ב בנימין לוריא Administrator חבר צוות 19 אוגוסט (8) 2025 #2 בעלון "אור השבת" גיליון 11 הערה 14 נכתב: וכמו שכתב מרן הראש"ל שליט"א (הובא כאן):
rafi2391 Active member 19 אוגוסט (8) 2025 #3 לכאורה נראה פשוט הרי מילקי זה לא משקה וגם גלידה זה לא ממש משקה והיא מוצקה גם לא נשפכת כדי לא להכנס למחלוקת הנ''ל ישתה כוס משקה ויפטור
לכאורה נראה פשוט הרי מילקי זה לא משקה וגם גלידה זה לא ממש משקה והיא מוצקה גם לא נשפכת כדי לא להכנס למחלוקת הנ''ל ישתה כוס משקה ויפטור
ב בנימין לוריא Administrator חבר צוות 19 אוגוסט (8) 2025 #4 rafi2391 אמר: לכאורה נראה פשוט הרי מילקי זה לא משקה וגם גלידה זה לא ממש משקה והיא מוצקה גם לא נשפכת כדי לא להכנס למחלוקת הנ''ל ישתה כוס משקה ויפטור לחץ כדי להרחיב... הדיון הוא לפי מי שסובר שגלידה זה משקה, ולכן לא מברכים עליה ברכה אחרונה (וכן לא מברכים עליה בסעודה).
rafi2391 אמר: לכאורה נראה פשוט הרי מילקי זה לא משקה וגם גלידה זה לא ממש משקה והיא מוצקה גם לא נשפכת כדי לא להכנס למחלוקת הנ''ל ישתה כוס משקה ויפטור לחץ כדי להרחיב... הדיון הוא לפי מי שסובר שגלידה זה משקה, ולכן לא מברכים עליה ברכה אחרונה (וכן לא מברכים עליה בסעודה).
rafi2391 Active member 19 אוגוסט (8) 2025 #5 בנימין לוריא אמר: הדיון הוא לפי מי שסובר שגלידה זה משקה, ולכן לא מברכים עליה ברכה אחרונה (וכן לא מברכים עליה בסעודה). לחץ כדי להרחיב... לכאורה לכאורה זה אותו דין (לסוברים שכל שלא שותים אותו - מאכל) ובכל מקרה רשמתי לכאורה כי זה מחלוקת שאפשר לצאת ממנה בנקל
בנימין לוריא אמר: הדיון הוא לפי מי שסובר שגלידה זה משקה, ולכן לא מברכים עליה ברכה אחרונה (וכן לא מברכים עליה בסעודה). לחץ כדי להרחיב... לכאורה לכאורה זה אותו דין (לסוברים שכל שלא שותים אותו - מאכל) ובכל מקרה רשמתי לכאורה כי זה מחלוקת שאפשר לצאת ממנה בנקל
ב בנימין לוריא Administrator חבר צוות 19 אוגוסט (8) 2025 #6 rafi2391 אמר: לכאורה לכאורה זה אותו דין (לסוברים שכל שלא שותים אותו - מאכל) ובכל מקרה רשמתי לכאורה כי זה מחלוקת שאפשר לצאת ממנה בנקל לחץ כדי להרחיב... אני לא בטוח שהבנתי/שהבנת. הדיון כאן הוא שגם מי שסובר שגלידה נידונת כמשקה ולא מברכים ברכה אחרונה וכו', מ"מ רוצים לומר שעל מילקי שהוא סמיך כן יברכו.
rafi2391 אמר: לכאורה לכאורה זה אותו דין (לסוברים שכל שלא שותים אותו - מאכל) ובכל מקרה רשמתי לכאורה כי זה מחלוקת שאפשר לצאת ממנה בנקל לחץ כדי להרחיב... אני לא בטוח שהבנתי/שהבנת. הדיון כאן הוא שגם מי שסובר שגלידה נידונת כמשקה ולא מברכים ברכה אחרונה וכו', מ"מ רוצים לומר שעל מילקי שהוא סמיך כן יברכו.
rafi2391 Active member 19 אוגוסט (8) 2025 #7 בנימין לוריא אמר: אני לא בטוח שהבנתי/שהבנת. הדיון כאן הוא שגם מי שסובר שגלידה נידונת כמשקה ולא מברכים ברכה אחרונה וכו', מ"מ רוצים לומר שעל מילקי שהוא סמיך כן יברכו. לחץ כדי להרחיב... מילקי זה לא גלידה וגם גילי לא
בנימין לוריא אמר: אני לא בטוח שהבנתי/שהבנת. הדיון כאן הוא שגם מי שסובר שגלידה נידונת כמשקה ולא מברכים ברכה אחרונה וכו', מ"מ רוצים לומר שעל מילקי שהוא סמיך כן יברכו. לחץ כדי להרחיב... מילקי זה לא גלידה וגם גילי לא
ב בנימין לוריא Administrator חבר צוות 19 אוגוסט (8) 2025 #8 rafi2391 אמר: מילקי זה לא גלידה וגם גילי לא לחץ כדי להרחיב... זה בדיוק מה שהרב בוטבול רוצה לטעון (וגם הרב דוד יוסף).
rafi2391 אמר: מילקי זה לא גלידה וגם גילי לא לחץ כדי להרחיב... זה בדיוק מה שהרב בוטבול רוצה לטעון (וגם הרב דוד יוסף).