• מעוניינים להכניס את הספר שלכם או לרכוש את ״אוצר החכמה״? שלחו מייל לכתובת: otzar@moreshet-maran.com

איזה חומש הבן משתמש בת"ת

או בחומש הו"ל "מלכות" הרב יוסף חסון, או בחמשה חומשי תורה בכרך אחד הו"ל "סמנים" ר' שמואל ריאחי, (מפיץ אברמוביץ), או הו"ל אור השלום - אור שרגא - של בר שלום (החדש), מה שנמצא בביהכנ"ס "בית אהרון" יכב"ץ,
מפני שיש שם את הדקדוק וההפטרות של בני עדות המזרח המסור לנו דור אחר דור, בליל לזלזל בשום מנהג או דעה אחרת, כי למה שבני ובנותי הי"ו לא ידעו מה דעת מצוקי ארץ של בני עדת עדות המזרח איך ומה לקרוא הפרשה וההפטרה כתיקנה וכדבעי, ושוב בלי לזלזל ח"ו רח"ל בשום עדה או מנהג של שהוא.
בברכה "והאמת והשלום אהבו"

או בחומש הו"ל "מלכות" הרב יוסף חסון, או בחמשה חומשי תורה בכרך אחד הו"ל "סמנים" ר' שמואל ריאחי, (מפיץ אברמוביץ), או הו"ל אור השלום - אור שרגא - של בר שלום (החדש), מה שנמצא בביהכנ"ס "בית אהרון" יכב"ץ,
מפני שיש שם את הדקדוק וההפטרות של בני עדות המזרח המסור לנו דור אחר דור, בליל לזלזל בשום מנהג או דעה אחרת, כי למה שבני ובנותי הי"ו לא ידעו מה דעת מצוקי ארץ של בני עדת עדות המזרח איך ומה לקרוא הפרשה וההפטרה כתיקנה וכדבעי, ושוב בלי לזלזל ח"ו רח"ל בשום עדה או מנהג של שהוא.
בברכה "והאמת והשלום אהבו"
אתה מכיר חומש שאין הפטרה למנהיג הספרדים?
בשלוש אלו איזה הפטרה יש לפרשת שמות?

בשמות אנחנו קוראים ביחזקאל פר' ט"ז כפסק הרמב"ם ויש עוד כמה שבתות ואכמ"ל וברוך היודע
ואני מאוד מקווה שכת"ר לא מתעלם (כמובן אם זה חשוב לכם) מהדקדוק שזה לא פחות חשוב
השאלה אם של אלו מביאים את ההפתעה של הבבלים ותימנים או של שאר עדות המזרח.

כן בוודאי ודאי, ומיהו אולי סימנים לא כ"כ מאה אחוז כי עדין בכל זאת המפיץ הוא מיוצאי עדת אשכנז הי"ו אברומוביץ
מ"מ בוודאי שלא בהכריח הילד כן יעשה אבל לפחות שידע שאנחנו יש לנו (כל יוצאי עדת המזרח) ג"כ מה למכור וגם לנו יש מנהגים וגם לנו יש דעות אחרות ובהם כמובן גם צריך להתייחס ולהתחשב כי מה שידוע לי גם הם היו לכל הפחות מאן דאמר
ובכגון דא: ספר הלכה לתלמיד שאני בס"ד זוכה שהם לומדים "אורות ההלכה" להגר"ש הכהן בלי לזלזל בשום ספר כ"ש
אבל גם פה זה לא מחייב שהילד יעשה כן אבל לפחות שידע שיש לנו פוסקים וחכמים וגאונים ורבנים ומנהיגים ומנחלי דרך בהלכה ובפסקה ושוב בלי לזלז בשום דעה או פוסק שהוא אינו מעדת המזרח יצ"ו כי בס"ד אנחנו בני עדות המזרח יש לנו אילנות שמוצאים פירות ומאכלים טובים למאכל ולהנות בהם
ושוב לסיום אם נשמע זלזול כ"ש בת"ח או מחבר ספר בבקשה לא למסור דיני לשמים רח"ל ח"ו (וכ"ש לארץ) ע"ז שאני מזלזל בת"ח ואין לי רפואה

נערך לאחרונה:
חזור
חלק עליון