נ.ב. צ'אט זה מאושר בנטפרי.
הלוי וינון: הויכוחים מיותרים.
מי ש'מתנגד' לשיעור הקטן כמו 'מורשת מרן' ו'ירושלמי של מרן' ו'ספרדי טהור' ועוד - זה משום שלא עסקו בסוגיא זו, ומה שיש להם להגיד 'לפני לימוד הסוגיא' זה טענות מהסוג הנדוש והידוע של 'מה פלוני לא ראה' ומה נעשה עם פלוני שכתב כך וכך וכדומה.
האם מנהל הפורום יכול למחוק כליל את האשכול?
צודק. לא שמתי לב לדבריך הראשונים באורך, רק לדבריך האחרונים. מבקש מחילה.וחבל שאפילו לא ראית זאת, ואתה מגיב באופן אוטומטי).
אחרי השיעור של מרן הראש"ל שמו בדר וסוחרת שיעור של מרן.
הוא התייחס לכך שהזיתים היום לא במשקל 30 גרם, אלא 7-8 גרם, וטען שבכ"ז אומרים שהכזית 30 גרם (לפי מה שסבר בזמנו שהדרהם הוא 3.2), משום שהזיתים אז היו עסיסיים ומלאים בשמן, וכמו שכתוב "ארץ זית שמן ודבש".
אני רואה שטענה זו חוזרת ונשנית. צריך להבין נקודה פשוטה, אם ראינו אדם גדול (לא משנה מיהו) שעשה מעשה או פסק דבר, ולנו יצא בסוגיא אחרת, אין זה אומר שהוא לא נכנס לעובי הקורה או לא למד את הסוגיא, כי אם היה לומד ודאי שהיה פוסק כמו שאני חושב. צריך לחשוב שאולי הוא כן למד את הסוגיא ואולי גם יותר מאיתנו ובכל זאת פסק כמו שפסק. ראיתי דבר הזה המון פעמים שחשבתי את עצמי לחכם גדול ויש לי קושיא אלימתא או ראיה ברורה, ואחרי מאמצים גליתי שלא כן הדברים, אלא אותו חכם צדק. ולפעמים אף תשובתו בצידו וכלי זיינו עליו. פוק חזימרן לא נכנס בעובי סוגיא זו והטענות שיש בה
מחילה מכת"ר, אבל הוא טען שהזית עצמו היה עסיסי ומלא בשמן, ומה עניין הגרעינים והדמיון לביצים, שלא שייך בהם שמן.
צריך לחשוב שאולי הוא כן למד את הסוגיא ואולי גם יותר מאיתנו ובכל זאת פסק כמו שפסק.
כבר ראיתי לרב גדול אחד שניסה לדחות את הראיות אך במחילת כבוד תורתו דברי הרב בניש נראים יותר. מיהו אם ימצא מישהו שיקום וידחה בראיות טובות ומשכנעות נשמח לחזור בנו, וזה המטרה שהרב ינון העלה את הנדון לפורום.ראיתי דבר הזה המון פעמים שחשבתי את עצמי לחכם גדול ויש לי קושיא אלימתא או ראיה ברורה, ואחרי מאמצים גליתי שלא כן הדברים, אלא אותו חכם צדק. ולפעמים אף תשובתו בצידו וכלי זיינו עליו.
אני מניח שמדובר בהעתקה מדבריי בפורום אוצה"ח (תחת הניק בן מיכאל), ועובדה זו ביררתי אצל רב חשוב שהינו משגיח כשרות ומשגיח על שחיטות.תודה רבה. וכבר הבאתי כל הנ"ל בקונטרסי ועוד הוספתי ראיות על זה כהנה וכהנה. מלבד הראיה מדם חלל לב הכבש שלא ידעתי שאין בו כזית של חצי ביצה. וצריך בדיקה אם יש אפשרות שיהיה חצי ביצה בכבש גדול אז יש לדחות בדוחק שכיון שיש מצב כזה ממילא נקטה הגמ' חילוק בין עוף שלעולם אין כזית לבין בהמה שלפעמים יש כזית. אם כי מלשון הגמ' שנקטה "דיש בו כזית" ולא אמרה "אם" יש בו כזית, משמע שתמיד יש בו כזית, אבל הדוחה דוחה בקש. ועכ"פ אם יש לך אפשרות להביא מקור מהימן על דם חלל הכבש אשמח מאוד. כמו כן אשמח לדבר עם הרב אלחרר אם אפשר. עם הרב שילה הייתי בקשר ושלח לי את ספרו מזמן
איני יודע אם זה לדינא?כבר ישבת ארבעים שנה עד שירדת לסוף דעת רבותיך?!
יש אפשרות להעלות מדברי קדשואחרי השיעור של מרן הראש"ל שמו בדר וסוחרת שיעור של מרן.
יש מקום שמרן זיע"א כותב להדיא שהולכים אחר השיעור הגדול גם לקולא? לפי זכרוני בשו"ת חזו"ע בהע' משמע שחושש רק לחומרא לשיטת התוס'.וא''כ סביר להניח שאם מרן היה רואה את כל הראיות שיש בסוגיא פשוטה זו יתכן מאד שגם בזה היה חוזר.