• מעוניינים להכניס את הספר שלכם או לרכוש את ״אוצר החכמה״? שלחו מייל לכתובת: otzar@moreshet-maran.com
  • הודפס מחדש ע"י 'המרכז למורשת מרן' הספר "ילקוט יוסף - פורים משולש", עם מגילת אסתר בתוספת ביאורים ממנהיג הדור מרן הראש"ל שליט"א. מחיר מיוחד לזיכוי הרבים: 15 ש"ח בלבד. >> לרכישה ישירה באתר לחצו כאן

גדולי ישראל באמירות ברורות נגד הגיוס [מתעדכן]

דברי הרב יהושע אייכנשטיין שליט"א על סכנת הגיוס, ועל ארגון שהקים לטיפול בבעייה

קבצים מצורפים

• דברי הרב אייכנשטיין בכנס ראשי ישיבות למתמודדים טבת תשפה.pdf
    721.3 KB · צפיות: 12
אמש [יום רביעי ז' שבט] התבטא ר"י בית הלוי הגה"צ רבי אבנר עפג'ין שליט"א אודות הגזירה המרחפת על עולם הישיבות ואמר:
"אולי אנחנו שאננים וחולמים, אבל זה ענין של זמן עד שיקרה כאן בארץ בלבול וחוסר אונים מול כל הענין הזה של הגיוס, אנחנו חייבים להישאר חזק ולא אדישים מול המצב, צריך להתחזק ולחזק אחרים!, מי שיפגע מהגזירה הכי הרבה זה יהיה הספרדים!!! בציבור שלנו יש הרבה הורים שמפחדים שהבן שלהם ילך לבית כלא, צריך לדעת זה מצוה להיכנס למאסר על קידוש ה'! הצבא רוצה לחלן אותנו ולשמד אותנו"

וכך האריך עוד במהלך הוועד השבועי בחדרו בהיכל הישיבה.

הקלטה נדירה של מרן זצ"ל: "חוזרים משם עקודים, נקודים וברודים"

מצורפת כאן הקלטה [שמע בלבד] של מרן בעל היביע אומר זצ"ל, כנראה מלפני כ-40 שנה, בה הוא מדבר על עניין הגיוס, ובהמשך על דרכי לימוד התורה.

תמלול קטע מדבריו באותה הקלטה בעניין הגיוס:

"היום, לצערנו, אדם שעוזב ומזניח את הלימוד, מזניח גם יראת שמיים, ממילא כשהוא יוצא לעבודה, לוקחים אותו אחר כך לצבא, ובצבא מה נשארים שם? היו אנשים יראי שמיים, כשעוזבים אחר כך את הצבא, אחרי שלוש שנים, חוזרים משם עקודים, נקודים וברודים, מה נשאר בהם? שום דבר מהתורה לא נשאר בהם.

אז להשתדל לחנך עוד בן ישיבה ועוד בן ישיבה, עוד תורה ועוד תורה, זה כמו בית היוצר שלנו, זה מקום של השראה רוחנית, מקום של השראה של תורה, של יראת שמיים.

אפילו אדם שיודע שבנו לא כל כך מוכשר, גם כן כדאי לשים אותו בישיבה, אפילו לא יהיה תלמיד חכם, אבל יהיה ירא שמיים."

לשיחה המלאה: https://youtu.be/Xm8meWCZck4

להורדת קובץ השמע של השיחה המלאה:

נערך לאחרונה:

הגאון הרב דניאל זאדה שליט"א, ראש ישיבת "תורת אברהם"​

בכנס חיזוק לבחורי ישיבות בנושא הגיוס, בבית כנסת היזדים בירושלים, ד' מנחם-אב תשפ"ד

במי תלויים כל הניצחונות? * מה אמר מרן הרב בן ציון אבא שאול על בחור שלא לומד, אבל נמצא בישיבה? * מי יביא את המשיח? * מהו שוויון בנטל אמיתי

לשמיעה והורדה:
הרב זאדה קל.JPG

"ברשות מרנא ורבנא, מנהיג הדור והדרו, מרן ראש הישיבה, לפיד האש ההולך לפני העם, אור עינינו, מדריך דרכנו, מורנו חכם משה צדקה, שיחיה לאורך ימים טובים ושנים, אמן; ברשות הגאון העצום, מורנו ורבנו הרב הגאון הרב חיים סופר; הגאונים העצומים, כל אחד לפי כבודו ומעלתו.

