עופר אליהו דמגיאן
Member
כעת הבנתי מהיכן היכירו הרב שטינמן.הגאון ר' אשר דויטש בשיעור של הגאון ר' אהרן יהודה לייב שטינמן זצ"ל.
אם נכון מה שאמרו לי שהרב שטינמן אמר עליו "גאון הגאונים בדור"
כעת הבנתי מהיכן היכירו הרב שטינמן.הגאון ר' אשר דויטש בשיעור של הגאון ר' אהרן יהודה לייב שטינמן זצ"ל.
שמעתי שהיו שכנים בית מול בית ולכן ככה אמר הרב שך שהרי שמע אותו איך שר שירי שבת.כידוע בנו של הרב שך [אפרים] לא נשאר בן ישיבה, ואילו בני הרב בנימין זאב דויטש [מזכיר ישיבת פוניבז'] יצאו תחי"ם וביאר זאת:
הצג קובץ מצורף 29232
ככה גם חוזר ואומר מרן רה"י חכם משה צדקה פאר הדור שליט"א בשיעוריו בבין הזמנים...חכם @חיים אלוש התכוין בשאלתו לכאו' שמסר הסיפור לא כ"כ מובן.
והתשובה לתמיהתו היא ע"פ מה שלימדונו רבותינו שהדרך להשריש בילדים עבודת ה', היא ע"י שמראים להם את המתיקות שיש בכל מצווה. ולא מספיק רק להיות בעצמך איש טוב. וכשמכניסים בהם חיות ומתיקות בכל עניני עבודת ה', זה מה שיגרום להם לצאת עובדי ה' אמיתיים.
עיין במס' תמיד על זקני הנגב שלא השיבו לאלכסנדר תשובה אפ' שהיתה שאלה בסדר, מחשש שיגיע מזה לשאלה של כפירה.יכול להיות שהן טובות לדעת הכותב, אבל ההנהלה יודעת שהן בעייתיות משום מה שהן אמורות לגרור.
הוא תלמיד של הרב שטיינמן מפוניבז' לצעירים ומכולל פוניבז'כעת הבנתי מהיכן היכירו הרב שטינמן.
מצאתי עוד.נראה שכמעט לא היה לו מגע עם בני עדות המזרח.
כמה דברים שכן מצאתי.
הצג קובץ מצורף 29224
הצג קובץ מצורף 29223
הצג קובץ מצורף 29225
התפללו ר' יוסי כהנמן בן ר' לייזר לרפו"ש
בעקבות מכות בבית המדרש.
שמו המלא: רבי יוסף שלמה בן אלישבע לרפוא"ש
אחד מתלמידיו החשובים ביותרנראה שכמעט לא היה לו מגע עם בני עדות המזרח.
כמה דברים שכן מצאתי.
הצג קובץ מצורף 29224
הצג קובץ מצורף 29223
הצג קובץ מצורף 29225
יש בקול הלשון הספד של הרב פנחסי בביתראחד מתלמידיו החשובים ביותר
הוא הרב פנחסי שליט''א חתן הרב מועלם כמדומה
ת''ח ולמדן גדול
מוכר מאד בגבעת הישיבה
הוא היה שולח בענייני שידוכים הרבה לר' אהרון לייב באומרו כי בשידוכים צריך רוח הקודש. [המעשה היה אף לאחר הפילוג וד"ל.]הוא תלמיד של הרב שטיינמן מפוניבז' לצעירים ומכולל פוניבז'
אחרי שכתבת "לא היה לא מגע"נראה שכמעט לא היה לו מגע עם בני עדות המזרח.
כמה דברים שכן מצאתי.
ולהביא עוד ועוד תמונות שכן ככה כבר מסוף חייו.מצאתי עוד.
הצג קובץ מצורף 29290
זה לא נגד מה שכתב הוא עצמו, אבל אצלך, אחר אלף מחילות, זה נראה כבר סותר לדבריך שלך...
מי שמכיר את האיזור אין קשרשמעתי שהיו שכנים בית מול בית ולכן ככה אמר הרב שך שהרי שמע אותו איך שר שירי שבת.
אני דיברתי על אביו של ר' אשר שהתגורר מול הרב שך בית מול בית. לא לגרא"ד עצמו.מי שמכיר את האיזור אין קשר
הרב שך גר בראב"ד 27 והגרא"ד בוסרמן 3 (ליד הגר"ד פוברסקי ובנו הגרב"ד שליט"א)
מרחק הליכה של 5-7 דק'
הגרב''ד לא גר בדירה של הגר''ד אלא הוא קיבל מתנה דירה מהרב שעליה בנה עוד קומה להגרח''פ.מי שמכיר את האיזור אין קשר
מרחק הליכה של 5-7 דק'
בעבר הרב שך היה גר בוסרמן. רק בשנים מאוחרות יותר עבר לראב''ד 27מי שמכיר את האיזור אין קשר
מרחק הליכה של 5-7 דק'
ברח' וסרמן-גאוני בריסק, והכל בא על מקומו בשלום.הוא אכן גר בדירה של אביו
לא נראה לי שהיה להם מידי הרבה מסובך להכיר אחד את השני, בני ברקים, אנשי פוניבז', במשך עשרות שנים.כעת הבנתי מהיכן היכירו הרב שטינמן.