• מעוניינים להכניס את הספר שלכם או לרכוש את ״אוצר החכמה״? שלחו מייל לכתובת: otzar@moreshet-maran.com
  • הודפס מחדש ע"י 'המרכז למורשת מרן' הספר "ילקוט יוסף - פורים משולש", עם מגילת אסתר בתוספת ביאורים ממנהיג הדור מרן הראש"ל שליט"א. מחיר מיוחד לזיכוי הרבים: 15 ש"ח בלבד. >> לרכישה ישירה באתר לחצו כאן

גדולי ישראל באמירות ברורות נגד הגיוס [מתעדכן]

בחמש או שש שנים האחרונות יש איזה כתב רדיו בק''ב שיש לו מטרה להביא אוסף של חתימות שלכל רב שיהיה ולהשמט במכונה תחילה את מרן שליט''א אני את שמו כאן לא יגיד כדי לא לפגוע בכללי הפורום אך מי שלא הבין למה מרן לא חתום אני יכול לפנות אתו לכל מיני סוגי מכתבים של הנ''ל שאין שם את מרן שליט''א
במחילה. איני מתייחס למה שכתבת כאן, מהסיבה הפשוטה שאיני מכיר את העניין כלל. אמנם, לא זכיתי להבין מה הקשר בין איזה שדרן רדיו, יהיה מי שיהיה, לגדולי רבני ספרד שחתומים על המודעה, והם הביעו דעתם בעקביות בעניין זה שנים רבות.
אבל העיקר:
לעניין השאלה מדוע מרן שליט"א לא חתם כאן - אפשר לומר "גדול מרבן שמו"!
כולם יודעים מהי דעתו הרמה, אותה אמר פעמים רבות בפומבי, וקיים לא תגורו מפני איש.
וגם קיבל על כך מכתבי תודה וחיזוק מגדולי הרבנים, ספרדים ואשכנזים.
מצרף כמה מהם.

קבצים מצורפים

• מכתב החיזוק לגרי יוסף טו כסלו תשפה.jpeg
    מכתב החיזוק לגרי יוסף טו כסלו תשפה.jpeg
    186.2 KB · צפיות: 25
  • מכתב הרבנים צדקה ומאיה לרב יצחק יוסף כסלו תשפה.jpeg
    מכתב הרבנים צדקה ומאיה לרב יצחק יוסף כסלו תשפה.jpeg
    91.2 KB · צפיות: 25
  • הרב בראנדסדארפער.pdf
    53 KB · צפיות: 9
  • מכתב הרב עזריאל אויערבך לרב יצחק יוסף טבת תשפה.jpg
    מכתב הרב עזריאל אויערבך לרב יצחק יוסף טבת תשפה.jpg
    60.2 KB · צפיות: 24
במחילה. איני מתייחס למה שכתבת כאן, מהסיבה הפשוטה שאיני מכיר את העניין כלל. אמנם, לא זכיתי להבין מה הקשר בין איזה שדרן רדיו, יהיה מי שיהיה, לגדולי רבני ספרד שחתומים על המודעה, והם הביעו דעתם בעקביות בעניין זה שנים רבות.
אבל העיקר:
לעניין השאלה מדוע מרן שליט"א לא חתם כאן - אפשר לומר "גדול מרבן שמו"!
כולם יודעים מהי דעתו הרמה, אותה אמר פעמים רבות בפומבי, וקיים לא תגורו מפני איש.
וגם קיבל על כך מכתבי תודה וחיזוק מגדולי הרבנים, ספרדים ואשכנזים.
מצרף כמה מהם.
למה אתה כל כך בטוח שדעתו פשוטה לצאת להפגנות! ואז מה אם כתבו לו מכתבי חיזוק, למה זה אומר שהנאמר קודם אינו נכון?...

לא אמרתי שדעתו לצאת להפגנות, והעצרת הזו אינה הפגנה אלא עצרת לתפילה ולזעקה לאבינו שבשמים. ראה בנוסח המודעה.
ובכלל, אני דיברתי על גיוס בני ישיבות, לא על הפגנות.
ברשותך, מיציתי את מה שיש לי לומר בנידון.

