• מעוניינים להכניס את הספר שלכם או לרכוש את ״אוצר החכמה״? שלחו מייל לכתובת: otzar@moreshet-maran.com

בקשר לשיר "ובשלטון הכופרים

אנחנו, חיינו די טוב בכל המדינות הערביות, עיראק, סוריה [במאמר המוסגר, בעקבות המדינה איבדנו חלקים נרחבים מהכתר], תימן, מרוקו, מצרים.
מדוע נאלצנו לעזוב את בתינו?
מדוע אנחנו הספרדים שילמנו את מחיר מלחמת השחרור?
אתה מתגעגע לחזור לשם?

אתה מתגעגע לחזור לשם?

מה הקשר?
באים ושורפים לך את הבית, ונותנים לך איזה בקתא עלובה. אחר כך שואלים אותך מה עדיף בית חרוב ושרוף או בקתא תקינה. אז בגלל שהבקתא התקינה עדיף על הבית השרוף זה עדיין לא אומר שאני חייב "הכרת הטוב" על הבקתא.
אלא אני אומר שקילי טוביתך ושדיא אחיזרי, מי ביקש מידך לשרוף לי את הבית.

למען הדיוק, אני מכיר כמה משפחות שחזרו למרוקו.

אל תשווה בין הציבורים
כי הם משרתים שנים ע"ג שנים [3 שנים רצוף ועוד כ -20 שנה מילואים] , ואתה כלום
זו הבעיה. חושבים שהציבור החרדי מסתכם רק באלו באברכים ובני התורה.
אני לא יודע אחוזים, אבל יותר מחצי מהציבור החרדי עובד לפרנסתו. ובוודאי שהנשים עובדות בהוראה ובהייטק וכו', והמיסים שלהם הרבה יותר ממה שמקבלים מהמדינה, ומקבלים הרבה פחות ממה שמקבלים החילונים.

מלבד בעלי תשובה באלפיהם שעשו צבא ושירתו את המדינה, וגם לא לא מקבלים שום הטבות.

אבל זה לא משנה, בשלטון הכופרים אין אנו מאמנים. כי שהשמאל היה בשלטון הם עקרו את הדת ובפרט בקום המדינה. ושהימין התכיל לשלוט העביר את הסמכויות לבג"ץ.

נזכיר נשכחות,
נציג אגודת ישראל דר. דה האן חתם הסכם שלום עם מלך ירדן וזה היה חוסך את כל המלחמות על אדמות "פלסטינה" עד היום הזה. אבל, עבור "חוצפתו" הוא זכה לכדור בראש.

אז מי אשם במצב הבטחוני?

אנחנו, חיינו די טוב בכל המדינות הערביות, עיראק, סוריה [במאמר המוסגר, בעקבות המדינה איבדנו חלקים נרחבים מהכתר], תימן, מרוקו, מצרים.
מדוע נאלצנו לעזוב את בתינו?
מדוע אנחנו הספרדים שילמנו את מחיר מלחמת השחרור?

האשכנזים בכל מקומות מושבותם, אנגליה, ארצות הברית, וכו' לא ראו כל צורך לעלות למדינה שבקושי הוקמה. אבל אנחנו הספרדים גורשנו ממקומותינו לכל מיני מעברות, בשביל "להפריח את השממה"...

שלא יבואו ויספרו לנו סיפורים.
לידיעתך, מי שהקים פה את המדינה, הראשונים שהיו היו האשכנזים. ועוד דבר, לא היינו חיים יותר טוב בחו"ל, היות והיו אלפי פוגרומים ורציחות וכדו' שנים לפני שהוקמה המדינה

לידיעתך, מי שהקים פה את המדינה, הראשונים שהיו היו האשכנזים.
אז מה רוצים מאיתנו?
האשכנזים נלחמו מלחמת שיחרור, והספרדים שלמו את המחיר. למה ???

ועוד דבר, לא היינו חיים יותר טוב בחו"ל, היות והיו אלפי פוגרומים ורציחות וכדו' שנים לפני שהוקמה המדינה

בבקשה להביא מידע מדוייק. שכולל תאריך, מיקום, מספר הרוגים.

בבקשה להביא מידע מדוייק. שכולל תאריך, מיקום, מספר הרוגים.
אני לא יודע בן כמה סבא שלך
אבל במשפחתי ששאלתי הן את סבי והן את סבתי על "איראן" שניהם כאחד אמרו שלא רוצים לחזור לשם

כי הגם שלא היה פוגרומים וכד', אבל יהודי היה תמיד סוג ב , והיה צריך תמיד להוריד את הראש מול איסלאמי וכד'.

