• מעוניינים להכניס את הספר שלכם או לרכוש את ״אוצר החכמה״? שלחו מייל לכתובת: otzar@moreshet-maran.com
  • שימו לב: ניתן לשלוח (בקובץ וורד) יישובים ומערכות בתורת מרן רבינו עובדיה יוסף זלה"ה, לקובץ בית יוסף תשפ"ו. למייל: office@moreshet-maran.com עד לחג השבועות תשפ"ה. אין התחייבות לפרסם, והרשות נתונה לערוך את הדברים לפני הפרסום. ניתן גם לשלוח מכתבים והערות על הגליונות הקודמים.

אין דין קביעות סעודה על בורקסים ובצק עלים?!

את זה חידש גם מעצמו, כיון שהוא בדק את הדברים.
הוא בדק את הדברים אחרי שהרב אלקנה עורר אותו על כך, וכמו שמובא בספרו שמרן הראשל"צ שליט"א שבא איתו לבקר במפעל אמר לתלמידיו שוודאי שמברכם על במבה "שהכל" ואני בא איתו למפעל רק לחלוק לו כבוד.
אולם אחרי שיצא מהמפעל ושמע את טענותיו של הרב אלקנה שליט"א הורה שיש לברך "האדמה".

הוא בדק את הדברים אחרי שהרב אלקנה עורר אותו על כך, וכמו שמובא בספרו שמרן הראשל"צ שליט"א שבא איתו לבקר במפעל אמר לתלמידיו שוודאי שמברכם על במבה "שהכל" ואני בא איתו למפעל רק לחלוק לו כבוד.
אולם אחרי שיצא מהמפעל ושמע את טענותיו של הרב אלקנה שליט"א הורה שיש לברך "האדמה".
זה מה שכתבתי:
שהרב אלקנה בדק (ואח"כ גם הרב יצחק בעצמו).
אז זה לא שהוא סמך על הרב אלקנה, אלא הוא הלך בעצמו לבדוק את המציאות. ולפי"ז להיפך, אפי' על עדות מה המציאות וכו' לא סמך עליו כ"כ בעיניים עצומות.
(אני לא ח"ו מוריד מערכו של הרב אלקנה, אלא רק בא לעורר נקודה שזה לא שהרב סומך על כל דבריו וכו', אלא אינו 'סומך' לא להלכה ולא למעשה).

אז זה לא שהוא סמך על הרב אלקנה, אלא הוא הלך בעצמו לבדוק את המציאות. ולפי"ז להיפך, אפי' על עדות מה המציאות וכו' לא סמך עליו כ"כ בעיניים עצומות.
(אני לא ח"ו מוריד מערכו של הרב אלקנה, אלא רק בא לעורר נקודה שזה לא שהרב סומך על כל דבריו וכו', אלא אינו 'סומך' לא להלכה ולא למעשה).
אז בזמנו לפני מעל 20 שנה זו הייתה הפגישה הראשונה שלהם...
ובטח שאז מרן שליט"א לא סמך עליו כ"כ. אבל היום סומך עליו בהרבה יותר (ובטח שלא "בעיניים עצומות" אבל אותי אישית הפנה אליו פעמיים וכן אני מכיר כמה אברכים שהפנה אותם אליו)

תראה בשו"ת "אבא באהל ביתי".
אני לא זוכר בדיוק איפה, אבל בסוף יש כמו "תוכן עניינים". תראה שם בערך של קורנפלקס שכתב לברך האדמה, ושלאשכנזים יש לחלק בין אם זה נעשה מקמח תירס או מתירס גרוס.
זכור לי שדיברתי איתו פעם אחת על קורנפלקס והא אמר לברך שהכל כי זה לא עשוי מתירס כמו של הבמבה. (וכנראה בזמן כתיבת התשובה אולי המציאות הייתה שונה, וכן לפני כמה שנים המציאות לא היתה ברורה כ"כ גבי דוריטוס ושאר חטיפים, אבל כיום ברור שרק במבה מייצרים כך ולכן רק עליה יש לברך "האדמה")

נערך לאחרונה:
חזור
חלק עליון