הגאון הגדול רבי יצחק רצאבי: הגיוס לצבא זה יהרג ואל יעבור - בין מי שלומד בין מי שלא לומד

לקובץ שמע של קטע מדבריו
לוידאו של קטע מדבריו
לוידאו של התשובה המלאה

הרב רצאבי יב שבט תשפה.JPG

במענה לשאלה שנשאלה מפי הקהל בסוף שיעור מיוחד לימי השובבי"ם בירושלים עיה"ק, יב שבט ה'תשפ"ה

סיכום שנערך מדברי הרב, באדיבות אגודת נתיבות מהרי"ץ https://yemenite-jews.co.il/:

לכוון בקדיש על בני הישיבות הקדושות ה‘ ישמרם ויחיים

דבר ראשון, אני אומר, אנחנו מתפללים בקדיש דרבנן ’על ישראל ועל רבנן ועל תלמידיהון, ועל תלמידי תלמידיהון דעסקין באורייתא‘. כשאומרים קדיש דרבנן צריך לכוון על זה, על הגזירה הזו. לבקש מהשי“ת רחמים שתתבטל גזירת גיוס בני הישיבות רח“ל. וכבר אמרו רז“ל (בכתובות דף נ:) גזירה עבִידא דבָטלא.

לעמוד כחומה בצורה נגד הגזירה
לצערנו, יש כאלה שמתבלבלים, אם כן או לא. צריך לדעת שצבא זה יהרג ואל יעבור! לכן לא רק מי שלומד אסור ללכת לצבא, כי מי שהולך לצבא בעוה“ר מתקלקל! אם מאה אחוז, תשעים אחוז, שמונים אחוז. הוא כבר לא ישאר מה שהוא היה!
הרשעים רוצים את בחורי הישיבות בצבא, לא בגלל שחסרים להם חיילים. אלא יש להם מטרות רעות. פשוט, צריך לדעת את האמת, החילונים הולכים מתמעטים. בציבור שלנו יש בלעה“ר משפחות גדולות של עשרה ילדים וחמישה עשר ילדים, כן ירבו, אצלם זה אחד שנים וכלב, וזהו. הם רואים שהציבור החרדי התרבה. ויש מהם התבטאו )מה שבסתר ליבם של כולם( שהחרדים יותר מסוכנים להם מהאיראנים! הם מפחדים מהריבוי שלנו ומנסים להצר את הצעדים בכל דרך. כמובן ’חוקית‘.
אין ספק שצריך לעמוד נגדם כחומה בצורה, לא לחשוש ולא להתגייס. אם כולנו נתאחד כאיש אחד בלב אחד, הם לא יוכלו לעשות כלום, בעזרתו יתב‘. חֲ בּור עצבים אפרים, הנח לו. וגם אם חלילה בכל זאת יהיה משהו, הציבור החרדי יתנגד בעָ צמה, ויהיו הפגנות, ויהיו מאבקים. גדולי הדור שליט“א עומדים בחזית. והם לא יוכלו לעשות מה שהם רוצים.
ההורים של בחור הישיבה, בכלל לא צריכים להגיד לו שהוא קיבל צו גיוס. הוא לא צריך לדעת. ואם ישאלו אותו, הוא יגיד לא יודע לא ראיתי. ההורים צריכים לקרוע את זה, לא צריכים להתייחס. להעלים ממנו מה שיותר. לא לענות, לא לחתום על שום הצהרה. כלום. כלום.

זהו דור עקבתא דמשיחא והכל הולך לפי התוכנית
איתא ברעיא מהימנא פרשת כי תצא דף רע“ט ע“א שהדור האחרון גלות רביעית, הוא דור של רשעים, מלא נחשים ועקרבים, עוקרים ועוברים על מילי דרבנן וכו‘. מה שטוב, שאנחנו לא מופתעים, ידענו מה שאמרו רבותינו ז“ל בסוף מס‘ סוטה, שיראי חטא ימאסו, וסר מרע משתולל, חוצפא יסגי. כל הדברים שיש בזמננו, הכל כבר כתוב מאז ומקדם אנחנו לא מפחדים. ויודעים שיהיו מלחמות בסוף וכו‘. זה לקראת הגמר. הדברים האלה הודיעו לנו חז“ל מראש, ולכן אנחנו רגועים.
היה בבני ברק לפני שנים רבות, מישהו בעל יסורים, היה סובל יסורים קשים ומחלות רח“ל, והיה תמיד שמח וצוהל. שאלו אותו, הא כיצד? איך יתכן? היה עונה ’הכל לפי התָ כנית‘! איזה בטחון! וגם גזירת הגיוס היא לפי התוכנית!