לא התכנסנו לדבר על בחורי הישיבות! ברור לחלוטין שבחורי הישיבות הם מקימי העולם, והם אלה שכל הניצחונות תלויים בהם. זה דבר פשוט לכל בחור ובחור, ואנחנו מתקנים בזה את הנעשה ונשמע על תורה שבכתב. על תורה שבעל פה היה צריך כפיית הר כגיגית. המלחמה הזאת, שאנחנו מוכנים להיכנס לכלא, זה תיקון הכי גדול שיכול להיות. פשוט לי שהבחורים שלנו מוכנים להיכנס לכלא, ואני מדבר גם על הילדים שלי, והעיקר לזכות לשבת באוהלה של תורה.

אבל צריך לדעת שהמלחמה שלנו היא אחרת. זכור את אשר עשה לך עמלק – מה עמלק עשה? הוא נלחם עם היראים והשלמים? לא. "אשר קרך בדרך ויזנב בך כל הנחשלים אחריך" – הוא נלחם דווקא עם אלה שהם פחות בפנים התורה, דווקא עם אלה שהם יראי שמיים, שומרי שבת, מניחים תפילין, אבל לא עוסקים כל היום בתורה. אנחנו מדברים כעת גם על "הנחשלים אחריך", שחס וחלילה לא יהיה עמלק, שחס וחלילה לא יהיה "אשר קרך בדרך".

מורי ורבי, דודי החסיד, הרב בן ציון אבא שאול אמר לי לא פעם: "בחור ישיבה שלא לומד, אבל נמצא בישיבה, אפילו לא לומד כלום – צריך לנשק אותו. אי אפשר להבין את גודל מעלתו".

אתם שומעים? אפילו לא לומד!

בוודאי שהלוואי שילמד, ואשרי מי שזוכה יותר ללמוד, להעמיק, ולחדש בתורה. אבל גם מי שלא בישיבה – איך אפשר לתת שילך לשם?! זו אמת פשוטה.

מרנא ורבנא, הסבא קדישא החפץ חיים, כותב בספרו "חומת הדת", בקונטרס "ציפית לישועה": דווקא בדור שיש כאלה שהם אנטי, שיש כאלה שמבזים, שצועקים עלינו – דווקא בדור הזה גדולה זכותם של שומרי התורה, וזה מה שיביא את המשיח. ההם שם עוזרים לנו להביא את המשיח – אומנם בצורה לא טובה, אבל הם עוזרים לנו, דווקא הם שצועקים עלינו חמס.

האמת היא שזכותנו עצומה, עצומה פי כמה וכמה יותר. ואת זה אנחנו צריכים להחדיר לעצמנו, את האמת הפשוטה, שרק בגלל עמי הארצות יש גזירה. אין גזירה יורדת אלא בגלל עמי הארץ. אילו היו כולם בני תורה, שומרי תורה ומצוות, לא הייתה מלחמה, ולא חמאס, ולא פצצות, ולא טילים!

כמו שהרב אמר: שוויון בנטל? אנחנו הצועקים על שוויון בנטל! אנחנו אומרים את זה, אנחנו אומרים להם בכאב: יהודים, תלמדו לפחות דף יומי, משהו. בואו, תילחמו קצת את מלחמתה של תורה! ונלחמת לרעך כמוך. זו הצעקה שלנו, לא הצעקה שלהם.

זאת אמת פשוטה – אם מישהו ייגע במשיחיי, ייגע אפילו בבחור אחד! איזו זכות יש לבן תורה שנתפס. "אשריך רבי עקיבא שנתפסת על דברי תורה!" אני מקנא במי שייתפס, מקנא! מה יקרה לו? יהיה כמה ימים ב"קעמפ" על חשבונם, והרבנים לוקחים על עצמם ללכת לבקר כל אחד. מה קרה? מה יש? ממי מפחדים? ה' איתנו, ואין לנו שום פחד, שום מָגוֹר, אדרבה, יש לנו הזדמנות היום להראות להדיא שאנחנו חפצים בתורה הקדושה ובמצוותיה, בכל דרך ובכל צורה שהיא. ואת מסירות הנפש הזו לתורה אנחנו מנחילים לנו ולבנינו, וזה מה שמרנא ורבנא החפץ חיים היה אומר שיביא את המשיח. כשאני אומר על בניי בפשטות: צבא – לא! כלא – כן! וכשאנחנו מחנכים ככה את הדור הבא, זה, אומר הרב, יביא את המשיח.

