• מעוניינים להכניס את הספר שלכם או לרכוש את ״אוצר החכמה״? שלחו מייל לכתובת: otzar@moreshet-maran.com

אולי הגיע הזמן להפסיק ביזדים את השיר העממי "יחי אדוננו" וכו' לא מתאים ולא מכובד!

כתיבה וחתימה טובה!

שלמה הפלאפל הנ"ל משפחתו המקורית היא "עמר" עין בספר ירושלים בתפארתה עמוד תט"ז

בכל אופן שלמה הנ"ל כל יום שהיו באים יתומי הרב מנחם ישועה ע"ה (מראשוני תלמידי מרן ח"ר עובדיה בישועה ורחמים וכן בשאול צדקה נלב"ע כ"א תמוז,)
לאכול צהרים כל יום בחנות והיה מכבדם עד בלי די, והיו מקבלים כוס מיץ גזר טבעי ללא תוספת כסף, ועד יומו האחרון של אחד מבניו ר' יוסף דויד ישועה ע"ה זכרה זאת לטובה נלב"ע י"ד אב

דבר פלא עצום יש לציין, שבשיעור השבועי היזדים השנה באותה שבוע של היארצי'ט של חכם מנחם הנ"ל סיפר מרן הראש"ל סיפור על האלמנה מרת רגי'נה מלכה עיי"ש בעניין שאין אביו של הנימול בשעת בברית, מי יברך ברכת שהחיינו, הפלא ופלא וכמובן לאחר בירור הרב שליט"א לא ידעה שזה יום השנה של חכם מנחם ישועה
וכמובן שזכיתי להפגיש פחות משנה לפטירת ר' יוסף ישועה ע"ה לראש"ל ח"ר יצחק וזה היה ממש שמחה לאחר חמישים שנה שלא ראו זה את זה ואף למדו ביחד בת"ת יבנה ברחוב אבינעם ילין (היום קרעשניף) ואף גדלו ביחד כידוע שח"ר עובדיה היה הפוטרופוס על היתומים עיין באביר הרועים ובמקצת בספר לחו חזו מפעלות ואכמ"ל
אמת ויציב. ובאגב לפני כמה ימים נסעתי עם אחד מזקני ירושלים באזור רח' זכריה והראה לי את בית משפ' ישועה הנ''ל שעודנו עומד בשממונו וסיפר לי כמה דברים מעניינים על המשפחה הכבודה.

אמת ויציב. ובאגב לפני כמה ימים נסעתי עם אחד מזקני ירושלים באזור רח' זכריה והראה לי את בית משפ' ישועה הנ''ל שעודנו עומד בשממונו וסיפר לי כמה דברים מעניינים על המשפחה הכבודה.
כתיבה וחתימה טובה!

למה רח"ל בשממונו נמצא שם את הבן הרוק ר' יו"ט חנניה ישועה יצ"ו

ההוא של"ע קיבל מכה אכזרית בהפגנות על חילול השבת, עד זוב דם בשב"ק ולא אכל ולא שתה כמה ימים כי היה צ"ל הבדלה במוצש"ק ומוחו נפגע קשות נפש וגוף אבל הוא כל היום בויז'ניץ ממול ברחוב נחמיה (רק תעבור הכביש) לומד ולומד ובקי ובכל התורה כולה ונעזר רבות בגש'ם וכו' ע"י כמה חסידי אומות העולם של ויז'ניץ נר"ו

וביקרתי אותו לאחרונה והסכים לי ליכנס לבית הספרים (הסלון) עוד של אביו ח"ר מנחם ישועה ועדין כל הספריה עומדת על תילה תרתי משמע עם ספרית אחד האחים שלא השאיר זש"ק ח"ר אברהם ישעיהו ישועה ז"ל נלב"ע צום גדליה, ודי בזה כי אין כאן המקום ועוד חזון למועד

הבית בחסות וטיפול אחותו הצדיקה מרת רות מזרחי שבעלה הוא הדיין הכשר מישיבת "חברת אהבת שלום" יכב"ץ בעיה"ק והמקדש ח"ר דויד מזרחי שהיה אף בימים שעברו רב בית הכנסת "מטלון" יכב"ץ ברחוב אלפנדרי מול בית הכנסת "יגל יעקב" יכב"ץ (כמדומני ואם זכוני לא מטעני סיפר לי נז"י משה חבושה ששם היה מתפלל נז"י רפאל אלנדב)

נערך לאחרונה:
זו היתה נקראת "המורחת", על שם מי שהיה חש בגרונו, היה בא אצלה והיתה יוצקת ומורחת לו בגרונו איזה חומר חריף מן הגיהנום, ולאחר מכן כאבי הגרון פסו תמו ונעלמו מן העולם.
כתיבה וחתימה טובה!

