• מעוניינים להכניס את הספר שלכם או לרכוש את ״אוצר החכמה״? שלחו מייל לכתובת: otzar@moreshet-maran.com

האם יכול לומר קדיש כשעומד בחוץ

אדם שעומד מחוץ לביהכנ"ס בזמן שיש מניין בפנים (לצערנו הרב זה נהיה הרגל בקרב חלק מהאנשים עוד מזמן הקורונה) ורוצה להגיד קדיש עם הציבור מבלי להיכנס, האם רשאי?
האם מישהו ראה התייחסות לכך בפוסקים?

זכור לי שבקורונה דנו במי שעומד בעזרת נשים, שאינו יכול לומר קדיש אם אין שם עשרה, ולכאו' ה"ה.
בספרי הפוסקים? אוצה"ח לא מצאתי דבר. אולי כבודו, דפקיע שמיה במציאת מקורות, יוכל למצוא לנו קצה חוט.

זה לא מה שהתכוונת שאמצא, אבל לע"ע אני מביא את זה:
שאלה - 217107
שלום לכבוד הרב
האם מותר למתפלל לומר קדיש כאשר הוא מחוץ לבית הכנסת לבד ומצטרף למניין שבפנים שכן אומרים את הקדיש?
תשובה:
בהחלט לא, הוא צריך להיות בתחום בו נמצאים יחד עשרה אנשים.

שאלה - 205494
שלום לכבוד הרב יש לי חיוב האם אני יכול להגיד קדיש ליד החלון מחוץ לבית הכנסת ואני רואה את המתפללים ויש לידי עוד מתפללים לא מניין אוהבים את הרב אהבת נפש
תשובה:
במקום בו אתה אומר קדיש אתה זקוק לעשרה.

אדם שעומד מחוץ לביהכנ"ס בזמן שיש מניין בפנים (לצערנו הרב זה נהיה הרגל בקרב חלק מהאנשים עוד מזמן הקורונה) ורוצה להגיד קדיש עם הציבור מבלי להיכנס, האם רשאי?
האם מישהו ראה התייחסות לכך בפוסקים?
עין יצחק הקורונה בהלכה
1752127895070.png

מצורף תשובה
ישר כח
גם אני חשבתי כך בתחילה והבאתי ראיה מזה שיכול לומר קדיש בלחש (ראה כאן בתגובה) אבל שאלתי כמה מורי הוראה והם הורו לי שאינו יכול לומר קדיש כיון שזה נחשב לדבר שבקדושה וחייב עשרה והנה דעת מרן שליט"א שיכול לומר
ואין זה חולק על מה שהביא הרב לעיל מעין יצחק ששם מיירי שצריך שיהיה במקום אחד עשרה כמו שנראה מדבריו

מצורף תשובה
נפלא ביותר, אשריך.
כך חשבנו תמיד, דלא שנא הא מהא דנחשב לו תפילה במניין אם יש עשרה במקום אחד והוא מתפלל עמם כאשר עומד בחדר אחר.
וכמו שאמר חברינו @מנשה- אינו סותר למה שכתב הרב בעין יצחק, דבא לאפוקי מזה שלא יהיו מפוזרים בכמה מקומות.

חזור
חלק עליון