ה' יעזור שתהיה פה קריאה לכל אחד, בפרט לעוסקים בדבר, שייזהרו מלתת חלק לעמלק, "אשר קרך בדרך ויזנב בך כל הנחשלים אחריך". ביראים ובשלמים הם לא יצליחו לנגוע, אבל כשהולכים לחלשים – אלה אנשים שנדבקים בדבר לא טוב. אז שחס וחלילה לא יידבק בהם אותו אחד, שהלך על "כל הנחשלים אחריך".

ה' ייתן ויצליח את המערכה הזאת, שהקב"ה יראה שאנחנו מוכנים בלב ונפש למסור נפש על קיום התורה, על קיום הישיבות, ועל קיום כאלה שלא בישיבות, שימשיכו לפחות להישאר יראים ושלמים ולשמור תורה ומצוות. במהרה נשמע קול שופר מכריז ואומר, ונראה בשמחתם של בני התורה, ואז ייהפכו פניהם של כל שונאינו כשולי קדירה, במהרה בימינו, אמן."

הגאון הגדול הרב יעקב אביעזרי תופיק שליט"א, מרא דאתרא דביתר עילית, מראשי ישיבת "פורת יוסף"​

בכנס חיזוק לבחורי ישיבות בנושא הגיוס, בבית כנסת היזדים בירושלים, ד' מנחם-אב תשפ"ד

הרב תופיק מוקטן.jpg
לשמיעה והורדה:

נקבל עול מלכות שמיים * מי הולך למקום שמבזים את כל היקר לו? * מכתב שקיבלתי מבעל תשובה * מי הכניס לערבים פחד בלב? * מי שעוזב את התורה לא יכול לנצח * אנו צריכים להאמין בה' ולא לפחד *

בזכות מורי ורבותי, צדיקים קדושים וטהורים. דבר ראשון – ה' הוא האלוקים, ה' הוא האלוקים. דבר ראשון אנחנו נקבל עול מלכות שמיים, גם בבוקר גם בערב, וכך תמיד, עוד ועוד. כמו שציווה אותנו בורא עולם: "ושיננתם לבניך ודיברת בם, בשבתך בביתך, ובלכתך בדרך, ובשכבך ובקומך".

איך אפשר לעשות את זה כשנמצאים במקום שרודפים את ה', רודפים את הדת, ורודפים את הדתיים חזק חזק?! שנאה אדירה יש להם לתורה וליראת שמיים. איזה טיפש יכול להיכנס לשם? מי יכול ללכת למקום שמבזים את אביו, ואת אמו, ואת תורתו, ואת הכל? אין להם שום דרך ארץ, שום שכל אנושי אין להם. אני מדבר מצד היחסים בין אדם לחברו. בשביל מה הם רודפים את הדתיים? מה הם עשו להם? אלא הם שונאים אותם, לא יכולים לראות אותם. קיבלתי מכתב מבעל תשובה אחד, שלא ידע בכלל שאנחנו מתעניינים בנושא, והוא מתחנן אלינו: "אני הייתי בצבא ויודע בדיוק מה קורה שם. תצילו את הבחורים החרדים המסכנים האלה! שלא ילכו לצבא, כי שם שונאים את הדתיים, רודפים אותם ומענים אותם. ואל תאמינו לצבא בשום דבר שיגיד לכם, הם לא מקיימים הבטחות".

אני רואה שאליבא דאמת, מי שרוצה לברוח מהגיהינום של בורא עולם, ולקחת את הגיהינום שלהם – זה לא כדאי לו, זה לא משתלם לו, כי זה גיהינום בכפליים: בעולם הזה ובעולם הבא. אם חלילה מגיע לאדם גיהינום בגלל העוונות שלו, עדיף שיקבל אותו מבורא עולם. איך דוד המלך אומר: "נפלה נא ביד ה', וביד אדם אל אפולה". כי הם שם, אין להם רחמנות בכלל, וכבר גילו את שנאתם לדתיים.

