• לחכמי ורבני הפורום הע"י,

    בימים האחרונים יצאנו לפסק זמן קצר, כדי לעשות בדק בית וחשבון נפש כיצד הפורום יוכל להגיע לנקיות גדולה יותר בעניין כבוד חכמים, בעקבות תקלה שקרתה, חרף הצעדים וההגבלות שננקטו בעבר.

    כעת בסיעתא דשמיא, לאחר היוועצות עם דעת תורה, הגענו למתווה שבע"ה יהיה לתועלת לכולנו, להיות בפורום נקי יותר, בו יוכלו הרבנים הגאונים שליט"א מכלל המגזרים לדון בדברי תורה, כדרכה של תורה, ללא חשש של היכשלות חלילה בכבוד חכמים.

    הנהלים הוחמרו, וננקטו גם פעולות טכניות לשם כך. ואנו שמחים לבשר על פתיחת הפורום בחזרה במתכונתו החדשה. תיתכן אולי אי נוחות קטנה, אבל הרווח הוא של כולנו: פורום נקי וזך! כאן המקום לבקש מהציבור לשים יותר לב על כפתור הדיווח שבכל הודעה, ולדווח על תוכן שלדעתם אינו מתאים, ובפרט בתוכן ישן (שאולי חרף ההגבלות הישנות נשאר בטעות).

    אנו תקווה שבע"ה נזכה להיות מחכמי ארץ ישראל שנוחים זה לזה בהלכה, ולהגדיל תורה ולהאדירה בדרך התורה אשר דרכיה דרכי נועם וכל נתיבותיה שלום.

    ונסיים בתודה לכל הפונים בתקופה הזו, ושלחו את חיזוקיהם. תודה על האיכפתיות והשותפות, בע"ה יחד נמשיך להגדיל את בית המדרש הדיגיטלי הנוכחי, אשר מביא ברכה לרבבות אלפי ישראל.

    חזקו ואמצו!

בושה וחרפה! נטחן לאחר הפסח תשפ"ד

בקרב הציבור הישבתי הספרדי בעיקר להחמיר בזה, מכיון שיכול לבוא לידי הרבה מכשולים אם לא נזהרים בזה
כל אחד ינהג כמנהג אבותיו ואין לזה שייכות לספרדי או שכנזי,
לא שמענו ולא ראינו כן.
ועיין עוד כאן.
 
היום בחנות במודיעין עילית חיפשנו חמץ מאחרי פסח, ונדהמנו לגלות חמץ שנטחן לאחר הפסח הקודם.
ידע הציבור ויזהר!
הזכרתני במילתא דבדיחותא.
פעם שאלתי לאיזה חנוני האם המוצר מלאחר הפסח, וענני: רק פסח אחד? עברו עליו הרבה פסחים..
 
אין שום סיבה להחמיר בדבר הזה.
וגם מה שמצינו שהחמירו זה אולי בגלל שלא ידעו למכור את החמץ כפי שנדרש על פי ההלכה. מה שהיום לא שייך שהרבנות מוכרת לפי כל ההידורים והקניינים שיכולים להיות.
 
בקרב הציבור הישבתי הספרדי בעיקר להחמיר בזה, מכיון שיכול לבוא לידי הרבה מכשולים אם לא נזהרים בזה
כל אחד ינהג כמנהג אבותיו ואין לזה שייכות לספרדי או שכנזי,
גם בקרב הציבור האשכנזי מעולם לא פשט המנהג להחמיר, ובד״כ אלו המתחסדים אחרי פסח, אחרי חודש חודשיים שוכחים מהעניין. אך לפחות אצל האשכנזים יש כאלו שנהגו הואיל ויצא מפי הגר״א להחמיר. אצל הספרדים מעולם לא יצא מנהג כזה.
ומה שהספרדים בישיבות האשכנזיות נוהגים בזה, הוא משום הלחץ הסביבתי.
 
בקרב הציבור הישבתי הספרדי בעיקר להחמיר בזה
כמעט כל מי שאני מכיר (והמון... תאמין לי.....) לא מחמיר לקנות חמץ שנטחן/נאפה לאחר הפסח.
וגם מי שמחמיר את חומרת הגר"א לא לסמוך על המכירה (גם אני ב"ה מכללם) דווקא לעניין פסח עצמו, אבל לגבי חמץ שעבר עליו הפסח, שזה חומרא דרבנן, כמעט ולא מצוי מי שמחמיר.
 
לא שייך לבדוק, כי לגבי נטחן, אף הכשר לא עומד מאחרי הכיתוב הזה, ואין אפשרות לבדוק תאריך טחינה.
ולגבי הנאפה ג"כ א"א לבדוק, כי אם לדוגמא אתה קונה ופלים שנאפו אחר הפסח, עדיין מן הסתם יש בהם שברי וופלים שנאפו לפני הפסח, והיו חמץ. (שכידוע בוופלים מערבים בשוקולד שברי וופלים, ראה הליכו"ב לגבי ברכה אחרונה בוופלים, ובשו"ת הראש"ל מהדו"ב חזר בו בזה והביא לד' הרב יצחק לוי בש"ת אבי בעזרי שג"כ כתב כך).
וכנ"ל במוצרים רבים שגם אם המוצר עצמו יוצר אחרי פסח, אבל כשחלק מהרכיבים הם גם חמצים (ויש הרבה מאוד מוצרים כאלו) לא יעזור לא התאריך.
 
חזור
חלק עליון