• מעוניינים להכניס את הספר שלכם או לרכוש את ״אוצר החכמה״? שלחו מייל לכתובת: otzar@moreshet-maran.com

ברוך דיין האמת! התקבלה הידיעה הקשה על פטירתו של הגאון הרב יהודה דרעי זצ"ל והוא בן 67 בפטירתו

שידור חוזר מהלויית הרב יהודה דרעי.
ר' דוד אבוחצירא שליט''א מדבר מדקה 41 עד דקה 45.42
ר' דוד אבוחצירא שליט''א אמר דברים חוצבי להבות אש שווה לשמוע מחזק ביותר גודל האבידה העצומה ה''י.

נערך לאחרונה:
הרב יצחק יוסף
הרב יעקב פרידמן
הרב דוד כהן
הרב מרדכי טולידנו
כל אלו הכתירו את הרב אברהם דרעי לרבה של באר שבע
מה שזכור לי כרגע
הגאון רבי אברהם דרעי ת"ח מופלג ראש כולל להוראה ודיינות 'קול יהודה'
מחבר ספרים רבים ברית אברהם, שו"ת דבר אברהם, אוצר פסקי חו"מ, על גירות ומילה ועוד
זכה להסכמותיהם של כל גדולי ישראל מהדור הקודם
מזכיר מאד את אביו בדיבורו ובנועם שפתיו, פה מפיק מרגליות, בעל מידות תרומיות ונעלות
אין הרבה משמעות מעשית לרבנים חשובים שיאמרו שהם מכתירים אותו. אלא צריך שיהיו בחירות בפועל ויצביעו לו (לפי השמועה, ראש העיר שם אמר שאין לו כרגע מועמד מסויים אבל הוא רוצה למנות רב מתוך העיר ולא מישהו מבחוץ)

הרב יצחק יוסף
הרב יעקב פרידמן
הרב דוד כהן
הרב מרדכי טולידנו
כל אלו הכתירו את הרב אברהם דרעי לרבה של באר שבע
גם הרב משה צדקה הכתיר אותו
אין הרבה משמעות מעשית לרבנים חשובים שיאמרו שהם מכתירים אותו. אלא צריך שיהיו בחירות בפועל ויצביעו לו (לפי השמועה, ראש העיר שם אמר שאין לו כרגע מועמד מסויים אבל הוא רוצה למנות רב מתוך העיר ולא מישהו מבחוץ)
אחרי שכל גדולי התורה נמנו וגמרו למנותו כרב העיר, מי יבוא אחר המלך
וכולם כבר קיבלו ויקבלו עליהם בבא העת את הוראתם של גדולי ישראל
כך שאף אחד לא ירצה אפילו להתמודד מולו...

אריה דרעי אמש בהספד:
"אחי היקר! עשית גדולות ונצורות! כל דבר שעשית, עשית ברצינות ובאחריות. היית איש אמת. לא הסתכלת ימינה ושמאלה. אבל היה לך חן וחסד, שגם אנשים רחוקים קיבלו את האמת ממך".
"בחודש האחרון מאז שנודע לי על המחלה שלך, אני עושה חשבון נפש ואני לא ישן בלילות איך לא ידעתי את זה? איך נעלם ממני כל הדבר הזה כל השנה, איך לא הרגשתי את זה, אך העלמת את זה מאיתנו? היינו מטפלים בך. תמחל לנו".
"איך עזבת אותי בתקופה כל כך קשה? תזעק את זעקת עם ישראל שנמצא במחלוקות קשות".​

פטירת הגר"י דרעי זצ"ל אמש בחצות בסקופים:

רבה של קרית אונו וחבר מועצת הרה"ר הגר"ר ערוסי: הגר"י זצ"ל חולל מהפכה בבאר שבע במשך עשרות שנים. היה בעל ראיה רחבה והוגדר כראש המדברים בכל דבר שבקדושה. נפטר בטרם עת כשהיה בשיא תפארתו.

סגר"ע באר שבע הרב אושרי אביכזר: ראשו אמנם הגיע השמיימה אבל הוא היה מוצב ארצה וידע להתחבר לכולם. לפני שבועיים ישבנו בביתו להתייעצות ואף אחד לא העלה בדעתו שזה המפגש האחרון. הרשל"צ הגר"י יוסף הכריז על בנו כממשיך דרכו, כמובן שזה צריך לעבור את הביורוקרטיה והגוף הבוחר.

הפרשן הפוליטי ישראל כהן בחצות בזירת החדשות: הרב יהודה דרעי קירב אלפים בבאר שבע לתורה, ידע לדבר גם לבני התורה - היה הבוחן בחסידות גור. הרב דוד יוסף הגיע מספר פעמים לביקור בשבוע האחרון לבקש סליחה והתרת קללות.​

972543900800_status_d1d8feffe77c45cca616742b0df99bef.jpg

בנו ממשיך דרכו של הגר"י דרעי זצ"ל, הרב אברהם, בקול ברמה: ״הרב סבל במשך 8 חודשים ממחלה ואנחנו לא ידענו. הוא הסתיר גם מאיתנו את דבר המחלה. ידענו שיש לו כאבים אבל כל פעם הוא התחמק ואמר אכתוב עוד פסק-דין אחד ואלך לרופא. רק בחודש האחרון נודע לנו והתחיל טיפול״​

חזור
חלק עליון