רבותי, דבר ראשון אני רוצה להדגיש, ותזכרו את זה: בא המלאך ליהושע בן נון ואומר לו: "עתה באתי", מה אתם מבטלים תורה?! עתה באתי, בלילה, למה אתם לא לומדים? כך אמר המלאך. ועכשיו בזמננו, נותנים לנו ללמוד תורה? לא. חונקים את המצוות! רודפים את ה' יתברך ואת התורה. ממש משוגעים שאין כדוגמתם.

תרשו לי להאריך קצת, רבותי. בשביל מה הם באו לארץ ישראל? מתש"ח עד עכשיו אני עוקב אחרי מה שקורה. לולא ה' שהיה לנו – אזי חיים בלעונו. תבדקו כל מלחמה ומלחמה ותראו כמה ניסים היו, מעל הטבע. דודי ע"ה סיפר לי, שבתש"ח הם היו במעלה הר גילה. באו הערבים לרדוף אותם, ולהם לא היה להם נשק. עלה בדעתם רעיון: לקחו חבית ריקה, שמו בתוכה אבן וגלגלו אותה במורד ההר, ואז הקולות החזקים שנשמעו הבריחו את הערבים בפחד רב. ובירושלים, כל כך הרבה פגזים הערבים היו יורים מדי לילה מהעיר העתיקה לעיר החדשה, ובמה היה לנו להתגונן? לא היה לנו שום נשק, לא שום דבר. היו שמים מרגמת דוידקה אחת באיזו פינה, יורים שניים-שלושה פגזים, לוקחים אותה למקום אחר, יורים עוד קצת וזהו... וכן, כולם שמעו על השיירה של טנקים ירדניים שבאה מהעיר העתיקה לכבוש את שכונת שמואל הנביא, ואז יהודי אחד זרק עליהם בקבוק מולוטוב אחד וכל השיירה ברחה.

תגידו לי, מי הכניס לערבים פחד בלב, האבן בחבית? בקבוק המולוטוב הקטן?! תפסיקו לצחוק עלינו. שבעה עמי גויים היו מסביב לעם ישראל במלחמת השחרור, ולא היה פה כלום כדי להתגונן מהם. אז מי הכניס בהם פחד, בגויים הללו?

אני יכול לומר הפוך, שמה שעשו החופשיים, זה נגד הביטחון ונגד הכל. הם ידעו להטביע את אלטלנה, אונייה מלאה נשק שהביאו יהודים, את זה הם כן ידעו לעשות... ותבדקו ותראו שכך היה בכל המלחמות. במלחמת יום כיפור ידעו מראש שהערבים עומדים להתקיף, ולא עשו שום דבר, ונפגעו קשה, עד שהקב"ה הפך את המצב בצורה אדירה לטובת עם ישראל, נגד הטבע, נגד השכל. ובמלחמת המפרץ, מה עשו היהודים? שום דבר. אמריקה נלחמה בעיראק. היהודים עשו משהו? שטויות והבלים. גם מה שהיה בשמחת תורה, הם ידעו מראש ולא עשו כלום.

אז השבעה עממים שקיבלו פחד ומורא והלכו לעזאזל – זה בזכות החופשיים? זה רק מה' יתברך! תעקבו אחרי כל המעשים שלהם ותראו שלולי ה' שהיה לנו – אזי חיים בלעונו.

אני לא אומר, מסכנים החיילים, ה' ישמור אותם, שיחזרו לשלום, שלא יהיה להם שום נזק ושום צער. אבל צריך לדעת שה' יתברך מגן עלינו למעלה מהטבע, באופן אדיר, שלא יאומן.

מי שעוזב את התורה, אי אפשר שינצח. הם רוצים לנצח את האויבים? אין שום בעיה: יש שני פסוקים בפרשת כי תצא: "כי ה' אלוקיך מתהלך בקרב מחנך, להצילך ולתת אויבך לפניך. והיה מחניך קדוש, ולא יראה בך ערוות דבר". לא נמשיך את המילים הנוספות. יסלקו את הערוות דבר מהרחוב ומהצבא, ינקו את הלכלוך, ועל המקום משיח בא. כך ה' הבטיח.

