בימים האחרונים יצאנו לפסק זמן קצר, כדי לעשות בדק בית וחשבון נפש כיצד הפורום יוכל להגיע לנקיות גדולה יותר בעניין כבוד חכמים, בעקבות תקלה שקרתה, חרף הצעדים וההגבלות שננקטו בעבר. כעת בסיעתא דשמיא, לאחר היוועצות עם דעת תורה, הגענו למתווה שבע"ה יהיה לתועלת לכולנו, להיות בפורום נקי יותר, בו יוכלו הרבנים הגאונים שליט"א מכלל המגזרים לדון בדברי תורה, כדרכה של תורה, ללא חשש של היכשלות חלילה בכבוד חכמים. הנהלים הוחמרו, וננקטו גם פעולות טכניות לשם כך. ואנו שמחים לבשר על פתיחת הפורום בחזרה במתכונתו החדשה. תיתכן אולי אי נוחות קטנה, אבל הרווח הוא של כולנו: פורום נקי וזך! כאן המקום לבקש מהציבור לשים יותר לב על כפתור הדיווח שבכל הודעה, ולדווח על תוכן שלדעתם אינו מתאים, ובפרט בתוכן ישן (שאולי חרף ההגבלות הישנות נשאר בטעות). אנו תקווה שבע"ה נזכה להיות מחכמי ארץ ישראל שנוחים זה לזה בהלכה, ולהגדיל תורה ולהאדירה בדרך התורה אשר דרכיה דרכי נועם וכל נתיבותיה שלום. ונסיים בתודה לכל הפונים בתקופה הזו, ושלחו את חיזוקיהם. תודה על האיכפתיות והשותפות, בע"ה יחד נמשיך להגדיל את בית המדרש הדיגיטלי הנוכחי, אשר מביא ברכה לרבבות אלפי ישראל. חזקו ואמצו!
אופניים רגילים שבהם אדם מתאמץ וגם שומר על בריאותו (וגם חוסך בכסף...) הרבה יותר מתאימים לכל אדם, ובפרט לאברך.באמת פעם רכבתי על אופני הרים, ועצר אותי איזה ת"ח ואמר לי שזה "לא מתאים", ושאעבור לחשמליות!!!
לא רוכש לאף חילוני כבוד!!!למי אתה רוכש יותר כבוד - לאדם חילוני על אופניים חשמליים או לכזה שרוכב על אופניים רגילים? (לא יודע מה רגיל כבר היום...)
תפסיקו עם השטויות והגאווה המטופשת. די!!!
לקחתם יותר מידי הבל ורעות רוח מהאשכנזים
א. יש לך בעיה. חז"ל למדו אותנו לכבד בעלי מלאכה, ובכלל לכבד כל אדם.לא רוכש לאף חילוני כבוד!!!
כבר כתבתי שאני עצמי רוכב על אופניים, אז כנראה שעדיין לא הושפעתי מהאשכנזים...א. יש לך בעיה. חז"ל למדו אותנו לכבד בעלי מלאכה, ובכלל לכבד כל אדם.
ב. כתבתי חילוני כדי שתנסה להסתכל על זה כצופה מהצד.
ג. יכול להיות שדור שלם של עיוות התורה, הרבה בגלל מרדף אחרי האשכנזים, גרם לבלבול מושגים חסר תקדים.
תקרא את התגובות ותראה שכל גדולי התורה שהוזכרו לא ראו בעיה באופניים או בדומה להם ורק "ת"ח אחד" אמר שיש בעיה.
הבעיה הגדולה היא שרוב הציבור חושב כמותו (ציבור האברכים) כיוון שהמושגים מקולקלים - טיפוח "כבוד התורה" (=גאווה), זלזול בעמל כפיים, רדיפת מותרות ועוד.
כל כך הרבה לימוד תורה - ובסוף בראש רק שטויות של "מתאים לבן תורה?" תפסיקו עם זה!
