקחו אותו לשם...

רק עד 2:30? בעבר היה עד 4:00...
אכן לא זכה
בעיקרון הערבים שם סגורים בבתים כמו עכברים עד המואזין שזה בסביבות 4, אבל שיפנו מהר אומרים עד 2.30

אכן לא זכה
ב"ה אני זכיתי בהיותי בחור לנסוע לשם כמה וכמה שנים ביום ההילולא (ולא רק...)
יש לציין שביום זה אפשר להגיע גם לקבר יהושע בן נון, גם לקבר כלב בן יפונה וגם לקבר נון אביו של יהושע.
בעיקרון הערבים שם סגורים בבתים כמו עכברים עד המואזין שזה בסביבות 4, אבל שיפנו מהר אומרים עד 2.30
הגיוני, כי אם אומרים 4:00 עד שכולם יוצאים לוקח שעה, ואם אומרים שפתוח עד 4:00 ומתחילים להוציא בשעה 3:00 כולם מתלוננים ולא רוצים לצאת, כי אמרו עד 4:00. לכן אומרים עד 2:30. יפה מאוד.

נדמה, שמכל התיעודים מביתו של מרן, זה אחד התיעודים שהכי יחרטו במוחי. איך שהוא חיי את גדלותו של יהושוע בן נון, אתה מרגיש את האש שבוערת. היום כשאנו הולכים לקברים אנחנו הולכים בשביל להתפלל על עצמינו וכו', מרן רצה ללכת לקבר בכדי להיות על מקום קדוש, בכדי להרגיש קירבה ליהושוע. איה גדולים, יתומים אנו.
גם אותי תפס המשפט: "זכה ללמוד תורה מפי משה רבינו..."
לזכרו תאוות נפש.

גם אותי תפס המשפט: "זכה ללמוד תורה מפי משה רבינו..."
לזכרו תאוות נפש.
ההתלהבות המיוחדת של מרן, איי.... מי לא זוכר, כשהיה מגיע לקטע שיוסף נמכר על ידי האחים ויעקב אבינו בוכה (כאן תיכנסו לתמונה, ותנסו להיזכר): ויעקב אבינו היה בוכה ושואל, "איפה יוסף, שיאמר לנו דברי תורה"?????????....... והיה בוכה דמעות שליש!!!

ההתלהבות המיוחדת של מרן, איי.... מי לא זוכר, כשהיה מגיע לקטע שיוסף נמכר על ידי האחים ויעקב אבינו בוכה (כאן תיכנסו לתמונה, ותנסו להיזכר): ויעקב אבינו היה בוכה ושואל, "איפה יוסף, שיאמר לנו דברי תורה"?????????....... והיה בוכה דמעות שליש!!!
יש לך להעלות לכאן הסרטה (/הקלטה)

מעניין יש תמונה שפורסמה בהיותו בקבר יהושע בן נון?!
כמעט ואין תמונות של רבינו בבית קברות ובציוני הצדיקים מלבד כמה בודדים אשר נער יספרם, בציון החיד"א, קבר רחל, ציון ר' שלום משאש, וקבר הרבנית ע"ה

חזור
חלק עליון