רבותי, אם לא שה' יתברך עוזר לנו – אין אפשרות לנצח את כל האומות האלה. יש שחולמים, שאם יחסלו עוד 50,000 או 100,000 ערבים, ייגמר הכל ויהיה שקט. אבל אלה חלומות שווא. דימיונות של כוחי ועוצם ידי. רק כשיבוא המשיח וה' יגאל אותנו גאולה שלמה, תהיה אפשרות לגמור את האויבים בכל העולם כולו.

לכן, יש לנו רק להתחזק באמונה בה' יתברך, שאמר "בשובה ונחת תיוושעו". ועלינו להתמיד בתורה, ללכת בדרך ה', שאמר לנו: "הישמרו לכם פן יפתה לבבכם, וסרתם ועבדתם אלוהים אחרים והשתחוויתם להם". ה' אומר לנו: תיזהרו, תבינו, זה לא זה, זה לא מה שאני רוצה מכם. ואוי ואבוי אם לא עושים את רצונו יתברך. לכו רק אחרי ה' יתברך.

עכשיו אני רוצה לומר דבר אחד. כל מי שפוסק את הפסקים האלה נגד התורה, נגד עולם התורה, הוא שונא את המסכנים ואת התורה, ואוהב את הרשעים, את הערבים, את החטאים ואת הרשעה. בליבו הוא יודע שהוא שקרן ורמאי, והוא שנוא על חבריו ואפילו על עצמו. אבל ה' יתברך אמר: "פלטו דל ואביון, מיד רשעים הצילו". "אני אמרתי אלוהים אתם ובני עליון כולכם, אכן כאדם תמותון וכאחד השרים תיפולו". הם לא יוכלו לעשות את זה בשום אופן. ה' לא ייתן להם. כי כל מי שמזלזל בתורה וקם נגד התורה – שום דבר לא יעזור לו. כל מי שחושב את עצמו לגבוה – ה' "משפיל גאים עדי ארץ, מגביה שפלים עדי מרום". המן הרשע היה בשיא השיאים, גבוה גבוה, אבל אחר כך נהיה גבוה איפה? על עץ גבוה חמישים אמה... שמו אותו שם בעץ עד שיצאה נשמתו.

רבותי, אנו צריכים להאמין בה', ולא לפחד, לא להיכנס לגיהינום שלהם בעולם הזה וגם גיהינום בעולם הבא. בשום אופן. נחיה תחת ה', באהבתו ובאמונתו, ונראה בעינינו את הניסים והנפלאות שיבואו לנו, ולא נתכחש לזה שה' משגיח עלינו יום יום ורגע רגע. אנחנו מודים מדי יום, ערב ובוקר וצהריים "על ניסיך ונפלאותיך שבכל עת", אבל ה' יתברך, את הניסים הוא עושה לנו בכל רגע ורגע, ואין בעל הנס מכיר בניסו.

צדיקים, חזקו ואמצו, תדבקו בתורה שה' נתן לנו, "כי הם חיינו ואורך ימינו ובהם נהגה יומם ולילה". לדבוק בתורה ובמצוות – אין תענוג מתוק מזה בעולם הזה, שלא לדבר על העולם הבא... אין! אבל נעשה זאת עם אמונה בה' ובביטחון, ולא נפחד משום אדם, לא מהגויים ולא מהיהודים. אנחנו נשמור על עצמנו, ואנחנו לא נטמא את ארץ ישראל, ואז ממילא הכל יבוא לטובה. אנחנו לא צריכים ללכת אליהם, אלא שהם יתקרבו אלינו, בכל הכבוד. שהם יבואו ויחזרו בתשובה, ויקבלו על עצמם עול מלכות שמיים, ויקבלו גם הם ישועות למעלה מהטבע, בעזרת ה'.

והיו רצון שעינינו תראינה בשובך לציון ברחמים, בעוז ותעצומות, והייתה לה' המלוכה, והיה ה' למלך על כל הארץ, ביום ההוא יהיה ה' אחד ושמו אחד, אמת מלכנו אפס זולתו, יכירו וידעו כל יושבי תבל, כי לך תכרע כל ברך תישבע כל לשון, במהרה בימינו, אמן.