מעולם לא ראיתי תמונה כזו של רבינו עובדיה. וגם כעת חיפשתי בכל ספר המנהיג ולא מצאתי כזאתלמד מאביו מרן זיע"א לעשות כן. יש תמונה של מרן רכוב על אופנוע עם קסדה, בספר המנהיג. בחלק של עובדות והנהגות בסוף הספר. וכן הביא בספר מנהגי הראשון לציון חלק ג
אין דבריך מוכרחים, וידועים לנו עשירים מופלגים שנוסעים בזה [כמו ידידינו נז"י הפייטן מ.ח], וכל אחד יעשה מה נוח לו ומה טוב לואופניים רגילים שבהם אדם מתאמץ וגם שומר על בריאותו (וגם חוסך בכסף...) הרבה יותר מתאימים לכל אדם, ובפרט לאברך.
נסיעה באופניים חשמליים היא פגיעה בכבוד התורה! למה להתעצל? אני מבין שלפעמים אין ברירה - מרחק, הרכבת ילדים וכו' אבל לכתחילה? ועוד לאמר שאופניים רגילים זה פחות מכובד? למה?!?!
מאיפה התורה הזאת?
דעו שבכל העולם אופניים חשמליים נחשבים מוצר של מדינת עולם שלישי.
למי אתה רוכש יותר כבוד - לאדם חילוני על אופניים חשמליים או לכזה שרוכב על אופניים רגילים? (לא יודע מה רגיל כבר היום...)
תפסיקו עם השטויות והגאווה המטופשת. די!!!
לקחתם יותר מידי הבל ורעות רוח מהאשכנזים
כת"ר הגיע ירושליימה ממגדל העמק הרחוקה ולא הודיענו?!אין דבריך מוכרחים, וידועים לנו עשירים מופלגים שנוסעים בזה [כמו ידידינו נז"י הפייטן מ.ח], וכל אחד יעשה מה נוח לו ומה טוב לו
ורק לדעת שיש בזה סכנה גדולה
ושבוע שעבר ב3 לפנות בוקר בעיר העתיקה כמעט שאחד הידידים שלנו נפגע מבחור שרכב על הדבר הזה בהיותנו מהלכים שמה בצוותא חדא
מחילה אני כמעט כל שני וחמישי בירושליםכת"ר הגיע ירושליימה ממגדל העמק הרחוקה ולא הודיענו?!
למיטב ידיעתי אינו עשיר מופלג, ואיבד סכומים עצומים באיזה עסק רע. המקום ימלא חסרונו.וידועים לנו עשירים מופלגים שנוסעים בזה [כמו ידידינו נז"י הפייטן מ.ח],
הספר לא נמצא תחת ידי כעת. אבל בבירור אני אומר לך, יש תמונה כזאת שם. לאחר שמסיים את תולדותיו של מרן, יש את החלק הנוסף שכותב אחרי שהביא את התמונות של הרב יוסף וחכם יעקב עם הגלימה, אחרי הלוויה יש שם פתיחה נוספת ושונה. שם בפרקים הללו תמצא את זה. חפש טוב :)מעולם לא ראיתי תמונה כזו של רבינו עובדיה. וגם כעת חיפשתי בכל ספר המנהיג ולא מצאתי כזאת
יש ב מהדורות לספר, כת"ר אולי מתכוון למהדו"ק הדקה?הספר לא נמצא תחת ידי כעת. אבל בבירור אני אומר לך, יש תמונה כזאת שם. לאחר שמסיים את תולדותיו של מרן, יש את החלק הנוסף שכותב אחרי שהביא את התמונות של הרב יוסף וחכם יעקב עם הגלימה, אחרי הלוויה יש שם פתיחה נוספת ושונה. שם בפרקים הללו תמצא את זה. חפש טוב :)
ספר המנהיג של הרב משה סופר יש מהדורה דקה?...יש ב מהדורות לספר, כת"ר אולי מתכוון למהדו"ק הדקה?
בכבוד!תעשה טובה תעלה את זה פה לזיכוי הרבים
| |
| |
| |
| |
| |
| |
| |
|