יש לך מס' טלפון שלהם? שאם יש משהו, שישאר...אני בד''כ קונה מיבנאל. השנה אברר ואודיע בל''נ.
יש לך מס' טלפון שלהם? שאם יש משהו, שישאר...אני בד''כ קונה מיבנאל. השנה אברר ואודיע בל''נ.
אברר בל"נ. הרב אמדדי הוא גר ברחוב האחרון בצד שמאל לכיוון הציון של הצדיק דהתם.יש לך מס' טלפון שלהם? שאם יש משהו, שישאר...
אשמח ליותר פרטים, יישר כח!אברר בל"נ.
הטוב ביותר שתלך לכולל שם אצל ידיד נפשי רבי בחכמה ואלופי ביראה הרה''ג גד סלומון והוא ישמח לעזור לך בלב שלם ונפש חפצה. ותדרוש בשלומו הטוב ממני.אשמח ליותר פרטים, יישר כח!
אומר לו "יצחק משען" שלח אותי?ותדרוש בשלומו הטוב ממני.
הפרדס ההפקר שם הוא חזו"אאני חושב שאפשר ללכת גם לפרדס של שדיאור אברהמי במושב מסלול ליד אופקים.
חתול בשקמה הטעם שמוכרים אתרוג רק בקופסא סגורה?
לא רק שמוכרים רק סגור גם מאוד מקפידים לא לפתוח ומי שפותח כועסים עליו שהוא גזלןמה הטעם שמוכרים אתרוג רק בקופסא סגורה?
אני מתכוין דוקא בשנת השמיטה משום אוצר בית דין וכד'.חתול בשק
מאותו טעם שלא תמצא ״שוק ארבעת המינים״ כמו שאר שנים. כיוון שהכל אוצר ב״ד אסור לעסוק ממש בסחורה בהם, וכשעושים אותם פתוחים זה נדמה כסחורה בפירות שביעית.מה הטעם שמוכרים אתרוג רק בקופסא סגורה?
אבל זה בהבלעה עם שאר המינים, לא?מאותו טעם שלא תמצא ״שוק ארבעת המינים״ כמו שאר שנים. כיוון שהכל אוצר ב״ד אסור לעסוק ממש בסחורה בהם, וכשעושים אותם פתוחים זה נדמה כסחורה בפירות שביעית.
לא. בהרבה מקומות שהייתי לא מוכרים בהבלעה, אלא מחיר של האתרוג לבד.אבל זה בהבלעה עם שאר המינים, לא?
אבל זה בהבלעה עם שאר המינים, לא?
א. גם שאר המינים, לרוב הם שביעית.לא. בהרבה מקומות שהייתי לא מוכרים בהבלעה, אלא מחיר של האתרוג לבד.
לדבריו אז גם אסור לנו לקנות? [כי אם זה סחורה, לכאורה אסור בן לקונה ובין למוכר].רצינו לדעת מדוע יש הפרשי מחירים באתרוגי אוצר בית דין לכאורה הכל אמור
רצינו לדעת מדוע יש הפרשי מחירים באתרוגי אוצר בית דין לכאורה הכל אמור להיות אותו מחירwww.doresh-tzion.co.il