המקובל הגאון הרב בניהו שמואלי שליט"א, ראש ישיבת המקובלים "נהר שלום"​

הרב שמואלי מוקטן.jpg

לשמיעת והורדת הדרשה:

אי אפשר לקפוץ רק חצי קומה, מתרסקים! * מי שלא שומר חזק, הכול מתפורר * הכוח שלכם לומדי התורה לעמוד בפרץ * הם לא צריכים אתכם, רוצים רק לקלקל * אין כמו התורה לשמירה * הרבנים יעזרו לכם *

ברשות מרן מלכא, מורנו ורבנו, מנהיג הדור, רבי משה צדקה, שזכינו שהוא בדור שלנו. ברשות מרנן ורבנן, גדולי הדור, וברשות בני התורה.

אני לא ראוי לדבר, אבל איך כתוב: יתגבר כארי לעבודת ה', זו הלכה ראשונה במרן. להתגבר בגבורה גדולה לעשות רצון אבינו שבשמיים, ללכת בדרכי ה' כמו שהורה לנו מורנו ורבנו.

אז איך אפשר ללכת למקום אחר, של פריצות? איך אדם הולך למקום שהוא לא יודע מה יהיה איתו? איך אפשר? זה ודאי יורד לבאר שחת. אתה רואה בנאדם עולה לגג ורוצה לקפוץ למטה, ואתה אומר לו מה אתה עושה, אתה תתרסק! הוא אומר לך לא, אני קופץ רק חצי קומה... אבל אי אפשר לקפוץ רק חצי קומה! אם קופצים אז בר מינן, מתרסקים! לכן אי אפשר להגיד "אני אלך לשם אבל אני לא אלך בעצתם". אין דבר כזה! וכשאדם יורד כבר – אוי ואבוי, יצר הרע גדול. אז איך אפשר ללכת שם? מה יהיה עם התורה הקדושה?!

איך אומר הנביא – "טומאתה בשוליה". תאר לך בנאדם שהלך לקנות טלית מהודרת ויפה. עלתה לו הרבה כסף. אומר לו המוכר: "תשמע, לפני שאתה לוקח אותה, צריך לתפור לה את השוליים, כי הכל יכול להתפורר. הכל יהפך לחוטים. חייבים לתת תפירה חזקה מסביב, שזה לא ייפרם". אומר לו הקונה: "תביא, תביא כבר, יהיה בסדר. אין לי זמן". אחרי חודשיים הקונה חוזר אליו ואומר לו: "תביא לי את הכסף בחזרה, הכל נהיה לי חוטים". אומר לו המוכר: "אבל אמרתי לך שהכל יתפורר אם לא תתפור את השוליים חזק!"

קהל קדוש, מי שלא שומר חזק – הכול מתפורר! אין דבר כזה שאדם ילך למקומות כאלה ולא יתפורר. הכל יתפורר אצלו. בקושי אדם שיושב בתוך בית המדרש ולומד תורה מצליח לשמור, כי בחוץ יש טומאה נוראה כל כך. למה יש טומאה בחוץ? כי כתוב בתורה שכשמשה רבנו רצה לעבור דרך אדום, "ויאמר אדום לא תעבור בי פן בחרב אצא לקראתך". מה יש לך אדום, תן לו לעבור! לא, לא אתן. אומר "השם משמואל": אם משה רבנו היה עובר דרך אדום, הוא היה מכניע את הקליפה החזקה שהייתה שם, נותן להם מכה, והיום גלות אדום הייתה קלה, לא כזאת קשה. לכן בשום אופן הם לא נתנו לישראל לעבור, כי הם ידעו שמשה רבנו יכול להכניע אותם. וגלות אדום נשארה קליפה קשה.

אבל היום יש לנו את משה רבנו שלנו, שלא ייתן לקליפה הזאת לבצבץ. יש את הכוח של התורה, את הכוח שלכם לומדי התורה, לעמוד בפרץ נגד כל הסיטרא אחרא, לא לתת לה לבעור.

האמת היא שהם שם לא צריכים אף אחד מכם. כל המגמה היא בשביל להשחית, לקלקל. ולכן אנחנו צריכים לשמור את עצמנו. לא תקרב אל פתח ביתם, לא ללכת למקומות הללו. תעמוד בפרץ בגבורה, כמו אריה. מה מחזק ותופס את האדם? רק התורה. ברגע שאדם יושב ועוסק בתורה – "אם פגע בך מנוול זה מושכהו לבית המדרש. אם אבן הוא, נימוח, אם ברזל הוא, מתפוצץ". אין כמו התורה, שהיא שומרת, היא חומה, היא מגן. ולכן חלילה לא לעזוב את לימוד התורה, ואך ורק לשבת ולשקוד באהבת התורה.

