אומר את אשר שמעתי ממרן זיע"א, וע"פ מה ששמעתי בשיעור השבועי של מרן שליט"א.
מרן הביא את דברי התוס' שמצוות שבויים עם כל החשיבות שלה אין פודים יותר מכדי שווים כדי שלא יחזרו לעשות כן שוב, וכתבו ע"ז תוס' סכנה שאני, דהיינו שכאשר יש סכנת נפשות זה דוחה אפי' אם משלמים יותר מכדי שווים.
אני מודע לטענה שהרי משחררים מחבלים עם דם על הידים ושיחזרו להרוג שוב (82% כמו שפורסם חוזרים לטרור)
מרן הראש"ל שליט"א אמר בשיעור השבועי אתמול, כי לא היה לצה"ל פצצות למטוסים, עד כדי כך שהם היו עולים לשמיים רק כדי להפחיד את המחבלים... ע"כ
תראו- כאשר יש חיילים בשטח אויב, ויש עליהם איום מבניין או מבונקר וכדו' מגיע מטוס ומסיר את האיום.
אבל כשאין תחמושת על המטוס, החיילים צריכים להתמודד לבד!!! ולכן רק בקרב ג'בליה יש קרוב ל - 70 חיילים הרוגים רק בשלוש חודשים האחרונים!!!
וכל זה מתעכב בגלל ה"ידידה" שלנו ארה"ב שלא מוכנה לתת תחמושת רק אם ניתן סיוע לעזה (שכמובן מגיע לחמס ברובו).
ואחרון הכביד - טרמפ שלחץ על ישראל לעשות את העסקה עוד לפני כניסתו לבית הלבן, למען כבודו האישי להראות לכל העולם שעוד כשהוא נמצא בחוץ הוא מצליח להחזיר חטופים (הוא אמר שאם לא ישחררו מחבלים הוא "יפתח את שערי גהינום על חמס" כנראה הוא התכוונן לפתוח לחמס את שערי גהינום ולהוציא את המחבלים מהכלא....).
נמצא שהעסקה באה בלית ברירה, גם כי לוחצים מבית ומחוץ. גם כי אין תחמושת וחיילים מתים בגלל שאין תחמושת. שהרי לעצור את הקרב ולצאת מעזה זה בכלל לא שייך, אז חיילים נשלחים כצאן לטבח כדי להפעיל לחץ על חמס ולבנתיים נופלים קורבנות בעמ"י.
וכמובן - שעת הסכנה שאני, שיש חטופים חיים (וגם שמשחררים בעסקה חטופים מתים, הרי שאם לא היו מסכימים לזה, גם החיים לא היו יוצאים, ולכן אין כאן טענה אים משחררים מחבלים על גופות, הרי בזה לא שייך לכאורה פדיון שבויים)
הבהרה - הדברים נכתבו ע"י ליבון הדברים עם חברותא, לא קראתי את כל הדברים שכתבו קודמי, מקווה שלא חזרתי על דברים של קודמי, או שלא התייחסתי לטענות אחרות שכתבו.