כנ"ל יש לי חבר תימני שאביו נולד שם ובתור ילד עברו פרעות מהשכנים הגויים , לא רציחות וטביחות, אבל ממוני, שדדו ליהודים כל הכסף ושברו וניפצו מה שאפשר [אני מדבר איתך לפני כ- 80 שנה, אביו כיום בן 90 ושהוא היה ילד זה אירע] ואף יהודי לא היה לו למי לפצות פה ולמי להתלונן.

תשאל אנשים מבוגרים בני 80 ומעלה - איך חיו בארצות האיסלאם ויספרו לך שגם כשלא היה אנטישמיות ופרעות אבל תמיד היית סוג ב ותמיד לאיסלאמי היה זכות קדימה לך בכל פרמטר אפשרי

אני לא יודע בן כמה סבא שלך
אבל במשפחתי ששאלתי הן את סבי והן את סבתי על "איראן" שניהם כאחד אמרו שלא רוצים לחזור לשם

כי הגם שלא היה פוגרומים וכד', אבל יהודי היה תמיד סוג ב , והיה צריך תמיד להוריד את הראש מול איסלאמי וכד'.

כנ"ל יש לי חבר תימני שאביו נולד שם ובתור ילד עברו פרעות מהשכנים הגויים , לא רציחות וטביחות, אבל ממוני, שדדו ליהודים כל הכסף ושברו וניפצו מה שאפשר [אני מדבר איתך לפני כ- 80 שנה, אביו כיום בן 90 ושהוא היה ילד זה אירע] ואף יהודי לא היה לו למי לפצות פה ולמי להתלונן.

תשאל אנשים מבוגרים בני 80 ומעלה - איך חיו בארצות האיסלאם ויספרו לך שגם כשלא היה אנטישמיות ופרעות אבל תמיד היית סוג ב ותמיד לאיסלאמי היה זכות קדימה לך בכל פרמטר אפשרי

בקיצור, לא היו פוגרומים. היו גניבות, ונדליזם, וכו'. ואני בהחלט מסכים אתך בנקודה הזו.

אבל, האם מותר הלכתית לשלם על זה מחיר של דם ?

במילים אחרות, האם בשביל שאני יגור בנוחיות ובשלוה, מותר לי לשלוח מישהו להריגה ?

בארצות הגולה הדם היה פי 8 אם לא יותר
בעיקר בארצות אירופה.

ולכן אלה שהקימו את המדינה הם היו מהמדינות אירופה , שחוו אנטישמיות ופרעות על בשרם - ואנחנו הספרדים באנו על המוכן ונהננו מזה ונהנים מזה [וכפי ששאלתי מהזקנים , שמאוד מרוצים מהמצב הקיים למרות שלא חוו פרעות על בשרם בארצותם]
ולכן כל עוד שמוסדות המדינה נשלטים בידי אנשים שאינם תורה ומצוות אני לא יכול לדרוש מהם
וכ"ש שאני לא יכול רק לקבל מהם שירותים ולא לתת את עצמי ושירותי ועוד להתלונן ולומר רשעים וכו' וכו'

אני לא עברתי על כל הדו שיח כאן מה שכן אתמול פורסם תיעוד כאן בו נראים כמה מאנשי הפלג שאין להם כל קשר למרן הראש''ל שליט'א ושרו את השיר הזה בכניסה לשיעור ביזדים
סתם רוצים לצייר את מרן כפלג קיצוני
סתם לעורר אחרים (מאחינו הטועים) להתקומם נגד מרן שליט''א מה העניין ?
סתם זה בושה שמרן שליט''א מקוטלג כחלק זנוח שמי שעושה את הרעש זה מאנשי הפלג שאין להם שום קשר למרן
יש לנו הרבה בטן מלאה על התנהלות של אד''ם ואנשי שס על מרן שליט''א אבל אסור לערבב ולקחת את מרן לפינות הללו של קיצוניות ואני לא נכנס לעצם המילים בשיר אלה למטרה של השיר וד''ל ואכמ''ל

בקיצור, לא היו פוגרומים. היו גניבות, ונדליזם, וכו'. ואני בהחלט מסכים אתך בנקודה הזו.

היו פוגרומים במדינות המזרח, כנראה בעקבות הציונות, ואם נגיד בישרות הציונים לא שרפו את הבית לפי המשל. זה הערבים שבמדינות ערב והחליטו לשרוף את הבית לאנשים שישבו איתם ביחד מאות שנים. (ובאותה תקופה באופן מפתיע)

חזור
חלק עליון