והלוואי שנינצל מחבלו של משיח, וה' ייתן כוח למורנו ורבנו, ולכבוד הרבנים, שינהיגו את בחורינו בדרך ה', לעמוד בפרץ, בעזרת ה'. וכך יהיה. לכל מה שאתם צריכים בעניין זה, יש פה את הרבנים, הם עומדים בפרץ במסירות נפש על כל דבר ודבר, והייתה לה' המלוכה, וכן יהי רצון ונאמר אמן.

הגאון רבי בן ציון אבא שאול שליט"א, ראש ישיבת 'אור לציון': "אמא ששולחת את בנה לצבא תיתבע ששפכה את דמו לשווא"
י"ז שבט תשפ"ה
הגאון רבי בן ציון אבא שאול כובד למסור את השיעור המקדים לשיעורו של הראשל"צ הגר"י יוסף בבית הכנסת 'היזדים' בירושלים, ויצא במתקפה חריפה נגד גיוס צעירים צעירים חרדים, גם כאלו שלא לומדים.
לשמיעת דבריו לחץ כאן

הרב בנציון אבא שאול.JPG

הנה תמלול דבריו באותו מעמד:

"הרב הגדול הראשון לציון, יש הוראה ברורה שלו, שלא לגשת ולשתף פעולה עם הצבא בשום פנים ואופן שבעולם. לא מבעיא בחור שיושב ולומד, שהוא ספר תורה של תורה שבעל פה, הוא תורה מהלכת על שתיים, אלא כיוון שהמטרה והגישה זה נגד, זה נגד השם משיחו ותורתו – אז לא לשתף איתם פעולה ולא להתייצב! גם בחורים שלא מספיק עדיין לומדים – כולם ילמדו בעז"ה – אבל גם שלא מספיק עדיין לומדים, כמו שמורה הרב הראשון לציון: לא להתייצב בשום פנים ואופן שבעולם.

רבי יעקב עדס שליט"א היה קרוב מאוד ונערץ מאוד אצל מרן הגאון רבי חיים קנייבסקי, זכרונו לברכה לחיי העולם הבא. יש ספר שלם, שיח יעקב, של התכתבויות ביניהם, תשובות, בשנים שכבר הרב חיים לא כל כך הסכים לכתוב, היה כבר חלש, [אבל] המכתבים שלו החיו אותו, והיה יושב וכותב. ובכלל, הפגישות ביניהם, אני הייתי פעם אצל הרב חיים בנוגע לעניינים שלו – באיזה הערצה ובאיזה החשבה [הרב חיים דיבר על הרב עדס], אי אפשר לתאר במילים. והוא דיבר איתו על הנושא הזה, והרב חיים אמר לו 'בשום פנים ואופן שבעולם!' זו הוראה של מרן הגאון רבי חיים קניבסקי, בשום פנים ואופן, גם בחור שלא לומד – לא להתייצב שמה! זכה הרב הראשון לציון לכוון גם כן להוראה הזאת.

וביקש ממני הרב עדס לבוא ולומר בשמו, לחזק את ידיו [של הראשון לציון]. זו הוראה ברורה, והראשון לציון עומד על זה, ומתעקש על זה, ומדבר על זה, וצועק על זה, וכמו שאתם שומעים כל הזמן – לעמוד ולהבין, שכך הוראת התורה הקדושה!