מ""מ היא הייתה בעיקר אחות מוסמכת שעד לפני פחות משנה אף על הדלת היה עוד הפתק "אחות מוסמכת"
מטעם העד"ח ועל צבאם הגר"י פישר בעל האבן ישראל, ועוד כמה חכמים וסופרים והייתה נאמת בבדיקת כל העיינינם
ובזכות הטיפול באשת האדמו"ר מבעלא שליט"א זכתה לזש"ק וד"ל ואכמ"ל
ולאנשים קשי יום ואברכים ובני תורה הייתה לוקחת ממש מעט כסף שאף לא הספיק לכיסוי הזריקה
בשב"ק הייתה קמה לנץ החמה ב"(חכם) שמש צדקה" ומיד מטפלת בהליכה רגלית לכל אותן נשים חולות סוכר אם בבוכרים אם בבית ישראל אם מאה שערים בבתי אונגרין וכ"ז למרות שהייתה בשנים האחרונות לחיה משותקת האחת מרגלותיה וכ"ז כל שבת עד השעה לא פחות מ11:00
כשנכנסת לעזרה בביהכ"נ הנ"ל אב"ד מקודש חכם יעקב מוצפי היה עומד לכבדה וכששאלו את פיו לא מבעיה שלא היה רואה כי אסור להסתכל אלא אף אם הייתה רוצה לראות רח"ל לא היה שייך במציאות (תראה ותבין) היה אומר אני מרגיש קדושה מיוחדת ויודיע שהיא נכנסת
ת.נ.צ.ב.ה. ז"ל

כתיבה וחתימה טובה!

למה רח"ל בשממונו נמצא שם את הבן הרוק ר' יו"ט חנניה ישועה יצ"ו

ההוא של"ע קיבל מכה אכזרית בהפגנות על חילול השבת, עד זוב דם בשב"ק ולא אכל ולא שתה כמה ימים כי היה צ"ל הבדלה במוצש"ק ומוחו נפגע קשות נפש וגוף אבל הוא כל היום בויז'ניץ ממול ברחוב נחמיה (רק תעבור הכביש) לומד ולומד ובקי ובכל התורה כולה ונעזר רבות בגש'ם וכו' ע"י כמה חסידי אומות העולם של ויז'ניץ נר"ו

וביקרתי אותו לאחרונה והסכים לי ליכנס לבית הספרים (הסלון) עוד של אביו ח"ר מנחם ישועה ועדין כל הספריה עומדת על תילה תרתי משמע עם ספרית אחד האחים שלא השאיר זש"ק ח"ר אברהם ישעיהו ישועה ז"ל נלב"ע צום גדליה, ודי בזה כי אין כאן המקום ועוד חזון למועד

הבית בחסות וטיפול אחותו הצדיקה מרת רות מזרחי שבעלה הוא הדיין הכשר מישיבת "חברת אהבת שלום" יכב"ץ בעיה"ק והמקדש ח"ר דויד מזרחי שהיה אף בימים שעברו רב בית הכנסת "מטלון" יכב"ץ ברחוב אלפנדרי מול בית הכנסת "יגל יעקב" יכב"ץ (כמדומני ואם זכוני לא מטעני סיפר לי נז"י משה חבושה ששם היה מתפלל נז"י רפאל אלנדב)
אפשר שלא שמעתי כהוגן, סוף סוף אני רק אורח בירושלים, וגם היינו תוך כדי נסיעה
כעת הגיעני הוידאו הנ"ל בזכות הרב שאולי חפץ בעילום שמו שכתב לי ללחוץ כאן ושם והופ הוידאו הגיע הפלא ופלא, ולפי מה שזה נראה הוא צולם בסביבות שנת תשנ"ג על ידי אחד הבנים של בצלאל מהספרים ואכן רואים שם הרבה דמויות מירושלים של מעלה כמו החכם עלאיוף גיסו של מרן הגרב"צ אבא שאול, שהיה נחבא אל הכלים וזכה להעמיד דורות ישרים, וסמוך לו אדון דוד כהניאן שהיה ממקימי בית כנסת היזדים ולא זכה לזרע של קיימא ועוד ועוד

אפשר שלא שמעתי כהוגן, סוף סוף אני רק אורח בירושלים, וגם היינו תוך כדי נסיעה
כעת הגיעני הוידאו הנ"ל בזכות הרב שאולי חפץ בעילום שמו שכתב לי ללחוץ כאן ושם והופ הוידאו הגיע הפלא ופלא, ולפי מה שזה נראה הוא צולם בסביבות שנת תשנ"ג על ידי אחד הבנים של בצלאל מהספרים ואכן רואים שם הרבה דמויות מירושלים של מעלה כמו החכם עלאיוף גיסו של מרן הגרב"צ אבא שאול, שהיה נחבא אל הכלים וזכה להעמיד דורות ישרים, וסמוך לו אדון דוד כהניאן שהיה ממקימי בית כנסת היזדים ולא זכה לזרע של קיימא ועוד ועוד
ישנו עוד סרט של יונה חנוכה ויצחק כרמלי ז''ל ועוד דמויות נפלאות.

חזור
חלק עליון