מה עשה ה‘ לנו
אבל אגיד לכם מהרהורי לבי. אני חושב שאנחנו גם צריכים לבדוק בציציותינו. מה זאת עשה אלוקים לנו? למה יש כעת גזירות קשות כאלו? כנראה צריך לעשות בדק בית בתוכנו, בינינו לבין עצמנו, מה אנחנו לא בסדר. בעונותינו הרבים, כמה שנאת חינם וכמה דברים שצריך לתקן בתוך המחנה. לא חשיד קוב“ה דעביד דינא בלא דינא. צריך לחשוב איך להקדים את גיל הנישואין, לשמור על קדושת המחנה, שלא יתקיים ח“ו וסר מאחריך.

קבצים מצורפים

• הרב יצחק רצאבי לא רק מי שלומד אסור ללכת אדר תשפה.pdf
    2.6 MB · צפיות: 4
מה אתה מיתמם אתה לא יודע שכל המכתבים הללו מי שעומד מאחורי זה זה אתו כתב רדיו שיש לו שנאה עצומה למרן שליט''א
קימ"ל מי שיודיע לא מדבר ומי שלא יודע מדבר
למעט אני החו"מ שיודע ומדבר ואומר וכותב להודיע בשער בת רבים
לחזק ידי העומדים מאחורי 8 סוגי המודעות האחרונים בראש כל חוצות די בל אתר ואתר למען כבוד יהדות ספרד יצ"ו המעטירה
והכולל בתוכם חתימות של חכמי ומאורי הדור ראשי הישיבות שליט"א
הלא הוא ולא אחר מ-ר' יוסף יהוידע בן הרבנית נעמי לבית משפחת שמואלי יצ"ו ראש הכולל במדרש ק"ק "נהר שלום" בעיה"ק והמקדש
בנו בכורו של ראש ישיבת המקובלים ק"ק "נהר שלום" יכב"ץ שר בית הזוהר חכם בניהו יששכר שמואלי שליט"א
נ.ב. האם תרצה לדעת מי הגרפיקאי ומי המדפיס ומי המדביק ומי המנחה?

נערך לאחרונה:
קימ"ל מי שיודיע לא מדבר ומי שלא יודע מדבר
למעט אני החו"מ שיודע ומדבר ואומר וכותב להודיע בשער בת רבים
לחזק ידי העומדים מאחורי 8 סוגי המודעות האחרונים בראש כל חוצות די בל אתר ואתר למען כבוד יהדות ספרד יצ"ו המעטירה
והכולל בתוכם חתימות של חכמי ומאורי הדור ראשי הישיבות שליט"א
הלא הוא ולא אחר מ-ר' יוסף יהוידע בן הרבנית נעמי לבית משפחת שמואלי יצ"ו ראש הכולל במדרש ק"ק "נהר שלום" בעיה"ק והמקדש
בנו בכורו של ראש ישיבת המקובלים ק"ק "נהר שלום" יכב"ץ המקובלים שר בית הזוהר חכם בניהו יששכר שמואלי שליט"א
נ.ב. האם תרצה לדעת מי הגרפיקאי ומי המדפיס ומי המדביק ומי המנחה?
אז אנא ממך, למעננו ולמען דורותינו, תנסה לפעול שתצא הוראה ממרן הרב יצחק לצאת לעצרת,
דבר שודאי יגרום לחיזוק הדבר אצל רבים מבחורי ישראל העומדים כעת בפני טלפונים וצווים מאת צה"ל

אני שמעתי ממקורות מוסמכים שדעתו של מרן לצאת לעצרת זו וכן דעת עוד רבנים [ולא חתמו מסיבה צדדית]
אני שמעתי מידיד מקורב מאוד לרב, שהרב שליט"א שינה טעמו והדר ביה מהמלחמה בתוקף ובעוצמה ובקול גדול, ודעתו שבתחבולות תעשה לך מלחמה בהשקט ובטח.

סדר המעמד בעצרת התפילה עם גדולי התורה מחר
15.00 תפילת מנחה, תהלים וסליחות
דברי גדולי הרבנים
החלטות העצרת
קבלת עול מלכות שמים עם הרב עדס שליט"א
18.30 סיום העצרת

סדר.JPG

קבצים מצורפים

• כולם נקבצו.jpg
    כולם נקבצו.jpg
    465.9 KB · צפיות: 4
  • סדר המעמד ההיסטורי (1).pdf