נדפס ספר 'בשבילי ראדין'. שמה במהדורת תשפ"ד, בעמודים 510-509 יש מכתב פלאי משנת תרצ"ח של ראש ישיבת חברון, הרב שמחה זיסל ברויידא זצ"ל, שמורנו הרב הראשון לציון היה קרוב אליו וחביב עליו. הוא היה מהנכסים המיוחדים של עולם התורה והישיבות, הוא היה נקרא בחור משכמו ממעלה, עוד שמה בחוץ לארץ. הוא היה מדבר בלימוד עם הגאון הרוגצ'ובר זיכרונו לברכה, והוא מצא אצלו חן וקורת רוח. כל העולם ידע, [שהוא] הבחור היחידי [שקרוב לרוגצ'ובר, כי] הרוגצ'ובר היה ביקורתי, הוא לא היה יכול לסבול עמי ארצות [בורים מתורה]. והחשיב אותו והעריך אותו. אז הרב שמחה זיסל ברויידא שולח מכתב לאבא שלו, והוא אומר [במכתב]: אני יוצא עכשיו מביתו של החזון איש, ושם שאלתי אותו אם להצטרף לארגוני שמירה מחמת פיקוח נפש. היו אז פדאיונים [מחבלים] שהיו יורים, וזה היה פיקוח נפש. ואמר לי החזון איש: 'כל התורה כולה נדחית מפני פיקוח נפש, חוץ מענייני דת ואמונה. ענייני דת ואמונה לא נדחים מפני פיקוח נפש, יש שמה ירידה רוחנית בדת, וירידה רוחנית באמונה, לא תלך איתם!' כך אמר החזון איש.
ואמרתי לו: 'אני מכיר את עצמי, אני לא ארד, אני אדם גדול.' אמר לו החזון איש: 'אין גדול, אין אדם שמחוסן מהדברים הללו', להיות בחברה כזאת, שמכוונים לזה, ורוצים את זה, אוי ואבוי.

והדבר האחרון, סיים הרב קנייבסקי, הצבא זה מקום מסוכן, הם אנשים מופקרים, הם לא שומרים נכון. כל אדם שילך לשם וחס וחלילה קורה לו משהו – [ומדובר כאן] באדם שלא צריך ללכת לשם, יהודי דתי משלנו שיודע שאסור ללכת, שהרבנים אמרו לא ללכת – אם הוא ילך לשם ויקרה לו איזה נזק – בשמיים יתבעו אותו על הנזק שהוא הזיק לעצמו!

כל אמא ששולחת בחור ישיבה, או בחור ישיבה אפילו שלא מספיק לומד, לשמה, אם חס וחלילה הוא יפגע או יקרה לו איזה נזק – בשמיים היא תיתבע, שהיא הזיקה ושפכה את דמו לשוא נגד התורה. ככה אמר הרב קנייבסקי. וצריך לפרסם את זה: אסור, הכוונה אסור! אסור בגוף, ואסור בנשמה.

אריאל שרון היה אצל רבי דוד בצרי, בביקור, וסיפר לו דברים מסמרי שיער, איך הם לא אחראים בצבא, איך שהם מתנהגים בצורה מופקרת, לא אכפת להם בכלל מדם של אנשים, פחד פחדים. אסור.

יהי רצון שנזכה כולנו להתחזק".

שמעתי שמרן הרב צדקה שלח מכתב למרן נשיא המועצת להשתתף בהפגנה נגד הגיוס או משהו כזה... אשמח לאימות ופרטים

קריאת קודש מגדולי רבני עדות המזרח, להשתתף בעצרת תפילה והתעוררות, ביום חמישי כ"ז אדר, ברחוב שמואל הנביא פינת יחזקאל, ירושלים

הצג קובץ מצורף 31674
מדוע מרן שליט"א לא חתום? גם לא דיבר מזה בפרט ומעניין הגיוס בכלל בשיעורו היום

בחמש או שש שנים האחרונות יש איזה כתב רדיו בק''ב שיש לו מטרה להביא אוסף של חתימות שלכל רב שיהיה ולהשמט במכונה תחילה את מרן שליט''א אני את שמו כאן לא יגיד כדי לא לפגוע בכללי הפורום אך מי שלא הבין למה מרן לא חתום אני יכול לפנות אתו לכל מיני סוגי מכתבים של הנ''ל שאין שם את מרן שליט''א

מה אתה מיתמם אתה לא יודע שכל המכתבים הללו מי שעומד מאחורי זה זה אתו כתב רדיו שיש לו שנאה עצומה למרן שליט''א
ראשית לא ידעתי, אבל בכל אופן המציאות שיש גזירה קשה על כלל הבחורים שלנו, ועד שיש איזה התעוררות בענין, רצונינו לראות את מלכינו, לא צריך לעקוף את הכתב הזה? הרי הגר"מ צדקה ידיד מרן שליט"א כידוע

חזור
חלק עליון